ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 29. 9. 2023 19:22

Ano, neskutecne...
Dle podminek banky jsi mohl mit jen jeden sporici ucet s urokem 5% a presto jsi mel dva (mohl mit kdokoliv). Takze chyba banky ve prospech klienta (jiz nekolikata) a i presto na ni budes nadavat...
A ze jsi dal penize zrovna na ten SU, ktery nemel byt urocen (a konecne to opravili), je pouze tva chyba!
Naposledy upravil milanBrno dne 29. 9. 2023 19:24, celkově upraveno 1
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamil2268 29. 9. 2023 19:23

Wtf, neměl jsem dva účty s 5%. Měl jsem jeden s 5% a druhý kde bylo 0,01%

A co je za mou chybu, že úrok, kde byl několik měsíců úrok 5% je najednou 0,01%? Kde je ta má chyba?

Se nauč číst.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod milanBrno 29. 9. 2023 19:28

Tak to se omlouvam...
My ostatni jsme meli dva a nyni mame jiz jen jeden (tedy spravne dle podminek)
Podminky menili tusim 15.9. a od te doby je to opraveno
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamil2268 29. 9. 2023 19:31

Můžeš mít klidně 10 spořicích, ale jen jeden s 5%. Ale z ničeho nic, kde několik měsíců bylo 5% je 0,01 a na tom, kde bylo 0,01% je 5% a měl jsem tam 0kč. To je prostě humus.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ... 29. 9. 2023 19:32

Ja nemam zadny SU, 5 % je malo. Ale je to svinarna, to je jasne.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DrholecR 29. 9. 2023 19:39

ČSOB je dlouhodobě o ničem se spořícími účty. Nízké limity, nic moc úrok a pořád mění podmínky. Na spořící účet jedině některou z menších bank, které takto chtějí získat a udržet si klienty.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 29. 9. 2023 20:28

Vám nepřišla začátkem srpna informace do e-mailu a do IB, že se od 16.9.2023 mění úrokové sazby a podmínky spoření? Úrok 5% platí jen u SÚ, který byl založen jako první a jeho konkrétní číslo je i uvedeno v té zprávě v IB. Navíc pro získání úroku 5% je potřeba pětkrát měsíčně zaplatit kartou a jednou za tři měsíce se přihlásit do SB.
Přílohy
SOB-Spoření s bonusem 2023-08-01.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 29. 9. 2023 22:09

kamil2268 píše:Stalo se taky někomu, že při více spořicí účtech se prohodily úroky? Mám peníze na sporicim, kde byl úrok 5% a nyní koukám, a mám tam 0,01%. A spořicí kde mám 0kc je úrok 5%. Možná je to tak třeba pár týdnů. Neskutečné a peníze dávám jinam.

Ano stalo, měl jsem si lépe precist tu zprávu v IB.

Jo a dík za upozornění.
Naposledy upravil drummond dne 29. 9. 2023 22:19, celkově upraveno 1
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 29. 9. 2023 22:12

Tohle někdo používá dobrovolně? :mrgreen:
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 29. 9. 2023 22:44

Například moje máma :-) Ale má tam jen nějakých 10tisíc jako takovou okamžitou finanční rezervu, jinak spoří v Maxbance.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kamil2268 30. 9. 2023 08:11

Prošel jsem zprávy v mailu, v IB i mobilním a nic mi nepřišlo.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 30. 9. 2023 08:14

Zpráva samozřejmě došla, změna byla k 15.9., nastavili vyšší úrok na starší účet, kde obvykle měl každý nulu. Byla to prasárna, ale naprosto v souladu s podmínkami, reklamovat to nemá smysl.

-- 30. 9. 2023 09:19 --

Milos píše:Úrok 5% platí jen u SÚ, který byl založen jako první a jeho konkrétní číslo je i uvedeno v té zprávě v IB.

Fakt by mě zajímalo, kolik lidí si zkontrolovalo číslo účtu v té zprávě ... Jednotky procent? Banka na nemalém počtu klientů vydělala půlměsíční úrok, ale zase si všímavější z nich naštvala. Celkový efekt je otazník ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 30. 9. 2023 08:43

Ono vůbec v dnešní době nastavit na "spořicím účtu" úrok 0,01 % chce dost silný žaludek.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 30. 9. 2023 08:48

LaNov píše:Zpráva samozřejmě došla, změna byla k 15.9., nastavili vyšší úrok na starší účet, kde obvykle měl každý nulu. Byla to prasárna, ale naprosto v souladu s podmínkami, reklamovat to nemá smysl.

-- 30. 9. 2023 09:19 --

Milos píše:Úrok 5% platí jen u SÚ, který byl založen jako první a jeho konkrétní číslo je i uvedeno v té zprávě v IB.

Fakt by mě zajímalo, kolik lidí si zkontrolovalo číslo účtu v té zprávě ... Jednotky procent? Banka na nemalém počtu klientů vydělala půlměsíční úrok, ale zase si všímavější z nich naštvala. Celkový efekt je otazník ...

Já až po přečtení tohoto vlákna a přehodil kačky na ten účet 5,5%
No je to tak trochu podvod- všimni si nebo máš smůlu
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 30. 9. 2023 10:04

Tenhle trik vydělal CSOB nemalé peníze. V CSOB nikdo nespoří jako napr v MaxBance, nicméně všichni ti, kteří mají CSOB jako hlavní banku a že takových lidi budou desetitisíce až statisíce tam podle mě, nějakou provozní rezervu v radu nižších desetitisíců měli. Všiml si toho podle mě velmi malý zlomek z nich.

Nikdo z nich, až si toto uvědomí, banku měnit kvůli tomu nebude. Banka to moc dobře ví. Přišel jsem o 35 Kč, no chybami se člověk učí.

Na druhou stranu plundruju jejich kreditku, strkam to na 6%, každý měsíc za to mám 500 Kč a to vše za poplatek 50 za výběr z kreditky.

Takže to beru jako takovou hru, já dojim banku, tak ona teď úspěšně zkusila podojit mě.

Aspoň mi to pripomnelo, ze mám jít přesunout peníze ze Spoření Active (5,7%) na Spoření Extra (5,5%) v Monete, kde zářím konci ta bezpodminkova nabídka na těch 5,7% a jelikož podmínky neplnim, úroky by na tom Active sletěly dolu.
drummond
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka