Ceník na stránkách KB není důvěryhodný, ale mail od nigerijského prince ano?

Podle stejné "pivní" logiky do bezplatných bankovních účtů lidi nejdou, protože nikdo zatím reálně nevyzkoušel, že jsou opravdu bezplatné?
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
regin píše:A jaké informace (z jakého zdroje) nejsou rizikové, z TV, rádia, novin?![]()
regin píše:"...Podle stejné "pivní" logiky do bezplatných bankovních účtů lidi nejdou, protože nikdo zatím reálně nevyzkoušel, že jsou opravdu bezplatné?..."
A jak se člověk jen tak, bez předchozí znalosti, dozví, které stránky jsou pravé stránky KB? Noviny jsou, správně, plné článků o tom, jak ve vyhledávačích bývají na prvních místech podvodníci. Tak jak se to má člověk dozvědět?regin píše:Ceník na stránkách KB není důvěryhodný…
… a tahle zkušenost je naprosto správná a není žádoucí ji bourat, protože je to první obrana vůči podvodu.nikko píše:Mají zkušenost, že "zadarmo ani kuře nehrabe".
A jak se to dověděl o bance, kterou teď používá a "bojí" se ji změnit? Jak se dozví pravdivost "předchozích znalostí" bez dřívějších předchozích znalostí?fc70 píše:A jak se člověk jen tak, bez předchozí znalosti, dozví, které stránky jsou pravé stránky KB?
regin píše:...Podle mne lidé nepřemýšlejí, jestli jsou stránky KB pravé, ale prostě jsme líní něco měnit. Viz příspěvky v těchto diskuzích o bankách: "To mi za to nestojí.", "Mám lepší věci na práci."...
Tak trochu celé téma téhle diskuse je, že je potřeba srovnávat ne absolutní hodnotu, ale relativní. „To je moc složité / by mohl být podvod“ relativně vůči možnosti zůstat u původní banky. „Když se o tom píše v novinách“ je lepší než „mladý muž v obleku, které ho jsem na náměstí viděl poprvé, říkal“, nebo „Máňa povídala“ – i když se možná odborník chytá za hlavu, co ti (nevystudovaní pseudo)novináři napáchali, z hlediska životních rizik a jistot (a celoživotních úspor!) je spolehnout se na kamenné pobočky a televizi lepší než spolehnout se… no třeba na tohle fórumregin píše:Opravil bych první pravidlo: Když se o tom píše v novinách, mluví v TV nebo v rádiu (a hlavně když to vzbuzuje dojem, že je to něco pozitivního), je dost velká pravděpodobnost, že je buď přímo lež, nebo vynechané důležité informace, případně podané tak, aby vzbudily chybné závěry.
Tihle lidé nejčastěji od rodičů a starších příbuzných. Nebo zkrátka podle té budovy.A jak se to dověděl o bance, kterou teď používá a "bojí" se ji změnit?A jak se člověk jen tak, bez předchozí znalosti, dozví, které stránky jsou pravé stránky KB?
Této představě, že lidi by měli mít všechno vyřešené ideálně, a jinak jsou líní, jsem tu kdysi odporoval dost široce: viewtopic.php?f=316&t=1120912&p=12377642#p12377642prostě jsme líní něco měnit.
V tom případě nejistá doby vždy byla a vždy bude, protože lidé (a nejen ti) jsou prostě líní pořád. Stačí se rozhlédnout kolem sebe.nikko píše:Myslím, že za neochotou něco měnit není lenost, ale větší potřeba jistot v nejisté době.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků