Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 10. 2024 14:21

Narok na odmenu je i pri zalozeni na pobocce. Maji letak s akci zalisovany v plastu primo na stole :-)
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod cz01 22. 10. 2024 19:33

Já zakládal na dálku po telefonu,bylo to rychlé a pohodlné. Pak jen mail s občankou a druhý den to už bylo hotovo. Takže i to může být cesta, měl jsem hotovo za 15min z práce...
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 22. 10. 2024 20:22

Zkusil jsem založit podnikatelský účet přes KB+ v mobilu. Podle očekávání, proces zakládání spadnul na konci s chybou, protože v minulosti už jsem byl klientem. Podle infolinky je v takovém případě jedinou možností zajít na pobočku.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dvorik 23. 10. 2024 13:28

DrholecR píše:...
Tak mě napadá buď aplikaci z telefonu smazat a znova nainstalovat pro založení podnikatelského účtu, ale tím ztratím přístup do běžného účtu (nevadí když ho už stejně nevyužívám). Nebo stáhnout do druhého mobilu a založit přes aplikaci v jiném zařízení.
Když to provedu jedním z těchto způsobů, tak nevidím důvod, proč by neměl být nárok na bonus za podnikatelský účet.

Toto neni mozne. Na druhem telefonu ti to v KB+ zahlasi: my uz se zname a koncis. Musis na pobocku.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod losalamos 23. 10. 2024 19:04

Teď mě docela rozhodilo bankovnictví KB.
Měnil jsem telefon, aktivace na novém telefonu proběhla zdánlivě dobře - až na to že všechno proběhlo na základě biometrie a aplikace si nevyžádala zadat PIN, což jsem si neuvědomil. Následně jsem ještě v telefonu přidal další otisky prstu, čímž se aplikace přepla na autorizaci přes PIN.
Při pokusu o přidání platební karty do peněženky Google to tvrdošíjně vyžadovalo PIN, místo biometrie a tak jsem si zablokoval přístup jak do aplikace, tak do internetového bankovnictví. Bez návštěvy pobočky nebo bankomatu to teď nepůjde.:(
Musím říct, že ostatní banky, co mám, nebyly takhle hloupé a bez zadání PINu při aktivaci nepustily k dalším krokům.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 23. 10. 2024 19:18

KB je v kreditkách dost zkostnatělá, ale když je člověk pochopí a umí pracovat i s časem, kdy probíhá zaúčtování transakcí na nich, něco z nich i kápne :-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PULPANM 23. 10. 2024 21:23

KB je fakt zábava. Bez návštěvy pobočky jsem nezprovoznil SB a i na pobočce se s tím pralo pár lidí ( KB+).
Jako hlavní banka je prostě a jednoduše nepoužitelná
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod brumak 24. 10. 2024 11:12

del - omyl
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dalich 24. 10. 2024 11:13

Ještě FYI.

Když zaplatíte v PÁ-NE, je to jedno, protože se platba VŽDY zaúčtuje až v ÚT.

Pokud je PÁ státní svátek, tak platba ze ČT-NE se taky zaúčtuje až v ÚT.

Pokud je v PO státní svátek, platba PÁ-PO se zaúčtuje ve ST.

Ostatní banky běžně zaúčtují i třeba v den pracovního volna/klidu. KB jede jen na pracovní dny. Platí pro všechny typy platebních karet.

A protože typicky kreditku KB nijak nepřebijete, vždy musíte počkat na zaúčtování platby.

Mít během svátků rozfinancovanou kreditku KB s cashbacky a pracovat s týdennými limity je občas logistický a časový oříšek :mrgreen: Bez Curve je to teď těžší (ale nějak to furt jde).
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod brumak 24. 10. 2024 11:32

Ladislav_2 píše:Tak smyslem asi není 11 Kč, ale aby si to banka opravila.

A pokud mě banka úmyslně okrade, tak je asi na místě se ozvat, od toho tu finanční arbitr je.

Banka zaplatí 11 Kč a 15000 pokutu. Kdyby se ozval každý, tak si to v KB velmi rychle rozmyslí.

No a když KB kk náhodou vypoví - je to opravdu taková škoda?

btw. v pondělí jsem to poslal ještě jednou (a naposled) na ty jejich "stížnosti" a "ombudsmana". Z ombudsmana automatický výfak, že oni to řeší až ve třetí instanci, ze stížností zatím nic :-)
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 25. 10. 2024 02:19

Ja jsem jednou hradil okamzitou platbou po 20h do KB a pry ze se to zauctuje az druhy den (na vypisu s datem dne nasledujiciho), je to stale tak?

Letos jsem rusil SS a ty potize co tato neschopna banka mi udelala, tak mi dali 6000 kc a ja uz se zarekl, ze v teto bankce ucet nikdy.

Prijde mi to ze uplaceji (hypo, kreditky), ale sluzby a servis level tragedie… Az se tohle zlepsi, dejte vedet…

-- 25. 10. 2024 03:21 --

Ladislav_2 píše:Tak smyslem asi není 11 Kč, ale aby si to banka opravila.

A pokud mě banka úmyslně okrade, tak je asi na místě se ozvat, od toho tu finanční arbitr je.

Banka zaplatí 11 Kč a 15000 pokutu. Kdyby se ozval každý, tak si to v KB velmi rychle rozmyslí.

No a když KB kk náhodou vypoví - je to opravdu taková škoda?

Jak často nějaká banka dostane pokutu? Ono když jde o banální spory tak banka nejde na smír a pak žádnou pokutu nedostane… Takže úvaha že zaplatí 11 Kč a k tomu pokutu je podle mého názoru lichá … nebo se pletu?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod brumak 29. 10. 2024 18:52

mně to přijde jako státní správa. Už tomu přidělili asi tři různý jednací čísla, hádám, že za "handling" těch stížností pár lidí dobře platí, ale aby se někdo zamyslel, že to, co dělají zákazníkům, je opravdu prasárna (v lepším případě), nebo aspoň že tohle jim za těch ukradených 11 Kč nestojí (ať nemáme přehnaná intelektuální očekávání), to je nad jejich síly. Asi za přemýšlení nejsou placeni :-)
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod losalamos 1. 11. 2024 03:01

Příkaz zněl Jasně. Generovat zisk. Ať to stojí, co to stojí.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 1. 11. 2024 15:47

KB vydala novy urokovy listek platny od 1.11. do 30.11., sazby se nemeni, tedy 3% pro KB+ a 4% pro Komfort/Exclusiv.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 11. 2024 16:04

Jsem se dokopal k otevreni uctu kvuli 2000kc bonusu...staci zaplatit pomoci mobilu a podminky splnuji?
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka