Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Radič 30. 9. 2024 17:14

Kam ti přišla ta nabídka, mailem, v apce KB+?
Radič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eur.martin 30. 9. 2024 17:26

Vyskočila notifikace z aplikace KB+, ale kromě této notifikace jsem nic nenašel, ani v e-mailu, ani ve zprávách v aplikaci. Pokud odměnu neuznají, nejprve zadám reklamaci a podle toho se zařídím, zda zůstat, nebo účet včetně rámcové smlouvy nezrušit. :-)
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radič 30. 9. 2024 19:04

Dočetl jsem se, že je jen pro ty, kteří byli o této akci informováni, takže máš štěstí, já smůlu. :-D
Radič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 10. 2024 12:15

@eur.martin:
To bys na KB moc spěchal ;). Odměna 2000 Kč pro nové klienty za zřízení účtu a 2 platby kartou také ještě nedošla, a to bylo založeno + splněno koncem srpna. Ale ano, mají na to až dva měsíce...
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod I_am_Markus 2. 10. 2024 17:38

Chci se zeptat - výběry hotovosti z kreditní karty spadají do bezúročného období nebo ne?
I_am_Markus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 2. 10. 2024 17:55

Výběry z ATM spadají u kreditek KB do bezúročného období. U kreditky 4U je jeden výběr dokonce i bez poplatku.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod brumak 3. 10. 2024 16:58

Rád bych všechny varoval před nenápadnou zlodějskou praktikou KB. Před cestou do zahraničí jsem si poslal na účet kreditky peníze na splacení všeho, co jsem vyčerpal. Ovšem KB si z toho část tiše (slušně řečeno) sebrala na "uhrazení úroku" (který bych měl platit až za měsíc, pokud bych neplatil včas). A jejich odpověď? "Vaše platba ještě nebyla zaúčtována, tedy to, co jste poslal, považujeme za dobrovolnou platbu úroků, ač byste úrok platit neměl". Ne, že by byli rádi, když jim pošlete víc (notabene víc to bylo proto, že to ještě nezaúčtovali), ne, že by vám ten (z jejich pohledu) přeplatek) vrátili, nebo vás aspoň informovali. Ne. Nenápadně vám ty peníze seberou coby "DOBROVOLNOU PLATBU ÚROKŮ, KTERÉ PLATIT NEMÁTE". Takovýhle přístup v 21. století? To mě rozsekalo....
brumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lafayette16 3. 10. 2024 17:09

To se mi ještě nestalo.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod brumak 3. 10. 2024 17:31

mně taky ne. Všude jinde jsou za přeplatky rádi, ale tady na mě vytáhli nějakej smallprint, že co je přes úvěrový limit, si můžou vzít na úhradu úroků (které vznikají až při nezaplacení o měsíc později). Jinými slovy "krademe, ale máme to v podmínkách, tak co chceš?".
brumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 3. 10. 2024 20:25

No ale když na konci bezúročného období vše řádně splatiš, tak ti ty "dobrovolně zaplacené úroky, které platit nemáš" snad vrátí, ne?
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 10. 2024 08:36

To bych taky předpokládal. Každopádně je to ale pěkný špek. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod darkscor 4. 10. 2024 13:32

Dobrý den,
k převodům a platbám kartou v e-shopech používám jenom počítač a k potvrzení mobilní SMS. Tuto možnost můžu mít zachovanou i při přechodu na nový účet KB+. Otázkou je, jak dlouho bude tato možnost bezplatná a hlavně funkční. Místo SMS lze používat KB klíč. Na internetu jsou ke stažení aplikace KB+ a KB klíč zvlášť, tak jsem myslel, že bych měl v telefonu nainstalován jenom klíč a k internetovému bankovnictví požíval dále jen počítač. Paní na pobočce mi ale sdělila, že u nových účtů KB+ už musí být klíč provázán i s bankovní appkou v mobilu. Já ale nechci mít na jednom zařízení přístup
k internetovému bankovnictví i potvrzování dohromady. Rád bych to měl i v budoucnu odděleně. Opravdu to už u nových účtů jinak než s SMS nejde?
darkscor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brumak 5. 10. 2024 02:33

Ladislav_2 píše:No ale když na konci bezúročného období vše řádně splatiš, tak ti ty "dobrovolně zaplacené úroky, které platit nemáš" snad vrátí, ne?

Nevrátí. Protože jsem to splatil dřív, než to bylo zaúčtováno, považují to za "dobrovolnou platbu úroků, které platit nemám". Doslova mi takhle odpověděli :-)

Doufám, že jim to za těch 11 ukradených korun stálo, že se teď řada lidí dozví, co jsou zač :-)
brumak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 5. 10. 2024 02:56

Že kreditky KB nejdou přebít, o tom se zde už několikrát psalo. Nicméně o ty peníze bys neměl přijít, viz. třeba tento starší příspěvek viewtopic.php?p=13325680#p13325680 Pokud se ti nevrátí automaticky, tak zažádej o vrácení.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 5. 10. 2024 06:51

Tento týden jsem se pokoušel 5x zaplatit na internetu kartou. Byl tam na potvrzení v aplikaci 5minutový limit, jednou jsem to s odřenýma ušima stihl, při ostatních pokusech nic do aplikace nedorazilo. Funkčnost fakt nic moc.
xls
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka