Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 6. 2025 11:58

culti píše:Ano, platí 3,5%. KB v těch sazbách má hokej.
Mají v tom hodně velký hokej. Když se dívám na to úročení SÚ v "Oznámení Komerční banky, a.s. o úrokových sazbách" tak tam vvidím 2 úrokové sazby do limitu 200 tis. Kč 2,25% a do limitu 500 tis. Kč 3,5% a aby se v tom čert vyznal která z těch dvou sazeb a jak plati.
uroky.jpg

Rop píše:KB+ je brr!!!
Ano souhlasím.
IB.jpg
IB.jpg (47.29 ) Zobrazeno 3616 krát
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 6. 2025 12:26

Podmínky označené malou dvojkou 2), za kterých platí sazba 3,5%, máš jasně uvedené pod tou tabulkou:

2) Stávající klienti získají bonusovou sazbu, pokud si převedou na spořicí účet alespoň 100 000 Kč v jedné platbě z jiné banky do 30 dnů od aktivace. Sazbu si klienti aktivují v aplikaci KB+ na detailu spořicího účtu v sekci Úročení. Novým klientům, kteří v Komerční bance dosud neměli tarif a založí si jej se spořicím účtem nebo nejpozději do 3 měsíců po založení spořicího účtu, aktivujeme bonusovou sazbu automaticky. Od splnění podmínky pro přiznání bonusu je jeho platnost 6 měsíců. Výše sazby se může změnit dle situace na trhu. Výše bonusu se počítá z denního zůstatku na spořicím účtu v daném bonusovacím období. Bonusovacím obdobím je kalendářní měsíc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zoul 2. 6. 2025 12:32

Ano do aplikace KB+ na mobilu se uz delsi dobu nedostanu:
Něco se nepovedlo.
Omlouváme se za potíže. Zkuste to prosím znovu.

Zkusit znovu nepomůže, restart aplikace nepomůže, vynucené ukončení aplikace a další pokus nepomůže, vymazání cache nepomůže, restart telefonu nepomůže.
Kontrola aktualizací, není novější verze. (Verze 1.9.6)

Aplikace dalších X bank fungují bez problémů.

Nepodarilo se to nekomu vyresit?
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 2. 6. 2025 12:55

Milos:
To jsou podmínky jak získat (aktivovat) bonusovou sazbu, ale neuvádí její výši. Je tam věta, že "Výše sazby se může změnit dle situace na trhu.". K té změně výše sazby došlo nyní od 1.6.2025 a je asi rozdělená na 2 sazby do limitu 200 tis. Kč a 500 tis. Kč, tak jak je to tam uvedené výše. Alespoň takto jsem to pochopil.

zoul:
Já se do mobilní aplikace KB+ dostávám bez problémů. To, že se něco nepovedlo a že to mám zkusit znovu se mi dnes 2x zobrazilo na počítači při pokusu o přihlášení do IB.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 2. 6. 2025 13:20

Pochopil jsi to špatně. Výše bonusové sazby při splnění podmínek je uvedena v tom pravém sloupci v tabulce, aktuálně je to 3,5% do limitu 500tisíc s platností do 30.6.2025. Bonusová sazba jako taková platí 6 měsíců, ale její výše se během těch 6 měsíců může měnit dle situace na trhu.

K 1.6.2025 se sazby nijak nezměnily, sazba 2,25% do limitu 200tisíc platí pro všechny klienty, sazba 3,5% do limitu 500tisíc platí pro klienty, kteří splnili podmínky (v IB si aktivovali bonusovou sazbu a vložili na SÚ minimálně 100tisíc).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod honzafr 2. 6. 2025 13:34

@zoul: Nevím, zda se opravdu jedná o stejný problém, ale symptomy byly stejné, stálé "něco se nepovedlo". Extra jsem to neřešil, protože stejně používám IB s SMS

Každopádně nakonec se mi aplikaci znovu povedlo zprovoznit až smazáním všech dat (tj. nejenom cache) a novým přihlášením. To ovšem šlo jen díky tomu, že mám zároveň KB Klíč, bez něj by zřejmě bylo nutné zajít na pobočku :-(
honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka.2 2. 6. 2025 19:49

V tý KB asi berou nějakej matroš, ted přišel email:

Úroková sazba až 3,25 % p. a.

Celková úroková sazba se skládá ze základní úrokové sazby a bonusové úrokové sazby. Datum platnosti bonusových sazeb najdete na naší webové stránce v dokumentu Oznámení o úrokových sazbách (Kč).

Svou úrokovou sazbu si také můžete kdykoliv zkontrolovat v aplikaci KB+ v záložce Spoření / Spořicí účet / Detail a správa účtu / Úročení.

Koukám do aplikace a mám tam normálně bonusovou 3,4
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 2. 6. 2025 22:34

Na webu na titulce i v tech podmínkách mají 0,1+3,4%. To chce klid…
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 2. 6. 2025 22:44

Nic mi nepřišlo.
Nemáš náhodou Komfort/Exclusiv? To by tomu odpovídalo.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jirka.2 2. 6. 2025 22:51

Nemám, mám ten základní účet co je zadarmo a k němu jsem ted dělal spořící.
Přílohy
12237e5f-1976-488b-afa3-c3bbb9e1e71c.jpg
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zoul 3. 6. 2025 09:47

Problem s appkou nevyresil ani support. Doporucil aplikaci preinstalovat a kdyz sem namital, ze pak me nebude apka uz znat, pozvali me na pobocku. Vymazal jsem tedy i data a aplikace zacala fungovat, ovsem uz samozrejme neni sparovana a to jde udelat jen na pobocce.
Tedy timto asi KB u me zkoncila driv nez vubec poradne zacala :-)
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 3. 6. 2025 21:21

Aplikaci muzes mit na vice zarizenich a novou aktivaci provedes pomoci toho druheho zarizeni...(jako v jinych bankach)
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2025 21:32

Pokud tu appku měl jen na jednom zařízení, na kterém mu přestala fungovat a musel ji smazat, tak ji za pomoci druhého zařízení nezaktivuje, jelikož žádné takové druhé aktivované zařízení nemá :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod zoul 5. 6. 2025 13:31

Presne jak pise Milos a druhy mobil jen pro zalohy bankovnich aplikaci nemam :-)
zoul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 6. 2025 14:23

Ja reagoval na to, ze chces s KB skoncit kvuli nutnosti chodit na pobocku.
Proto jsem napsal, ze to neni nutne. A ne ze to vyresi tvuj aktualni problem!
A nic o mobiu jsem nepsal (muze to byt i tablet)
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka