ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 11. 2023 12:29

Ale on tam výpis nemá (proto to zde řeší), protože v říjnu neměl s nově zařízenou kreditkou (*30.10.) ještě žádnou transakci :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 11. 2023 12:53

minarjo píše:Pokud u nové kreditky se splatností 25. v měsíci (tedy účetní období se rovná kalendářnímu měsíci, když bezúročné období je až 55 dní, tedy 1.-25. dalšího měsíce) byla první platba až 6.11., tak za říjen je dluh nula (proto "není k dispozici") a logicky nebyl výpis vytvořen, protože by byl zcela prázdný, se samými nulami :). Takže buď v klidu, tebe se bude týkat až výpis za listopad, vygenerovaný zkraje prosince.

Díky, je to přesně tak. Raději jsem si zavolal přímo do ČSOB. První splátku tedy budu mít k 25.12.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tramin 21. 11. 2023 15:22

Na nově sjednanou smlouvu/kreditku/ platí 3měsíční "zkušební" doba. Takže první splátku budou strhávat až po 3 měsících.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 11. 2023 15:35

Co myslíš tím "budou strhávat", to jako automatické inkaso minimální/celé splátky z účtu kreditky? Kdo je finančně gramotný, nenechá u kreditky dojít splátku až tak daleko k hranici dne splatnosti, že mu musí sama banka splátku srazit inkasem (zvlášť když by šlo o splátku minimální a zbytek by byl pak tedy úročený), ale zaplatí sám klasicky převodem (ne každá banka nabízí zdarma automatické inkaso plné splátky, většina inkasuje minimální splátku, když není zaplaceno převodem do dne splatnosti). Navíc ne každý chce tři měsíce před sebou zbytečně valit dluh, i kdyby ta akce, že to je až tři měsíce od zřízení kreditky skutečně bez účtování úroků, stále trvala. Takže listopad si klidně může do 25.12. splatit, v tom mu nikdo bránit fakt nebude - jen teď za říjen nemá co splatit, když nic nečerpal, o to že šlo.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 21. 11. 2023 15:45

Nikomu nebráním splácet, jen suše konstatuji vlastní zkušenost. A není to žádná akce, ty 3 měsíce. Viz: 6.2. Po zřízení Služby je klient povinen poprvé splnit podmínky pro její poskytování zdarma nejpozději k poslednímu dni čtvrtého kalendářního měsíce následujícího po datu zřízení Služby (tzv. zkušební období). A píše o ČSOB a ta nabízí zdarma automatické inkaso plné splátky přes Kate.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 21. 11. 2023 16:22

Zkušební období je na celé ČSOB premium a jeho podmínky, to s bezúročným obdobím kreditky nemá nic společného.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 21. 11. 2023 16:37

Neplette si to, ze 3 mesice nemusite plnit podminky pro bezplatne vedeni (plnit obrat kartou aby nebyl poplatek za vedeni karty) s tim, ze kazdy mesic musite splacet to co utratite!

Splacet utratu musite kazdy mesic, jinak budete platit uroky a pokud nezaplatite ani minimalni splatku, pak navic i penale/pokutu.

Nedival jsem se konkretne na podminky u CSOB, ale tak jak to popisuji je to bezne i u jinych nove zrizenych kreditek (ale i placenych beznych uctu s podminkami), tedy prvnich nekolik mesicu odpusteno plneni podminek pro vedeni zdarma.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 21. 11. 2023 17:22

Na okraj, ČSOB má stržení plné částky inkasem (tedy plné splacení) ke kreditce zdarma, pokud si to člověk zřídí sám přes Kate v mobilním bankovnictví. Jinak přes bankéřku to je / bylo za měsíční poplatek.

Příkazy sám fakt zadávat nemusí.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 21. 11. 2023 21:59

Však to taky o 3 příspěvky výše píšu...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 11. 2023 14:45

Kamarád dnes viděl na Jana Želivského někoho vybírat větší částku z bankomatu ČSOB a zase ukládat zpět. Tak si říkám, jestli mi neunikl nějaký "business plán". Napadá mě jedině výběr z kreditky (není úročeno) a opětovné uložení na spořák :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Roman1989 27. 11. 2023 14:50

Patrik: resili to tady kluci mesic zpátky, ano je to jak pises, da se na tom vydelat necelý dva litry za 2 mesice cistyho.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 27. 11. 2023 15:11

tak tak, výběr KK z ATM je bez poplatku stačí uhradit včas a peníze mezi tím nechat někde na spořáku
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 27. 11. 2023 15:19

Bez poplatku ten výběr KK z ATM není, nicméně výběr spadá do bezúročného období :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 27. 11. 2023 15:45

jo pardón, napsal jsem to blbě. Je to tak, jak píšeš.
Díky
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 27. 11. 2023 17:53

Roman1989 píše:Patrik: resili to tady kluci mesic zpátky, ano je to jak pises, da se na tom vydelat necelý dva litry za 2 mesice cistyho.

Pššššt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka