Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 8. 1. 2025 12:40

Mám zkušenosti s vkladomaty ČSOB, ČS a Moneta, na podezřelé bankovky občas upozorní, ale přijmou je všechny a na účet se přičte celková částka za všechny bankovky, i za ty podezřelé. Zrovna včera jsem v ČS vkladomatu jeden takový vklad s podezřelou bankovkou provedl, viz. příloha. A nikdy se mi nestalo, že by dodatečně nějakou bankovku označily jako falešnou a muselo se to nějak řešit.
Přílohy
CS-vklad20250107.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 8. 1. 2025 12:57

Chápu to tak, že tu jednu včerejší bankovku dá bankomat bokem i s nějakým popisem od koho to je apod., přesto ji připsali a firma co tam doplňuje bankovky to odveze a pak dochází k nějakému manuálnímu zkoumání?
Eventuálně ta částka může být skutečně dodatečně odečtena? Kdyby se skutečně potvrdilo, že je bankovka nějaká vadná, poškozená, zničená, nepravá? To je takový dokazování bez důkazů, zákazník už dávno pryč, v bankomatu X bankovek stejné hodnoty a že zrovna tuhle tam vložil Franta Omáčka a je neplatná... ale asi to nějakým způsobem funguje a těchto případů snad není mnoho.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 8. 1. 2025 15:32

Každá bankovka se fotí, určitě při vkladu, snad i při výdeji.

-- 8. 1. 2025 15:35 --

Ninaa píše:Je potřeba mít bankovky dobře narovnané a srovnané. Když některé vyplivne zpět, tak narovnat, srovnat a znovu vložit. Je zkrátka nutné toto opakovat, dokud je vkladomat nepřijme a nevydá potvrzení o vkladu.
„Já být bankomat“, pokud mi zákazník dá v rychlém sledu třikrát velmi podobně vypadající bankovku se stejným sériovým číslem (a jak říkám, bankomat je fotí a fotky ukládá) – a je tam zhruba správně, ne evidentně přeložená nebo tak něco – tak označím všechny vklady zákazníka za rizikové a bankovky ke kontrole. No snad banky ví, co dělají.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 8. 1. 2025 17:38

Milos píše:... přijmou je všechny a na účet se přičte celková částka za všechny bankovky, i za ty podezřelé. ...

Sice vetsina bank jo, aby nemuseli resit reklamace klientu, ale je to zneuzitelne, je pak mozne nasazet do vkladomatu kopie bankovek z barevne kopirky a vybrat hned vzapeti prave bankovky.

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-bankomat-krmili-falesnymi-penezi-z-uctu-vybrali-prave-40431341
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod meme1255 9. 1. 2025 00:35

Jak dlouho se dá „odolávat“ přechodu do KB+ ze starého (lepšího) typu účtu?
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brumak 9. 1. 2025 00:52

Měl jsem tu zkušenost u ČSOB. Připsali všechno, ale xls varováním.
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 08:49

meme1255 píše:Jak dlouho se dá „odolávat“ přechodu do KB+ ze starého (lepšího) typu účtu?

Asi jen do té doby, než přijdeš na řadu. Nebo tobě už oznámili termín přechodu a ty ses s nimi domluvil na jeho odložení? Jaký typ účtu máš aktuálně, TOP účet?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 10. 1. 2025 13:44

Dnes opět velké prodlevy ohledně notifikací, příchozích plateb na účet KB, jak ze SB tak i do e-mailu. Odchozí platby z KB dnes bez notifikací. �

-- 10 led 2025 14:10 --

Tak notifikace právě přišly za odchozí platby z KB.
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gaabi 21. 1. 2025 00:43

brumak píše:Ad 3) to se tam prostě objevuje pár dní po splacení, pokud proběhlo včas. Jejich systém je totiž nastaven tak, že "standard je neplatit včas" (proto taky matoucí "výše dlužné částky" nahoře ve výpisu, která už je s úrokem, i když k úročení nedojde). Opravdu dlužná částka je "splátka pro využití bezúročného období" v okénku dole.

Buď tím chtějí tlačit lidi, aby platili jen splátku, a nabíhaly jim úroky, nebo to prostě ten jejich "unikátní" systém po letech rovnáků na vohejbáky už jinak neumí.

Děkuji za vysvětlení. Ano, ty výpisy u KB jsou taky pro mne dost nepochopitelné. Mám srovnání s jinou bankou a tam je to vše jasně čitelné.
Navíc teď u KB se mi pořád nabízí možnost Splatit a když na to kliknu, tak se nabídne jako celková výše poslední dlužná částka. Přitom mám tu KK už asi 14 dnů splacenou.
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 1. 2025 21:58

Každá banka má prostě jiný styl měsíčních výpisů KK, otázka přehlednosti/nepřehlednosti je věc osobního názoru. A například oproti výpisu KK mBank je ten výpis KK KB zlatý :-)

Tlačítko "Splatit" je aktivní i když je KK splacená, to je běžné i u jiných bank. Nicméně když na něj klikneš a máš KK splacenou, tak bys v appce měla vidět:

Minimální povinná splátka
Splacena.

Splátka v bezúročném období
Splacena.

Maximální výše splátky
částka XYZ (pokud jsi KK po splacení opět používala)
Splaťte celou dlužnou částku.

Vlastní výše splátky
Zadejte, kolik chcete splatit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 23. 1. 2025 17:40

Ahoj Miloši,
teď se na to dívám znovu a pořád se mi tam ukazuje tlačítko Splatit. Když na něj kliknu, tak mám 2 možnosti:
- Maximální výše splátky (celá dlužná částka)
- Vlastní výše splátky
Ano, KK už jsem zase používala, ale splacenou k 20.1. ji mám. Příští splátka bude 20.2. a k tomu výpis teprve přijde. Tak mi to tlačítko Splatit tam plete, ale asi to je takto v pořádku. Já měla za to, že to tlačítko Splatit se tam vždycky objeví po vystavení výpisu a když to splatím, tak zase zmizí.
Snad žádné úroky nenaběhnou :grr:
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 23. 1. 2025 18:05

Je divné, že vidíš v appce jenom ty dvě položky (Maximální výše splátky, Vlastní výše splátky), já tam vidím čtyři položky, mám Android appku.
Tlačítko "Splatit" po splacení karty nemizí, není to žádná chyba, je to běžná vlastnost.
Pokud v seznamu transakcí vidíš splátku kreditní karty, částka odpovídá celkové splátce z výpisu a byla provedena do 20.1.2025, tak není žádný důvod, abys platila nějaké úroky :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 24. 1. 2025 08:55

Používáte někdo podnikatelskou MojeBanka. Klientovi se teď ukazuje takové staré bankovnictví (jak před 20 lety) a potřeboval bych z něj vytáhnout zpracovatelný soubor pro účetnictví. Neděláte to někdo?
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod dalich 29. 1. 2025 12:51

ROP: Mám a používám. Podnikatelská právě umí více typů exportů do účta. A jo je to retro přístup, 90. léta :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Schwarzie 30. 1. 2025 14:27

Jde do sdileneho bankomatu Monety vkladat penize kartou Komercky v mobilu nebo musim mit sebou plast?
Schwarzie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka