Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 5. 2024 09:30

Ve smlouvě máš přece délku splácení (do kdy doplatit) určenou, stejně jako třeba do kdy platí fixace úroků, to je klíčové a bez tvé žádosti neměnné, ty datumy. Proto obecně u hypoték, ale i třeba běžných spotřebitelských úvěrů (nejen od KB) platí, že pokud ty sám nepožaduješ zkrácení splácení, tak částečná mimořádná splátka sníží následné běžné měsíční splátky a s dobou (délkou úvěru) nepohne. Totéž platí na konci fixace, když s bankou dohodneš novou úrokovou sazbu pro další fixační období (a s jiným parametrem než úrokem se hýbat ve smlouvě nebude), i to změní jen výši pro další měsíční splátky, ale ne samotnou dobu splácení. Ale požadovat změnu délky samosebou v obou případech můžeš, pokud bys chtěl, na to by byl vyhotoven dodatek ke smlouvě, který by ji změnil. Jen pozor na to, že pokud by se takovou změnou (zkrácením) měsíční splátka výrazněji zvýšila, banka by mohla chtít nové posouzení bonity, podobně jako u nového úvěru (doložení příjmů atd). Takže pokud zkracovat, tak ideálně ne o tolik, aby měsíční pravidelná splátka výrazněji vzrostla.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod psimino 20. 5. 2024 13:32

Ověřoval jsem nezávisle u 2 pracovníků KB a vypadá to, že se zkracuje doba splacení.
psimino
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maeth_u 20. 5. 2024 14:35

Něco podobného mi tvrdili, když jsem před X lety podepisoval smlouvu. Ale ve smlouvě to nikde nemám specifikováno. Možná, že si při nahlášení předčasné splátky člověk může vybrat....
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 5. 2024 15:10

Pokud by bez žádosti klienta zkracovali u hypotéky jasně stanovenou dobu splácení, byla by to anomálie, které bych se u KB ale ani nedivil - ještě, že tam už nic nemám :D. Ano když to tak klient chce, proč ne, ale zcela běžné jinak stejně jako u refixace je zachování jasně stanovené doby splácení a změna částky (protože doba splácení, ať už formou termínu poslední splátky nebo počtem měsíců/let bývá dána přímo smlouvou, stejně jako úrok a konec fixace, zatímco výše měsíční splátky je typicky "bokem" v Plánu splácení). Sám jsem třeba u ČSOB / hypoteční banky změnu částky (aniž by se termíny/délka splácení jakkoliv pohly) zažil už třikrát - a vždy platilo, že změna délky úvěru je jen na žádost klienta, jinak se do smlouvy v tomto vůbec nesahá a jen se podepíše nový úrok a tím i splátkový kalendář.
Každopádně bez ohledu na banku, v tomto má klient vždy volbu, já píšu o tom, co je typické výchozí, pokud si nevybere sám.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 21. 5. 2024 16:49

Pisou ale KB-. :D

Presto by se mohla u nich spousta jinych bank priucit, jak se daji pres appku jednoduse a rychle zrusit produkty.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 21. 5. 2024 17:08

V KB jedou hardcore agile a vy tomu nerozumíte :D

https://kariera.kb.cz/inspirujte-budouc ... der/a-919/

V KB pracujeme agilně v menších, multifunkčních squadech. Agile nám umožňuje velmi rychle dodávat kvalitní řešení, která přesně odpovídají potřebám klientů i kolegů v jiných částech banky.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 21. 5. 2024 17:12

@123123123: Jednoduché rušení produktů přes IB/SB není funkce, kterou by většina "normálních klientů" považovala za nějak důležitou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod 123123123 21. 5. 2024 17:48

Podle me je to jedna z nejdulezitejsich funkci.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tojejedno2 21. 5. 2024 18:35

Co se týče předčasné splátky hypotéky, tak u mě to proběhlo tak, že mi zkrátili dobu splácení, částka zůstala stejná a jen se v té splatce změnil poměr úroky/jistina. Takto to proběhlo r.2022 a 2023. Nikdo se mě neptal, jestli chci zkrátit dobu splácení nebo snížit měsíční platbu
tojejedno2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 21. 5. 2024 18:52

Tak jednoduché rušení produktů přes IB asi zavedla první Air ale v KB+ vlastně samostatné IB neexistuje protože je to pořád to stejné jako aplikace.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 22. 5. 2024 15:15

Jak je to prosím v praxi s tím splněním podmínek bonusu 2000Kč za založení účtu?

V pravidlech je "Nejpozději do 2 následujících kalendářních měsíců od účinnosti smlouvy o Účtu provede Účastník alespoň 2 platby kartou v jakékoliv výši."

Když tedy založím v květnu, mohu provést 2 platby v květnu a mám splněno?

Nebo musí být jedna platba v červnu a aspoň jedna další až v červenci? Nebo obě v červnu? Počítají se i platby mobilem?
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 22. 5. 2024 15:22

Karta jako karta, ať už fyzická, v hodinkách, v mobilu apod.
Prostě 2 platby někdy v rámci toho období, ale tím, že uděláš 4 za uši nedostaneš. ;-]
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FRENKY33 22. 5. 2024 18:34

Navstevnik: Ta podminka placeni je psana tak nejasne, ze ja pro sichr delal 2 platby kazdy mesic (hned po zalozeni uctu 2 platby a pak jeste dalsi 2 mesice)
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 29. 5. 2024 09:31

Ahoj, dnes mi přišel mail o změně podmínek a ceníku KB+ k 1.8.2024. Co mě tam zaujalo, tak zmínili podmínky pro nové KB Premium ve světě KB+.

KB Premium
Pro klienty KB Premium jsou zdarma produkty a služby v tarifu Exclusive, extra služba Premium, kreditní karta World
Elite a2x debetní karta VISA Platinum nebo Infinite pro majitele tarifu nebo rodinného příslušníka.
Klientem služby KB Premium je klient, který je obsluhovaný vKB Premium centru, má sjednaný tarif ve variantě
Exclusive aextra službu Premium azároveň splňuje alespoň jednu zníže uvedených podmínek. Pokud nebude plnit
alespoň jednu zníže uvedených podmínek, můžeme mu účtovat běžnou měsíční cenu za extra službu Premium podle
tohoto Ceníku.

Podmínky KB Premium:
§ Vaše úspory ainvestice uKomerční banky a/nebo u společnosti Modrá pyramida (MPSS), a/nebo uspolečnosti
Komerční pojišťovna (KP), a/nebo uspolečnosti KB Penzijní společnost (KB PS), a/nebo uspolečnosti Amundi
Czech Republic, jsou vpředchozím měsíci vcelkové výši nejméně 3000000Kč.
§ Příjem na vašich osobních běžných účtech, které vám vedeme jako spotřebiteli, je vpředchozím měsíci nejméně
100000Kč aztoho je alespoň jedna příchozí platba nejméně 70000Kč.
§ Příjem na vašich běžných účtech, které vám vedeme jako spotřebiteli, je za posledních 12měsíců vprůměru
měsíčně nejméně 100000Kč azároveň máte úspory ainvestice uKB a/nebo uspolečnosti MPSS a/nebo
uspolečnosti KP a/nebo uspolečnosti KBPS a/nebo uspolečnosti Amundi Czech Republic vcelkové výši nejméně
1000000Kč.
§ Součet všech vašich splátek úvěrů uKB (tj.spotřebitelské, hypoteční apředhypoteční) a/nebo úvěrů ze stavebního
spoření uMPSS je vpředchozím měsíci ve výši nejméně 30000Kč.
§ Součet poskytnutých hypotečních úvěrů uKB a/nebo úvěrů ze stavebního spoření uspolečnosti MPSS je ve výši
nejméně 6000000Kč (započítává se součet částek sjednaných vpříslušných úvěrových smlouvách).
Hodnoty uvedených kritérií vKč platí ipro ekvivalent vcizí měně. Více informací kvýpočtu plnění jednotlivých kritérií
naleznete na internetové adrese KB Premium.

Skoro mi to vyznívá, že kreditka Elite World bude pouze 1x zdarma, zatímco debetka Visa Platinum a asi nově i Visa Infinite bude zdarma 2x. Dále co jsem nevěděl, že pro Exlusive tarif mají zvýhodněné měnové kurzy viz

Starify Komfort aExclusive směňujete na základě tržních kurzů. Můžete tak získat výhodnější směnný kurz oproti Kurzovnímu
lístku KB. Tržní kurzy jsou dostupné 24 hodin každý pracovní den. Ovíkendech asvátcích si peníze můžete směnit podle
aktuálního Kurzovního lístku KB. Omožnosti výhodnějšího Sjednaného / Směnného kurzu se dočtete víc včlánku 3Pravidel
provádění plateb.

Jak to bude s migrací jsem tam zmíněné neviděl, ale na stránkách už delší dobu mají a bankéřka říkala, že to půjde ve vlnách někdy už po létě, na podzim.

Při kopírování z PDF to někde spojovalo slova a nechce se mi s tím to ručně opravovat, tak to tak s dovolením nechám.
cz01
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka