Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 11. 2010 13:22

fikyyy píše:S474N: tak ja pres to budu nakupovat na EBAY atd, tech 75 by nemel bejt problem :)

Jestli v cizi mene, tak nedoporucuji, KB nema moc dobre kurzy na karte - dokonce horsi nez CSOB.
Zaloz si Axa ucet a kartu k nemu. Proti KB usetris asi 1,5%
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod dr._lukas 24. 11. 2010 15:37

S474N píše:dr._lukas: ty toho jeste nechapes. Proc asi, ze? Protoze potrebuji nabrat nove klienty a ne aby stavajici rusili a znova si zakladali.

To by byl pouze krajní případ.. nevidím důvod, proč něco zrušit, když lze zadat požadavek, že se konto, které člověk má, nemá platit... Taky si myslím, že v novém roce příjdou s nějakou novou nabídkou, sami to už někde lehce naznačili... Nejprve se začne s výběry z bankomatu zdarma a bude se pokračovat...
Však bylo načase, aby i velké banky šli klientům vstříc, zato, že chodí peníze na účet
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Dusan 24. 11. 2010 19:23

fikyyy píše:nechapu, jak kazdej pracovnik KB tvrdi neco jineho ohledne podminek, me treba tvrdili, ze toto zvyhodneni nedaji kazdemu, jen vybranym klientum

To je jednoduchy, protoze nikdo z tech pracovniku to realne nedelal a znaji to jenom ze skoleni a tech maji tucet do roka. On vzdycky nejaky genius na marketingu vymysli uzasnou synergickou kampan s nejakou pojistovnou nebo opacne, vypocte virtualne kolik to prinese novych klientu a pak se to rozjede s velkou pompou. Nacez se zjisti, ze lide nejsou zvykli kupovat produkty jinde nez na pobocce te dane financni instituce a veskera synergie je velmi blizka nule.
Ja zakladal v KB tri pojisteni jeste Allianz a ve vsech pripadech se mi pracovnik na prepazce omluvil, ze to bude trvat dele, protoze to dela poprve v zivote.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 24. 11. 2010 20:07

Jako to IB od nich je opravdu hnus a chce se mi zvracet jeste ted. O tom dementnim certifikatu ani nemluve, fujtaxl.

Jinak zakladni konto stoji 49 Kc a plati se i za prichozi platbu. Jak kdokoliv se zbytky mozku muze sluzeb takove zumpy vyuzivat?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 24. 11. 2010 20:19

S474N: to ti to nadšení dlouho nevydrželo...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 11. 2010 07:27

Taky koukám :-) Víš ono to není jen o běžném účtu... ještě před 3 lety nebylo moc na výběr :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 25. 11. 2010 08:24

mikicz: jake nadseni? V souvislosti s timto uctem jsem nikdy a nikde zadne nadseni neprojevoval.

dr._lukas: pred tremi lety byla bez problemu RB, kterou uz mam mimochodem dobrych 10 let (drive eKonto a predtim Expandia). Zajimave, ze u ni se toho moc nezmenilo a stale to patri ke spicce mezi IB - i co se zabezpeceni tyce. Stejne jako pred tremi lety jsem mel uz FIO zadarmo. Takze si nejdriv zjisti fakta, nez zase zacnes neco sypat z rukavu.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 11. 2010 09:14

Já to beru ze všech pohledů..např. slavná RB před 3 lety nabízela mě hypotéku o 0,8% vyšší... takže o 900 stovek měsíčně vyšší splátky než u KB... a za to se mě jejich úžasné konto, které platí Vám, nevyplatilo :-D

Fio byla družstevní záložna před těmi lety ;-) Já se bavil o bankách
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 25. 11. 2010 09:23

dr._lukas: s tebou nema smysl vubec diskutovat. Bavime se o beznych uctech, ty porad neco meles o hypotekach, kreditky nedokazes pochopit a to, ze to byla druzstevni zalozna, coz bylo ve finale pro druzstevniky lepe, taky ne.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 25. 11. 2010 23:40

Asi nemá cenu diskutovat..já beru banku jako celek..se vším co nabízí... Ale to je jedno... kreditky chápu... jen je naprosto jedno jestli zaplatím měsíčně 5 tisíc ze svých peněz nebo peněz banky, které druhý měsíc vrátím :D Nepotřebuju žít na dluh... Ale to do sekce KB nepatří
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 26. 11. 2010 08:21

dr._lukas píše:... jen je naprosto jedno jestli zaplatím měsíčně 5 tisíc ze svých peněz nebo peněz banky, které druhý měsíc vrátím :D Nepotřebuju žít na dluh...
Já vím, že to je házení hrachu na zeď :mrgreen: , ale musím ti odpovědět.
Ta výhoda té kreditky, alespoň co vidím já, je následující :
- z těch utracených peněz máš nějaký bonus (slevy, % z plateb zpět)
- máš všechny platby na jednom účtu, neplete se ti to s ostatními platbami v rámci BÚ
- zatímco ty utrácíš, tvoje penízky se úročí na SÚ (každá koruna dobrá)
- máš neustále finanční rezervu pro nepředvídané situace, nemusíš si kontrolovat stav na BÚ, prostě koupíš to, co zrovna potřebuješ, zaplatíš, pokud se dostaneš do svízelné situace (nepředvídaný výdaj, třeba na zahraniční dovolené oprava auta).
- můžeš mít zdarma dodatkovou kartu pro manželku/partnerku/děti (to u BÚ a debetní karty umí jen ČSOB a pouze 1 kartu; u kreditek to umí GE, UCB, LBBW, Citi, KB - Modrá Visa)

Ale respektuji tvoje rozhodnutí, že nechceš mít žádné dluhy.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dusan 26. 11. 2010 15:59

DoubleSix píše:Já vím, že to je házení hrachu na zeď :mrgreen: , ale musím ti odpovědět.
Ta výhoda té kreditky, alespoň co vidím já, je následující :
- z těch utracených peněz máš nějaký bonus (slevy, % z plateb zpět)
- máš všechny platby na jednom účtu, neplete se ti to s ostatními platbami v rámci BÚ
- zatímco ty utrácíš, tvoje penízky se úročí na SÚ (každá koruna dobrá)
- máš neustále finanční rezervu pro nepředvídané situace, nemusíš si kontrolovat stav na BÚ, prostě koupíš to, co zrovna potřebuješ, zaplatíš, pokud se dostaneš do svízelné situace (nepředvídaný výdaj, třeba na zahraniční dovolené oprava auta).
- můžeš mít zdarma dodatkovou kartu pro manželku/partnerku/děti (to u BÚ a debetní karty umí jen ČSOB a pouze 1 kartu; u kreditek to umí GE, UCB, LBBW, Citi, KB - Modrá Visa)

Ale respektuji tvoje rozhodnutí, že nechceš mít žádné dluhy.

Kdyz to vezmu z vlastniho pohledu, tak slevy, bonusy jsou vetsinou podle hesla "nechci slevu zadarmo" a jen maloktera z takovychle akci je opravdu vyhodna, aby melo vyznam do ni opravdu jit.
Platby kartou od tech ostatnich odlisit jednim klikem v internetovem bankovnictvi, kdy dam vybrat pouze kartove operace a mam je odlisene i tak.
Bezvyznamne, protoze uroceni je v dnesni dobe extremne male, ze i u velkych castek jde o par stokorun ci tisicovek rocne.
Financni rezervu mam takovou, ze nevim co s ni. Diky krizi se mi hromadi penize na beznem uctu a nevim co s nimi delat. Situace uz je tak zoufala, ze za svoji financni rezervu na beznem ucte si to auto nejenom opravim, ale rovnou trikrat koupim. :-l
Dodatkova karta je prijemna, ale pro mne je stejne zdarma i normalni karta, takze opet benefit jen pro nekoho. Jinak dodatkova karta neni jenom pro dalsi lidi, ale hlavne je dobra jako rezerva, kdyz jsou problemy s tou hlavni. Ja se takhle v Bay Area pred par mesici dostal do hotelu jen diky tomu, ze jsem vytahnul business kreditku a zaplatil s ni soukromy listek na BART, protoze kokoti se nenamahali sdelit, ze s jednou kartou lze zaplatit pouze jednou za 24 hodin.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DoubleSix 26. 11. 2010 20:05

Dusan : mě ta moje karta přináší asi 2500Kč ročně, takže to je částka, kvůli které se mi vyplatí používat kreditku místo debetky.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 27. 11. 2010 21:53

Dušan: Mít na běžném účtu rezervu ve výši několika set tisíc svědčí o finanční negramotnosti majitele, bez urážky. Ano, několik tisíc ročně na úrocích navíc není moc, ale jak se říká hloupý kdo dává, ale ještě hloupější kdo nebere. Ono ani těch pár tisíc na ulici nenajdeš a za 2-3 roky z toho může být třeba solidní dovolená nebo lyžovačka.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 27. 11. 2010 22:33

Máš pocit, že mít na běžném účtu 5-10 tisíc ti něco vydělá? :-) A kdo chce větší částku samozřejmě si jí může do dne poslat na běžný účet :-))
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka