ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 5. 2024 12:17

Také myslím, ale třeba nás současné klienty ČSOB překvapí a pro nás nic nezmění.
Kdo ví
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 2. 5. 2024 12:18

Mně nevadí ten obrat, výplata mi tam bude chodit dál a jsem v pohodě i s vyšším příjmem. Což už mi trochu vadí, ale ještě zvládnu, jsou ty 3 platby, které bych jinak nedělal.
Pokud bych měl ještě deponovat nějakej cash za mizivej úrok, tak zvážím, jestli mi ta jedna návštěva salonku s rodinou ročně a cestovko za to stojí (spíš ne).
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 2. 5. 2024 13:17

Zaparkování 300k u ČSOB s horším úrokem mi vychází, pokud úrok ČSOB bude
- o 0,5 % horší než jinde -> 106,- měsíčně (po zdanění)
- o 1 % horší než jinde -> 212,- měsíčně

To jest pokud by tam ty peníze musely ležet nonstop. Pokud by stačilo, že by tam mohly být jen poslední den v měsíci, situace se radikálně mění.

Já využívám teda hlavně Tankartu. Když si to počítám, ta mi ušetří asi tak 200 měsíčně. Takže válet se mi ty peníze v ČSOB celý měsíc, neušetřím nic.

Podle aktuálních podmínek
6. Kritéria a cenové podmínky pro poskytování Služby
6.1. ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu o Premium Kontu a bude splňovat alespoň jedno z níže uvedených kritérií:
(...)
b) k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného výpočtu) souhrnný zůstatek peněžních prostředků klienta (zejména depozit) na účtech vedených u subjektů skupiny ČSOB alespoň (...)
Naposledy upravil hopo.hopo dne 2. 5. 2024 14:50, celkově upraveno 2
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 5. 2024 13:22

Jestli se ty podmínky takhle zpřísní, tak budu rušit. Přiznám se, v tom jinak nevidím žádné výhody v tom premium kontu ani premium kreditky.

Výběry ze všech bankomatů zdarma mám i jinde. Pojištění jsou fajn, ale nevyužívám. Tankarta také není bůh ví jak výhodná.

O dalších výhodách ani nevím.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 5. 2024 13:54

Tak jestli to správně chápu, stačí splňovat a) nebo b), nemusí být oboje, ne?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod wit.cz 2. 5. 2024 14:09

Dnes ještě ano.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod baron84 2. 5. 2024 14:09

ten odkaz není funkční a na webu nic nevidím, odkud čerpáte?
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 123123123 2. 5. 2024 14:17

To byl odkaz na staré podmínky ne? :D
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod baron84 2. 5. 2024 14:43

jo máš pravdu :-D
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 2. 5. 2024 14:51

Odkaz jsem opravil. Ano, byl na staré, resp. tedy na ty stále platné podmínky. Nové ještě nejsou zveřejněné, pokud vím. Dával jsem ho sem pro představu, jak bilanční kritérium vyhodnocují nyní.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 5. 2024 15:01

Volal jsem na prémiovou linku a tam o nových podmínkách taky nic neví..Tu úterní informaci jsem měl od své bankéřky, ale třeba se zalekli odlivu klientů z prémiové sekce nebo stále neví ani oni sami v bance, odkdy to zpřísnění spustit..Nicméně už teď je jasné, že od 1.7. to nestihnou, protože žádné nové podmínky 2 měsíce předem neoznámili..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 5. 2024 22:15

Teoreticky můžou být podmínky "dvourychlostní" pro nové klienty je klidně můžou zavést od 1.7. a pro stávající i klidně podstatně později (nakonec i podmínka pro 3 platby kartou byla zavedena až o několik měsíců později pro původní klienty, snad to byl téměř rok). V podstatě by to bylo i fér...

S příchodem DIPu s možností zápočtu zůstatků u Patrie by mě kombinované kritérium příjmu a bilance nějak nepobuřovalo - Patria je pro pravidelné investice do DIPu celkem zajímavý poskytovatel a při plné optimalizaci se půjde dostat na požadavek poměrně rychle a v meziobdobí případně "doplácnout" zůstatkem na spořicím účtu.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod baron84 3. 5. 2024 07:33

Obchodní podmínky pro nové klienty budou k dispozici od 1.6. a podmínky pro stávající klienty od 1.7.
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 5. 2024 10:36

Takže teoreticky léto cestovním pojištěním pokryté a pak se uvidí, jak moc budou obchodní podmínky přijatelné :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Stroopwafel 6. 5. 2024 09:58

Doufal jsem, že oznámí nové podmínky pro prémiový účet. Chtěl bych přejít ze své současné banky, ale ne, pokud mi o pár měsíců později nebudou podmínky vyhovovat. Vyplatilo by se ještě chvíli počkat, nebo jsou to v tuto chvíli jen spekulace?
Stroopwafel
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka