Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 3. 2024 12:20

ještě že tu to fórum je, člověk se dozví věcí :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod pan Y. 20. 3. 2024 12:35

FRENKY33 píše:Zmena pinu neaktivovane karty v KB bankomatu:

- Nejdrive je nutno kartu aktivovat (vyberem s puvodnim pinem nebo kontaktne v obchode)
- Pak kartu vyjmout, znovu vlozit (autorizovat se puvodnim pinem) a pak teprve jde pin zmenit.

Otestovano na dvou novych kartach...

Pokusy menit rovnou pin na nove neaktivovane karte koncily vzdy chybou.

U té první odrážky výše by měl stačit i jen dotaz na zůstatek v bankomatu.
“You and I have unfinished business.”
pan Y.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pospa874 20. 3. 2024 14:45

pan Y.: Akorát pozor na ten dotaz na zůstatek u jiných bankomatů než KB respektive sdílená síť.
Dotaz na zùstatek v bankomatu jiných bank stojí 25 Kč u "obyčejných" karet.
Ale bankomat KB má pro neaktivovanou kartu KB fakt hned jako první volbu k dispozici aktivaci karty (zdarma samozřejmě).
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 3. 2024 15:02

v nastavení karty lze "dotaz na zůstatek" zablokovat
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Pospa874 20. 3. 2024 15:20

A pokud by se využilo nastavení, které navrhuje Patrik a došlo by k dotazu na zůstatek v cizím bankomatu, tak by to ten bankomat předpokládám odmítnul a zůstatek nezobrazil a poplatek nenaúčtoval. Ale nedošlo by tím jako vedlejší produkt k aktivaci karty? Musí se to zeptat na pin a dotázat se na ten zůstatek serveru, kde dojde k odpovědi, že zůstatek nebude.
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DejvN 20. 3. 2024 19:09

Ano, u KB nová karta se musí napřed v ATM aktivovat.
To má nejlépe vyřešeno ČS, kdy se aktivuje v IB a hned první použití může být contactless.
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2024 19:25

Jakože u karet ČS se přes IB/SB aktivuje karta a zároveň i bezkontaktní platby? Takže pro aktivaci bezkontaktních plateb není nutné kartu použít nejdříve kontaktně?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod DejvN 20. 3. 2024 20:02

Samozřejmě. Přijde nová karta, aktivuji v George a hned funguje bezkontaktně. Má čs karta nebyla ještě v čtečce čipu ani jednou.
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 20. 3. 2024 20:48

mBank - poslední kartu, která mi přišla jsem nahrál rovnou do GooglePay a zaplatil s ní poprve v hodinkách. Aktivuje se přes IB / SB a tam si mohu změnit PIN. A nemusím trajdat jak pitomec k bankomatu KB. Takže tolik k zaostalosti KB.

Jak to říká Patrik - vyzobu třešničky na dortu, ale na běžný používání to není.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 25. 3. 2024 21:37

Jsem jen slepej nebo se nikde v IB/SB nedá nastavit info email o platbě kartou? Nechodí mi ani po autorizaci, ani po zaúčtování. Info email o příchozích a odchozích platbách mám nastavený.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cz01 25. 3. 2024 21:57

PatrikChrz píše:Včera jsem dostal konečně MC World Elite (4 vstupy přes Dragon Pass), tak jsem byl dnes měnit.
Mám TOP nabídku a ta ještě není v novém IB

Taky jsem si pořídil, trochu si mě svojí zprávou zrychlil �

Nevíte, jak to je s druhou kartou v top nabídce? To si musím znovu žádat o separátní úvěrový účet, aby manželka měla další 4 vstupy? A pokud ano, na čí bonitu to jde? Mojí, když účet je můj, nebo její? Díky
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldadol 26. 3. 2024 15:55

Druhou kartu ti normálně vystaví bankéř, ale je potřeba podpis toho uživatele, ačkoliv je to z tvého úvěrového rámce. Takže ty máš limit 150t a řekneš, že manželka může čerpat třeba jen 25t měsíčně. A nemusí to být jen manželka, klidně i zletilé dítě.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Persbrandt 28. 3. 2024 09:01

možná hloupý dotaz: Když je u KB volitelné číslo účtu, viděli byste jako riziko zvolit jednoduše svoje mobilní číslo nebo rodné číslo, které si každý pamatuje? Je to číslo účtu, ne heslo, ale nevím...
Nebo co jste si tam dali? Číslo účtu z jiné banky? Já si z hlavy nepamatuju snad ani jedno..
Persbrandt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 28. 3. 2024 09:58

Mám první část telefonního čísla. Dal bych celé ale to bohužel neprošlo přes modulo. RČ bych nedával to by bylo asi poznat na první pohled.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Persbrandt 28. 3. 2024 10:11

takže KB zřejmě neblokuje, když se jako číslo účtu zvolí část stejného mobilního čísla, které si člověk u nich zaregistruje?
To celé mobilní číslo asi projde jen zřídkakdy přes to modulo, které zmiňujete...
Persbrandt
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka