ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peter23p 20. 7. 2023 17:23

Taky dorazil email kde je napsáno že zpráva je v IB a tam nic není. Zajímalo by mě jak to teda budou dělat starší lidé co nemají chytrý mobil. To vyjde jedna transakce docela draho když SMS je nutná i při přihlášení a pak ještě za každou transakci takže kdo zadává víc plateb několikrát za měsíc se pěkně prohne.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 7. 2023 17:33

Emailem avizovaný nový sazebníku poplatků platný od 1.11.2023 v IB taky nemám a není ani nikde na webu ČSOB. Jestli budou mít třeba důchodci nějakou výjimku z placených SMS (jako tomu je například u ČS), to se dozvíme asi až později.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 20. 7. 2023 17:38

Na CSOB je to dost amatérský přístup když něco avizuji a pak nikde nic není k dohledání.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 7. 2023 17:46

Třeba zjistili, že v těch nových podmínkách a sazebníku mají nějakou botu, tak jejich zveřejnění pozastavili. Nebo to emailové avízo odešlo do světa dřív, než mělo. Navíc bylo jen v takové jednoduché formě (prostý text), bez nějaké grafické úpravy, loga a podobně.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jisy 20. 7. 2023 18:44

peter23p píše:Taky dorazil email kde je napsáno že zpráva je v IB a tam nic není. Zajímalo by mě jak to teda budou dělat starší lidé co nemají chytrý mobil. To vyjde jedna transakce docela draho když SMS je nutná i při přihlášení a pak ještě za každou transakci takže kdo zadává víc plateb několikrát za měsíc se pěkně prohne.

V podmínkách je, že zpoplatnění potvrzovacích SMS se na seniory 65+ nevztahuje - pro ně zústávají zadarmo.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 20. 7. 2023 19:35

Ty jsi někde našel ty nové podmínky a nový sazebník?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jisy 20. 7. 2023 19:43

@Miloš:
Přišlo mi to jako zpráva v IB - vyjímám:
".....
Elektronické bankovnictví
Upravujeme položky:
l Zaslání informační SMS / emailu – Internetové bankovnictví „ 2,50 Kč/ zdarma“
l Zaslání informační SMS / emailu – ČSOB Smart „ 2,50 Kč/ zdarma“
Zavádíme novou položku:
l Autorizace Odchozí úhrady – SMS klíčem a vstupním heslem – Internetové bankovnictví „2,50 Kč 2)“
l Přidána poznámka 2) v tomto znění: „Poplatek neúčtujeme, pokud je klientovi, který Odchozí úhradu autorizuje, méně než
18 let nebo 65 a více let.

....."
Doplněno: je to změnový soubor ...
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 20. 7. 2023 21:17

Hlavně že informační maily jsou zdarma. Ty využívám prakticky u každá banky, nejen u ČSOB. Z mailu si to pak přeposílám jako SMS na mobil. :D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 20. 7. 2023 21:41

U kterého operátora? U Vodafone nám službu přeposílání e-mailů na SMS zrušili pro "malý zájem ze strany klientů". :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Tonddy 20. 7. 2023 21:43

Už to nefunguje ani u O2.
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TnT2 20. 7. 2023 22:22

Stále to funguje u T-Mobilu.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 21. 7. 2023 04:32

Tonddy píše:Už to nefunguje ani u O2.
Jak to, že ne? Já mám O2 a přeposílám si maily sledující nové příspěvky tady na fóru (a včera mi těch SMS přišlo docela dost). Ale ohledně bank to mám komplikovanější. Zahrnuje to skutečnou GSM bránu, počítač a vlastní soft.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod JoKaHo 21. 7. 2023 07:16

Proklikat se v IB k novému ceníku byl kumšt. Upozornění SMSkou na nový e-mail mi na O2 nefunguje jen skrze Seznam.
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 21. 7. 2023 07:35

Nejde o nějakou funkci "upozornění SMSkou", ale obyčejné přeposlání e-mailu na jinou e-mailovou adresu ve tvaru 00420xxxxxxxxx@sms.cz.o2.com, kde xxxxxxxxx je číslo mobilu.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod beet 21. 7. 2023 09:01

Potvrzuji. U O2 mi to normálně funguje.
beet
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka