FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod glock69 19. 4. 2025 03:30

Tak to jsem asi zapomněl, myslel jsem, že šlo požádat o "vrácení" u všech účtů.
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gordon_F 1. 5. 2025 07:26

Tak jsme se dočkali! :-)

Za zprávy od banky: Od 2. 5. 2025 rovněž rušíme povinné minimální zůstatky na spořicích bankovních účtech, a to ve všech měnách, ve kterých spořicí účty vedeme. Peněžní prostředky, které byly dosud blokovány jako minimální zůstatek účtu, uvolníme do disponibilního zůstatku účtu. Minimální zůstatky u termínovaných vkladů zůstávají beze změn.
Gordon_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 5. 2025 11:13

Tak konečně zítra zruší tento nesmysl. :tleskani
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 5. 2025 07:48

Jeste zrusit u FIO konta a bude to (temer) dokonale.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 5. 2025 08:19

To se nevztahuje na Fio konto? Vzdyt to je take sporici ucet ne?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 5. 2025 09:06

Specialni sporici ucet, ale je to nelogicke a nevim co vubec existenci FIO konta banka sleduje.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2025 09:07

Minimální zůstatek se ruší u všech typů SÚ, takže i u FIO konta, viz. https://www.mesec.cz/aktuality/fio-bank ... k-na-uctu/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 5. 2025 09:10

Ale uz je 2.5. a do disponibilniho zustatku tu stokorunu z Fio konta stale nedali?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Zdenek73 2. 5. 2025 09:11

Zrušení minimálního zůstatku zatím neprovedeno ani u Fio konta ani u Fio spořícího účtu, tak se necháme překvapit.
Zdenek73
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 5. 2025 09:13

Asi se neco nepovedlo?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 2. 5. 2025 09:29

Když 17.7.2023 rušili minimální zůstatek u běžných účtů, nabíhalo to postupně během dne. A dokonce padaly na fóru stejné dotazy. Určitě pomůže vydržet. :-)
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 5. 2025 11:43

Nevím jestli někde FIO uvádí v kolik hodin ten minimální zůstatek dnes budou rušit a nebo mají uvedené pouze dnešní datum. Mají na to čas asi až do 23:59 tak snad to stíhnou. Včera byl svátek a nepracovní den a zítra a pozítří také budou nepracovní dny a tak někteří co takové změny mají ve FIO nastarosti si asi dnes vybírají dovolenou a ti co dnes pracují to bohužel asi nestíhají.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2025 12:24

Taková celkem nevýznamná změna a někteří zde jsou nedočkaví jako malé děti, které čekají o Vánocích na dárky :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 2. 5. 2025 12:27

Já to tomu rozumím. Ty minimální zůstatky byly pro mě vždy otravné a taky to byl důvod, proč jsem v poslední době neměl žádné spořící účty.

Před 2 lety mi ten zůstatek odblokovali až v průběhu dne, cca v poledne...
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 5. 2025 14:33

Milos:
Možná nevýznamná změna, ale ve FIO má tato změna docela dost velký význam. Nevím jestli ještě některá banka v Česku má na účtech tento nesmyslný povinný minimální zůstatek který ve FIO přetrvává doposud a snad ještě někdy dnes to zruší. Nejde o nedočkavost, ale o to, že když něco oznámi k určitému datu tak by to snad mělo platit od 00:00 toho dne nebo alespoň od rána kdy někdo kompetentní příjde do práce a zařídí to.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka