Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technikus 14. 5. 2025 20:19

@PULPANM
Do KB pošlu asi co dovoluje jako okamžitou platbu konkrétní banka, ale z KB si jako okamžitou sice odešlu až 400 tKč, ale pokud mám povolený daný limit.
Avšak v aplikaci nahoře vpravo panáček / nastavení / limity plateb mám 100.000 Kč. A vlastní prázdný se neprovede a zvýšit třeba na 200 tKč nedovoluje.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 14. 5. 2025 20:21

Milos píše:technikus: Nevím jak teď, ale loni se kvůli tomu muselo na pobočku, kdy klienta osobně ověřili a limit pro platby navýšili.

@PULPANM: Limit plateb najdeš v Nastavení -> Limity plateb

Díky, mám tam uvedeno 10.000.000 Kč
Mohu si nastavit vlastní limit
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 14. 5. 2025 20:23

To je potom v pohodě.
Já si před chvíli opětovně založil účet, BÚ s SÚ a chtěl jsem poslat těch 100 tKč+, ale zastavil jsem se u limitu, že bych to už neodeslal z KB pryč.
Tak počkám na navýšení a pak si mohu hrát.

Vůbec tak teď přemýšlím, zda jsem nový klient a nemusím posílat 100 tKč+, nebo musím. :D
Naposledy upravil technikus dne 14. 5. 2025 20:25, celkově upraveno 1
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 14. 5. 2025 20:24

@PULPANM: Ten uživatelsky nezměnitelný limit pro platby 100000Kč mají všichni klienti, kteří si účet KB+ zakládali online. Ty sis účet zakládal asi osobně na pobočce nebo jsi byl následně na pobočce něco řešit a při tom tě ověřili.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 14. 5. 2025 20:42

No zakládal jsem online, ale nějak se to nepovedlo, nepamatuju si přesně, a na porbočku jsem opravdu musel dojít, abych to vůbec zprovoznil, to je pravda
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 14. 5. 2025 20:51

Jsem však zmaten, zda se beru za nového či stávajícího zákazníka a tím tak nutnost si poslat 100 tKč+ na SÚ nebo ne.

Na jednu stranu vidím toto
pic1.png

Na druhou stranu i po dnešním opětovném založení vidím i jakousi historii před více jak rokem
pic2.png
pic2.png (22.3 ) Zobrazeno 2171 krát

pic3.png

pic4.png

Na to ověření účtu/osoby se zkusím zastavit na pobočku a uvidím. Asi to bude jistější než video/telef. schůzka.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 14. 5. 2025 21:09

Chapu to správně, ze když ten bonus garantují na 6 měsíců a je ve výši 3,4% hrozí při pripadnem dalším snižování sazby ze strany CNB nejnižší možný úrok 3,4%?
Pokud ano, tak na pul mega to není špatný.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 14. 5. 2025 21:11

Nechápeš to správně. Na půl roku garantují platnost bonusové sazby, ale nikoliv její výši. Aktuální bonusová sazba 3,4% je garantovaná jen do 31.5.2025 a následně se může libovolně změnit. V úrokovém lístku uvádějí:

Od splnění podmínky pro přiznání bonusu je jeho platnost 6 měsíců. Výše sazby se může změnit dle situace na trhu.
Naposledy upravil Milos dne 14. 5. 2025 21:30, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 14. 5. 2025 21:28

drummond píše:Chapu to správně, ze když ten bonus garantují na 6 měsíců a je ve výši 3,4% hrozí při pripadnem dalším snižování sazby ze strany CNB nejnižší možný úrok 3,4%?
Pokud ano, tak na pul mega to není špatný.

To by bylo fajn, tak to ale není
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 14. 5. 2025 21:37

Hm, tak to je dost o ničem, tak nejak tusime, ze 1.6. půjde RB, CSOB, Moneta i Fio z těch 4/3,5 dolu a tedy i KB…
No nic, do 13.6. je na vklad čas, tak se uvidí počátkem června, co bude dávat smysl.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 5. 2025 00:21

Pokud bonusovou sazbu sníži tak to snad bude možné převést jinam kde to bude úrokově lepší.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod regin 15. 5. 2025 08:33

Umí vůbec to jejich úžasné KB+ vygenerovat výpis z účtu do CSV? Už 15 minut to hledám a nenacházím.

update: Tak to vypadá, že CSV umí je pro běžný účet. U spořicího mi to rovnou bez ptaní vytvoří PDF.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod technikus 15. 5. 2025 11:30

Potvrzuji po tel. schůzce s KB - změnit/zvýšit limity plateb na pobočce po kontrole OP.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 15. 5. 2025 12:17

Tak platba připsaná a už svítí bonusový úrok 3,4% + základní úrok 0,1% do 500
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka