Minarjo: bohužel dneska už to nejsou žádné peníze, kdybych vložil 10 milionů tak je to nápadné, ale tohle? Ale ok. Třeba nájmy za pole dostávájí členové rodiny v hotovosti, někteří i výplatu, když jsou dohodáři. Brácha si třeba vyplácí svůj plat ve svém s.r.o. taky v hotovosti.... takže něco se za ten rok našetří, a hned máš půl míče. A jelikož tady v ČR nehodláme investovat, tak vše hrneme na IBKR. Já tohle budu opakovat i budoucnu ty vklady, tak mě spíš zajímá jak se tomuto vyhnout do budoucna. Nosit to po menších částkách? Vkládat to po více lidech a pak ty peníze sjednotit na jednom účtu než se odešlou do Irska? To zase budou ty stejné toky ale ne v hotovosti

. Já to celý život vkládal přes Fio, a nikdy se nikdo neptal, teď poprvé přes čsob a hned docela dost nepříjemně zvědavé dotazy.
EDIT: Minarjo: těch 350 000 jsem chápal tak, že když třeba prodáváš auto nebo tak, ale myslel jsem že se to netýká vkladů do bank. Asi tak 3 roky zpátky jsem do Fia nesl milion, a paní mi řekla na pokladně, že to je limit, že kdybych přinesl více musel bych to nahlásit předem, a pak říkala, že cokoliv mám pocit nad 300 tisíc ji musím říct původ peněz, to vždy řeknu, ona si to zapíše a tím je to vyřešeno.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).