ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Jiří P 3. 2. 2024 11:33

Ano, tuším že to bylo 400 Kč ale součástí je ICA kvalifikovaný certifikát s obnovou zdarma takže teď nemusím platit Poště za PostSignum certifikát.
Jiří P
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vtde295 3. 2. 2024 17:25

zelvotron píše:Dneska mi od vydřiduchů přišel mejl, že od února chtějí 2,50 za potvrzovací sms, otázka je jestli se to týká i sms při přihlášení, nebo jen sms k potvrzení platby, v sazebníku i mejlu se píše jen o platbách, ale zároveň o sms při přihlášení se nepíše nikde nic, neví někdo jak to je?

Těžko tomu rozumět, tento poplatek měl být účtován dle sazebníku ČSOB už od 1.11.2023, přičemž v aktuálním emailu píšou, že jej účtují od 1. února. V každém případě by se to stále mělo týkat pouze autorizace odchozích plateb, přihlašování přes SMS klíč nadále bez poplatku.

Mimochodem, neví někdo, zda běží akce na stažení ČSOB aplikace? Tuším, že tak před rokem dávali 500 Kč za pouhé první přihlášení. Vlastně i kdyby ano, asi by to bylo jen přes přímé oslovení do emailu či internetového bankovnictví, a to si nejsem vědom, že by se v posledních týdnech stalo.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod josefbuba 4. 2. 2024 22:57

Jiří P píše:Protože mají v sazebníku i třetí metodu autorizace čipovou kartu tak jsem si ji nechal zřídit, ale bylo to dost komplikované, protože žádný osobní bankéř, se kterým jsem mluvil nevěděl, že to vůbec ještě nabízí. Nakonec se to ale povedlo.

Musel jste jít na pobočku, kde je firemní bankovnictví nebo to udělali na "normální" pobočce? S takovou neochotou jak dnes jsem se na pobočce nesetkal. Starší paní za přepážkou si furt jela neustále dokola to samé, nedokázala pomoct ani poradit. Nevěděla, zda to ještě vystavují a přitom v ceníku pro fyzické osoby je. Tak jsem se kdo mi teda poradí a že ona taky neví ani schůzku na pobočce, kde by to mohli dělat mi nenabídla prostě nic. Premium bankéřka má až za 20 dní dle IB volný termín ke schůzce.
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jiří P 4. 2. 2024 23:11

Moje "domovská" pobočka je hlavní pobočka pro Moravskoslezský kraj na který prý vystavují certifikáty jen dva bankéři, jeden pro OSVČ a jeden pro firmy. Osobní bankéři na pobočce vůbec nevěděli že něco takového nabízí. Schůzku s bankéřem pro OSVČ mi osobní bankéřka domluvila až potom co se šla zeptat do firemního patra. Přičemž jí na firemním oddělení řekli špatné informace k poplatkům ale mělo by platit to co je v sazebníku.
K Premium bankéři přístup nemám ale známý se svého na čipovou kartu ptal a také nevěděl.
Jiří P
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 2. 2024 12:40

Tak ČSOB komplexní odkoupení i zbylého podílu v Hypoteční bance stvrzuje už i do názvu, dnes došlo emailem toto:
"Vážený pane minarjo,
od 19. února 2024 se Hypoteční banka, a.s., přejmenuje na ČSOB Hypoteční banku, a.s.
Malá, ale důležitá změna. Dává totiž jasně najevo, že jsme součástí skupiny ČSOB. A to je velká výhoda: když u nás máte hypotéku i další bankovní a pojišťovací služby, získáte finanční výhody a všechno najdete na jednom místě.
Kvůli přejmenování po Vás nebudeme nic chtít. Všechny smlouvy zůstávají v platnosti a není potřeba je měnit."

Dále už zmiňují jen novou webovou adresu http://www.csobhypotecni.cz (prozatím nefunkční, je ještě brzy) a tím i nový kontaktní email, nebo nové logo viz obrázek.
Přílohy
zmena_loga02.jpg
zmena_loga02.jpg (22.06 ) Zobrazeno 3184 krát
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 11:04

ČSOB Drobné prošly změnou, místo fondu Bohatství si lze nově vybrat fond dle sebe (výběr je ale omezený asi na tři fondy), kam se budou peníze investovat.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2024 11:51

Odklada tam nekdo? Ja to co mesic zastavuji, nez to komplet zrusim na pobocce.
Zalozeni CSOB drobnych ma vyznam, kdo chce ziskat zopar stovak bodu do sveta odmen(myslim, ze stale davaji za zaolozeni) a obratem to pozastavit/zrusit.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 7. 2. 2024 12:07

Jsem to zrušil asi před rokem. Musel jsem jít na pobočku bohužel
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 12:08

Já Drobné kdysi zapnul kvůli té odměně a od té doby je mám normálně zapnuté. Jako takové "malé spoření" mi to přijde v pohodě :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 7. 2. 2024 12:24

Ja tam postupne nasporil kolem 16tis, vyneslo to kolem 800Kc na investici, a to myslim, ze jsem nekdy v prubehu dostal 3 kila bonus v nejake akci za odkladani, sporak by vysel lepe...jeste ze odprodej portfolia sel online a zdarma...

Jake jsou tam ted fondy na vyber? Ten puvodni byl hodne konzervativni, mozna to ted bude vychazet vice nez 6% p.a.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 7. 2. 2024 16:44

Ty drobné by dávaly smysl, kdyby to fungovalo i s kreditkou, ale debetku nepoužívám.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 7. 2. 2024 17:02

Funguje to s kreditkou.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 17:03

Potvrzuji, mě Drobné s kreditkou fungují a souhlasí to i s tím, co uvádí ČSOB:

Po aktivaci Drobných se platby zaokrouhlují při platbě kartami vydanými k vašim účtům (ke všem běžným i úvěrovým - tedy na platebních i kreditních kartách). Pozor, týká se to i karet, které byly vystaveny třeba vašim rodinným příslušníkům, aby mohli disponovat penězi na vašich účtech.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod blackwork 7. 2. 2024 19:05

Že se vám to chce danit ... ;-) :-D
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 7. 2. 2024 19:16

Když to neprodáš nebo toho v roce prodáš za méně než 100tisíc, tak nic danit nemusíš :-)
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka