Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DejvN 13. 4. 2024 13:08

Kredit dobíjím vždy z webu a vždy dávám číslo karty a cvc
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 4. 2024 13:24

Pánové, obecně bez ohledu na banku - tyto algoritmy jsou "tajné" a žádná banka vám přesně neřekne třeba to, že u jejich karty to chce 3DS ověření appkou/SMS třeba "při každé 5. platbě + při překročení souhrnné částky třeba 1500 Kč" (ilustrační příklad), přesto takové algoritmy běžné jsou. Např. když platím měsíční poplatek za TV na webu České televize (135 Kč), tak jednou to 3DS ověření chce, podruhé ne, je to náhodné a nezávislé, kterou kartu použiji (typicky mBank e-shop, Air Bank..., u všech někdy chce, jindy ne). Totéž když kupuji lístky do divadla v ceně do 500 Kč, jednou s ověřením, jindy prostě projde hned. Nehledejte v tom logiku, ale snahu bank o jednoduchost plateb, současně ale i bezpečnost a tedy i náhodný druhý faktor ověření závislý na počtu plateb a částce, aniž bychom přesný algoritmus museli znát.
Naposledy upravil minarjo dne 13. 4. 2024 14:44, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DejvN 13. 4. 2024 14:33

Aha. Takže jen někdy.
U čs jsem byl zvyklý, že to chtělo vždy.
DejvN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peter23p 25. 4. 2024 13:44

Na email přišlo oznámení z KB+ že bonusovou sazbu (2+2,5%) o měsíc prodlužují do 31.5.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 25. 4. 2024 14:03

Ta celková sazba 4,5% asi moc klientů neohromí ani nepřiláká :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 25. 4. 2024 14:28

No jedině pokud ČNB v květnu sníží úrokovou sazbu a ostatní banky budou následovat můžou se dostat na chvíli do TOP3. Ale stejně to pak bude zajímavé jen pro malé úložky kvůli limitu. Trochu mi to začíná připomínat HelloBank kdy nabídnout vysoké úročení ale zaříznou to limitem 200tis.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rad68 27. 4. 2024 13:24

Podařilo se někomu přejít z půovdního IB na KB+? Píšou, že kdo má KB klíč, tak to má jít normálně (chtěl jsem se vyhnout výletu na pobočku). Jenže když to dělám na PC (různých), tak mě to poté, co v IB kliknu že chcu přejít, vždycky odhlásí. Zkusil jsem si stáhnout i appku KB+ do mobilu, přičemž po potvrzení údajů (které funguje, např. to vzalo změnu kontaktního mailu) mi to začne psát, že připravujou dokumenty a pak to nějakou dobu trvá a nakonec vždycky napíšou, že "něco se pokazilo". Tak nevim, jestli to mají rozbitý, nebo dělám něco blbě.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 1. 5. 2024 10:45

Právě jsem provedl druhou platbu kartou KB. Teď už jen čekám na ty hrozinky z dortu.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod 123123123 1. 5. 2024 10:49

Na appce KB+ je nejlepší, jak jdou ty karty a účty pěkně jednoduše a rychle zrušit. To by se mohly jiné banky u KB přiučit.
:D
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 1. 5. 2024 12:09

Kdyz zrusis posledni ucet, tak se zrusi cela ramcovka, nebo na ramcovku musis na pobocku?
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 5. 2024 12:11

Rámcovka se mi nezrušila.
Jeden čas jsem tedy měl funkční KB+ bez jakéhokoliv účtu.
Když jsem si pak chtěl znovu účet založit, KB+ to nevydýchalo a museli to na pobočce dávat do pořádku.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod __Pavel 1. 5. 2024 12:53

KB je taková "Věc Makropulos". Asi měsíc po zrušení všech účtů jsem byl ještě na pobočce zrušit rámcovku. To bylo 13.3 a přesto mi i dnes aplikace po spuštění stále hlásí, že přihlášení je sice zablokované, ale mohu ho obnovit KB klíčem nebo aktivačním kódem. Tak opravdu nevím, co si o tom mám myslet, snad jen, jednou klient, pořád klient.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 1. 5. 2024 13:07

Já to tam taky nejsem schopný komplet zrušit. Účet jsem rušil už před 2 roky. Loni mi nešlo založit KB+ (chtěl jsem kvůli akci pro ex-HB), protože tam tomu něco překáželo, rušili jsme nějaký klíč na pobočce, ale stejně to i pak nešlo. Teď v únoru mi přišla SMS o změně podmínek. Přitom bych tam tedy neměl už mít vůbec nic.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomi V 4. 5. 2024 10:01

Dobrý den, KB nabízí sjednání tarifu s účtem s bonusem 2 000 Kč (Start je zdarma, ostatní za poplatek) přes aplikaci KB+. Zajímá mě, jestli KB+ podporuje multibanking a které banky je možné přidat (stačí pouze k nahlédnutí).
Dále se chci zeptat na Bonus Invest (6 % by mohla být zajímavá alternativa, až spadnou úroky na spořících účtech), do jakých fondů je možné investovat. Jedná se pouze o fondy Amundi? A jaké poplatky jsou pro klienty KB? Jako pro kohokoli jiného? Mám dojem, že Amundi má poplatky docela veliké, tak jestli má cenu nad Bonus Inves uvažovat.
Děkuji
Tomi V
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 5. 2024 11:27

Do KB+ nelze přidat žádná jiná banka. KB+ podporuje pouze "Propojení s přítelem", což je propojení s někým, kdo má také KB+.

V rámci Bonus Invest lze investovat do investičních produktů, které jsou uvedeny v Oznámení o úrokových sazbách https://www.kb.cz/getmedia/9afe7f64-a6a ... by-czk.pdf na poslední straně. Poplatky najdeš v investičním ceníku Amundi-KB https://www.amundi-kb.cz/storage/app/me ... 200101.pdf
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka