ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 5. 2024 10:58

nikdo neví, teoreticky můžou např. zpřísnit podmínky pro nabírání nových klientů (nejjednodušší vidím zvýšení minimálního limitu pro kreditní kartu, což se pak bude vázat na doložitelné příjmy a tím mohou odfiltrovat značnou část klientů, o které nestojí) a pak je lepší "strčit nohu do dveří" nyní.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod xls 6. 5. 2024 13:11

To filtrování přes doložitelné příjmy je v podání českých bank obvykle nesmysl. Tak nějak mzdu blízkou minimální vidí, měsíční kapitálové příjmy přes 100k měsíčně už ne.

Ta jejich KK taky nic moc, v Thajsku jsem teď tak ve 2/3 případů nezaplatil, v 1/3 to prošlo, přitom ve stejných obchodech, karta jak fyzická, tak v mobilu. Docela by mě zajímalo, v čem je problém.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 7. 5. 2024 08:23

Je pravda ze kdo ma ucet u csob tomu dali levnejsi POV (myslim dle rc. na bonus) v jejich Cob pojistovne? :-)
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 08:46

Já mám v appce ČSOB u nabídky pojištění vozidel uvedeno "Sleva pro vás 33%"
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 5. 2024 10:09

xls: jenže o člověka, co si svůj kapitálový majetek spravuje sám banky nestojí. Potřebují klienta typu "bohatý vůl", co jim bude sypat poplatky. Ideálně tak zaměstnance s vysokým platem s velmi úzce zaměřenou pozorností (IT odborník, manažer) na svůj obor, který bude mít pocit, že bude lepší, když nechá se o svůj majetek starat odborníky.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 7. 5. 2024 10:26

xls píše:Ta jejich KK taky nic moc, v Thajsku jsem teď tak ve 2/3 případů nezaplatil, v 1/3 to prošlo, přitom ve stejných obchodech, karta jak fyzická, tak v mobilu. Docela by mě zajímalo, v čem je problém.

Dotazoval jsi se v bance, proč některé platby neprošly? Vysvětlili ti, co bylo příčinou?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 7. 5. 2024 10:40

Hlavně teda kreditka ČSOB v Thajsku, to je tak 3.5% přirážka na kurzu, ne? Ono je skoro lepší tím neplatit vůbec v zahraničí ;) Já si teda poslední dobou oblíbil v zahraničí Creditas EUR kartu, super kurzy, neomezené výběry cash a ve finále levnější než třeba mBank, Revolut či Wise.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 7. 5. 2024 12:19

V bance jsem to neřešil, ani tam ani tady na to jednoduše nemám čas. Z minulosti mám takovou zkušenost, že buď to funguje, a když to nefunguje, tak chce banka spoustu podrobností a stejně to nikdo neřeší, resp. není schopen vyřešit. Prostě dotykově/bezdotykově zkusíte zaplatit a terminál vás pošle. Dřív jsem používal HB a ta fachčila absolutně bez problémů.

Ano, kurz je mizerný (na jakž takž použitelnou úroveň to vylepšuje vratka myslím 1,5 %), ale na těch posledních pár dnů jsem jsem nechtěl vybírat (vždycky kvůli poplatku za ATM beru 25 tis. THB). To placení kartou je tam stejně jen doplňkové ve městech, jinak je potřeba všude cash. Tu kartu Creditasu jsem používal k výběrům, ale přes mobil to právě taky nefungovalo, tu jsem zkoušel jako první. Když jsem při nějaké platbě vyzkoušel všechny možnosti, tak jsem nakonec zaplatil hotovostí nebo Revolutkou.

Jo, karty mám skoro všechny (tu Wise jsem si ještě nedělal, nevidím tam oproti Revolutu nějaký velký přínos), ale občas to prostě nefunguje.

-- 7. 5. 2024 12:28 --

PatrikChrz píše:xls: jenže o člověka, co si svůj kapitálový majetek spravuje sám banky nestojí. Potřebují klienta typu "bohatý vůl", co jim bude sypat poplatky. Ideálně tak zaměstnance s vysokým platem s velmi úzce zaměřenou pozorností (IT odborník, manažer) na svůj obor, který bude mít pocit, že bude lepší, když nechá se o svůj majetek starat odborníky.

Taky bych chtěl svěřit správu majetku odborníkům. Bohužel, když jsem to zkoušel v bance, tak ti odborníci byli jen odborníky na vybírání poplatků a jejich znalosti byly i oproti mým amatérským naprosto minimální. A když jsem byl nucen se tím zabývat sám, tak jsem zjistil, že je to jednak docela zábava, a pak že to přináší víc peněz než "poctivá práce".
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod petrr95 11. 5. 2024 06:03

Připomenutí: ČSOB už si účtuje poplatek za plnou splátku KK (do předminulého měsíce byl v rámci akce s Kate zdarma). Poplatek se strhává i v případě, že KK splatíte včas sami (strhlo mi to splátku za 0 Kč a poplatek za 20).
Žil jsem v domnění, že když splácím sám, nemusím rušení automatické splátky řešit (a třeba by se to hodilo, kdybych zapomněl), ale ne.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 5. 2024 06:48

Jestli jsem správně pochopil informaci z banky, budou rušit zelenou linku a budeme volat na infolinku v rámci svých tarifů. Kdyby to udělala nějaká malá bank, ještě bych to pochopil. Asi jsou již před ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 5. 2024 06:59

Tak dělají to všichni, abychom je neobtěžovali. :) Ale u ČSOB zřejmě stále zůstává možnost kliknoout v IB na "Zavolejte mi".
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 5. 2024 07:17

A to mně zavolají obratem a nebo až "naprší a uschne"?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 5. 2024 07:38

defakto hned

-- 11. 5. 2024 08:39 --

petrr95 píše:Připomenutí: ČSOB už si účtuje poplatek za plnou splátku KK (do předminulého měsíce byl v rámci akce s Kate zdarma). Poplatek se strhává i v případě, že KK splatíte včas sami (strhlo mi to splátku za 0 Kč a poplatek za 20).
Žil jsem v domnění, že když splácím sám, nemusím rušení automatické splátky řešit (a třeba by se to hodilo, kdybych zapomněl), ale ne.

To plati jenom pri nastavene automatickem inkasu? Nikdy jsem neupouzil a nenastavil.

Nebo i manulani splaceni?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod mate59 11. 5. 2024 07:46

Za manuální splácení ne.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka