Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 5. 2025 11:57

Když se na to úročení divám v bankovnictví tak mi to připadá nějaké divné. Vidím tam základní sazbu do 500 000 Kč 0,1% a bonusovou sazbu do 500 000 Kč 3,4%. Níže ale vidím, že do 30.6.2025 je bonusová sazba 2,15% ročně. Která z těch bonusových sazeb platí a je aktuální? Je to těch 3,4% a nebo pouze 2,15%? Mají to tam dost hodně zmatečně uvedené.
Přílohy
uroky.jpg
uroky.jpg (274.4 ) Zobrazeno 2668 krát
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 30. 5. 2025 12:04

no mám to stejně a měla by platit 3,40 + 0,1 ale je tam napsaný debilně...asi tam cinknu

Napsal jsem přes SB na chat, operátorka prověřila že jsem aktivoval bonusový úrok a potvrdila 3,5 % %, tak to udělej stejně, ať máš jistotu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 5. 2025 12:18

PULPANM:
Ano, měla by platit bonusová sazba 3,4%, ale tak jak to tam je uvederné to není zcela zřejmé která z těch dvou bonusových sazeb skutečně plati. Co ta sazba 2,15%, ta se vztahuje pro koho nebo na co? Pokud tam cinkneš tak pak dej vědět co jsi se ohledně těch bonusových sazeb dověděl.
Naposledy upravil vlazy dne 30. 5. 2025 13:31, celkově upraveno 1
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 30. 5. 2025 12:34

Není to jasné, proto jsem napsal na chat pro ověření a chat si uložil, kdyby mi neúročili těch 3,50% jako důkaz
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 5. 2025 13:23

Podíval jsem se na to úročení SÚ v počítači do IB a mám tam uvedené pouze to co je vidět na obrázku. Z toho vyplývá, že se ten SÚ úročí asi 0,1% + 3,4% = 3,5% a pouze v mobilní aplikaci to mají zmatečně uvedené.
Přílohy
uroky IB.jpg
uroky IB.jpg (43.1 ) Zobrazeno 2472 krát
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2025 16:44

V appce mají chybu, ta nižší bonusová sazba 2,15% platí pro klienty, kteří si v IB neaktivovali tu vyšší bonusovou sazbu 3,4% platnou na 6 měsíců a nevložili minimálně 100tisíc Kč na SÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 5. 2025 20:03

To, že v apce možná mají chybu nic nemění na tom, že je to docela dost matoucí a že by to nemuseli opravovat. Pokud je to opravdu chyba tak jsem zvědavy jak dlouho to bance bude trvat než to opravi nebo jestli se vůbec budou obtěžovat s opravou toho.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2025 20:27

Pokud chceš, aby ta chyba byla rychle odstraněna, tak doporučuji banku na tu chybu či matoucí informaci upozornit. Čím dříve se to banka dozví, tím dříve to bude schopna opravit :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirka.2 30. 5. 2025 20:40

mě se to zobrazuje správně i v apce a to jsem si ten účet dělal dneska:)
EDIT tak ne blbě jsem to pochopil, mám to jak všichni ostatní, 3,4 a pod tím 2,15
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 30. 5. 2025 21:40

Milos:
Mne ta asi chyba až tolik nevadi. Psát bance ohledně toho by asi nemělo příliš význam, protože kvůli jednomu klientovi by se asi tím nezabývali. Jinak už tu psal PULPANM, že jim ohledně toho psal na chat a tak snad banka už od něho o tom ví.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 30. 5. 2025 22:56

vlazy píše:Milos:
Mne ta asi chyba až tolik nevadi. Psát bance ohledně toho by asi nemělo příliš význam, protože kvůli jednomu klientovi by se asi tím nezabývali. Jinak už tu psal PULPANM, že jim ohledně toho psal na chat a tak snad banka už od něho o tom ví.

Já napsal v SB přes chat dotaz, jak to tedy je, popsal matoucí info a jen se dozvěděl, že mám3,5%, že by ale reagovali na ru chybu, tak to ne
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 31. 5. 2025 10:40

PULPANM:
Pokud jsi jim přes chat popsal to matoucí info tak by o tom banka snad měla vědět, že tam mají něco nevpořádku. Pochybuji ale, že by se to z toho chatu dostalo nebo bylo předané někam dál k vyřízení a opravě a pokud ano tak, že by se tím byl někdo ochoten zabývat.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 31. 5. 2025 11:35

Tak asi :)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrholecR 1. 6. 2025 13:24

Komerční banka ve své nabídce spořicího účtu s úrokem 3,5 % odkazuje na bonusovou sazbu vyhlašovanou v dokumentu Oznámení o úrokových sazbách, kde je však platnost bonusových sazeb do 31. května 2025. Dnes máme 1. června 2025, takže bonusové sazby neplatí, pokud nejsou nikde vyhlášeny? Neuvěřitelný amatérismus ze strany této banky. Spolu s tím nesmyslným zobrazením bonusové sazby 2,15 % do 30. 6. 2025 v aplikaci.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2025 14:05

Občas se prostě něco nepovede, holt zapomněli včas zveřejnit novou verzi dokumentu "Oznámení o úrokových sazbách" s bonusovými sazbami platnými od 1.6.2025 :nenapadne Předpokládám, že v pondělí to napraví a oficiálně potvrdí, že i pro červen platí sazba 3,5% (0,1% + 3,4%), která se aktuálně zobrazuje v IB/SB.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka