Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 10. 2020 11:12

"Nejbezpečnější bankou ve střední a východní Evropě je česká Komerční banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale. Alespoň podle žebříčku, který sestavil časopis Global Finance."
Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/42125 ... -dve-ceske

Tak aspoň nějaký úspěch KB na tom našem finančním trhu má.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Ovo 27. 10. 2020 14:51

marczus píše:Zdravim,
necha se nejak zbavit poplatku 39 kc za MujUcet+ v KB? U banky ucet musim mit (Hypo) :-(

Mně nabídli, že mi ho povedou zadarmo, když tam dítěti zřídím spořící účet (1%). Tak se i stalo, na začátku jsem tam vložil nějaký symbolický obnos.
Ovocné víno každý den, tvůj život se změní v sen.
Ovo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bubocz 22. 11. 2020 08:45

Udělal jsem naivní věc, že jsem si koupil nový ¡Pád a po jeho zprovoznění jsem si chtěl zprovoznit smartbanking jednotlivých bank.

Musím za sebe říci, že porovnání jednotlivých bank je velmi zajímavé. Nejjednodušší byla suverénně Moneta - tak jsem naskenoval QR kód v existujícím bankovnictví a bylo. A nejhorší KB - tam to nemám do této chvíle. Ta se rozhodla, že znepříjemní tuto činnost jak jde. Takže zatímco dříve stačilo, že po opuštění přihlašování přes certifikát se přihlašuji kombinací Jméno + heslo + SMS a dovolili mi aktivovat si aktivní režim na novém mobilu, tady se banka rozhodla, že to není důstojné klienta KB a tudíž mi aktivní režim dovolí aktivovat pouze "na pobočce nebo poté, co se přihlásíte přes KB klíč, který jste si ověřili na pobočce se svým bankovním poradcem".

Paráda. Ačkoliv mám aktivní smartbanking na jiném zařízení, debetní a kreditní kartu, bance je to zjevně málo - zkrátka pobočka vítězí.
Ač se banka jinak chlubí agilitou a proklientským přístupem, tady zjevně zvítězilo něco jiného...

Nemáte někdo radu co s tím? Na pobočku se mi fakt nechce...
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ROlda78 22. 11. 2020 09:00

zavolat/napsat svému bankéři v KB
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jirik74 22. 11. 2020 10:00

Vykašlat se na KB. (Proboha, proč jsou lidé takoví masochisté! :)
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fffff 22. 11. 2020 10:03

No třeba taková UCB umožňuje mít aktivní Smartbanking jen na jednom zařízení. A Curve také, když aktivuji na druhém, z prvního se odhlásí.
fffff
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 22. 11. 2020 12:02

Ale on nechce mít smartbanking na dvou zařízeních naráz, on ho chce přenést ze starého mobilu na nový. Pokud toto bez pobočky KB fakt neumí, tak tedy fuuuuj.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Delitzsch 22. 11. 2020 12:07

Před 2 týdny jsem bez problémů převedl SB ze starého mobilu na druhý, provede se to v IB. Nikam na pobočku jsem nemusel. Do okamžiku aktivace SB na nové mobilu ale musí fungovat Smart klíč na starém. Nejprve se zaktivuje SB v novém mobilu, nakonec se na novém zaktivuje Smartklíč. SB a IB dávají pokyny, co dělat. Člověk ale nemůže být zbrklý, není to na jedno kliknutí. Chvíli mi to trvalo.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod fffff 22. 11. 2020 13:33

minarjo píše:Ale on nechce mít smartbanking na dvou zařízeních naráz, on ho chce přenést ze starého mobilu na nový. Pokud toto bez pobočky KB fakt neumí, tak tedy fuuuuj.

Predpokladam, ze kdyz ma iPad, ma i iPhone, a chce to mit na obou.
fffff
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubocz 22. 11. 2020 23:41

Jirik74 píše:Vykašlat se na KB. (Proboha, proč jsou lidé takoví masochisté! :)

Mám tam hypotéku :-)

-- 22. 11. 2020 23:42 --

fffff píše:
minarjo píše:Ale on nechce mít smartbanking na dvou zařízeních naráz, on ho chce přenést ze starého mobilu na nový. Pokud toto bez pobočky KB fakt neumí, tak tedy fuuuuj.

Predpokladam, ze kdyz ma iPad, ma i iPhone, a chce to mit na obou.

Jojo, chci to na obou. A KB klíč nemám - ani u ČS, ČSOB či RB jsem k jeho zprovoznění nemusel na pobočku, maximálně bankomat
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 27. 11. 2020 14:43

Jestli máte někdo sjednanou slevu z poplatku za vedení účtu a stejně vám ho teď naúčtovali, tak v tom nejste sami, ale že prej se to řeší...
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod czaki 7. 1. 2021 17:02

Posílá Komerční banka automaticky vyúčtování zaplacených úroků z hypotéky pro odpočet daní?
czaki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aquilas 7. 1. 2021 18:16

Ano mě posílá automaticky.
aquilas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kasper 12. 1. 2021 13:45

Zdravím ,

Sestra si zřídila G2 účet přes kurýra má smlouvu atd. ,ale nedorazila ji ještě aktivační SMS co prý měla dorazit už jsou to 4 dny ta SNS přijde sama nebo až při aktivaci přes KB klič ?
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Kasper
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Kasper 13. 1. 2021 18:32

KB je sice jedna z naších největších bank ,ale chtěl jsem přehodit sestře metodu přihlašování z KB kliče na uživatelské jméno a heslo sms kód takže jsem aktivoval metodu bezpečností heslo a zrušil metodu KB klič chtěl jsem se přihlasit pomocí jména a hesla a sms kódu dostal jsem se do můj profil dál ne takže sestra musí zítra na pobočku a já jsem v nemilostí
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Kasper
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka