Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 5. 2023 14:43

@pivinecek:
Přes ČS identitu založeno v neděli dopoledne v pohodě. O den dřív večer to nešlo ale přes žádnou mou identitu (ČS, ČSOB, RB), ale to byl nejspíš výpadek na straně buď samotné KB, nebo spíše Centrálních registrů (výpadek byl při ověřování údajů klienta, nejspíš z Registru osob). Takže ono někdy stačí půl dne počkat, zainteresovaných systémů, které musí fungovat, je široké spektrum...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 3. 5. 2023 18:51

Já zakládal účet přes doklady o víkendu, včera dopoledne se připsala ověřovací platba z HB a dnes stále není účet aktivní :-l

Ale zřejmě sem našel kde se stal problém. KB požaduje do ověřovací platby zprávu pro příjemce "On-line identifikace pro Komerční banku. Klient Jméno a Příjmení" a já to zkopíroval do zprávy pro příjemce ve SB HelloBank doplnil jméno a nevšiml si že SB tu pomlčku sám smaže protože tyhle znaky nepodporuje. Takže teď sem poslal další platbu z IB kde naštěstí pomlčky fungují tak sem zvědavý co to zítra udělá až ta další platba tentokrát s pomlčkou dorazí.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 5. 2023 05:24

zalozilo a aktivovalo nekomu ucet bez te poznamky?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod muf2muf 4. 5. 2023 10:14

Ano. V sobotu jsem stáhl tu novu apku a rozpracoval žádost. Neměl jsem ale u sebe doklady, tak jsem je vyfotil až ve středu a žádost v aplikaci dotáhl do konce. Hned ve středu jsem poslal 1,- z HB!, odpoledne se připsala. V aplikaci jsem pak viděl hlášku, že KB ověřuje identitu na základě vyfocených dokladů a ať čekám na SMS. Dnes mi přišla SMS, že účet můžu plnohodnotně využívat.
Do poznámky v pletbním příkazu jsem nic nevyplňoval.
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 5. 2023 10:31

Tak to já čekám již třetí den a v aplikaci pořád hláška pracuje se na aktivaci a aktivační platby se připsaly již dvě jednou se špatnou a jednou se správnou zprávou.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 4. 5. 2023 11:52

O víkendu založeno, v úterý jsem na účet poslal peníze z HB a dnes koukám, že v KB+ mám kartu a u ní požnost přidání do GPay, karta přidána a hned zaplaceno mobilem. Takže u mě vše funguje na 1.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 5. 2023 20:41

Tak v KB mají opravdu smysl pro humor, právě mi přišla SMS že stále čekají na ověřovací platbu a na účtu jsou již několik dnů dokonce dvě platby z HB připsané a účet stále není aktivní.

Napsal sem přes aplikaci dotaz do KB kdy mi účet aktivují tak mi odepsali že když se připsala ověřovací platba tak je účet od té chvíle aktivní, ověřovací platba je připsaná skoro týden a v aplikaci stále svítí pracujeme na aktivaci :grr: Zakládal sem účet v několika bankách a nikdy nebyl takový problém jako v KB.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod tatoch 5. 5. 2023 14:52

taky máte v aplikaci KB+ uprostřed displeje takový otravný šedý neodstranitelný obdélníček?
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 5. 5. 2023 15:28

Žádný obdélník (který by tam nepatřil) nevidím. Kde přesně by měl být?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Kamča26 5. 5. 2023 15:40

tatoch píše:taky máte v aplikaci KB+ uprostřed displeje takový otravný šedý neodstranitelný obdélníček?

Já tam žádný obdélníček nemám.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 5. 5. 2023 16:02

A není tam ten obdélníček pořád i v jiných aplikacích, případně i na vypnutém telefonu? :D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod tatoch 5. 5. 2023 16:25

obdelnik
obdelnik.jpg
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Schwarzie 5. 5. 2023 16:37

v ios nic takového není, aplikace funguje.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tatoch 5. 5. 2023 16:51

mám iOS 6.4.1 (a)

-- 5. 5. 2023 17:53 --

aplikace funguje ale ten obdelnik me tam sere
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bodyczech 5. 5. 2023 17:24

Chces rict iOS 16...
bodyczech
Diskutér