ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kubika1 11. 5. 2024 08:59

Ahoj, měl bych dotaz. Mám hypotéku u ČSOB s automatickým inkasem z ČSOB účtu, který ale nepoužívám. Splátku mám k 12. dni v měsíci a včera (poslední pracovní den) jsem neměl dostatečný zůstatek na účtu. Dnes jsem tam peníze poslal a měly by být automaticky strženy následný pracovní den (tedy v pondělí 13.). Už mi to píše nějaký úrok z prodlení pár korun, což mě až tak moc netrápí, ale chci se zeptat propíše se mi tento den po splatnosti někam do registrů? Příští rok mi končí fixace a nerad bych tam měl kvůli takové blbosti negativní záznam. Díky.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 5. 2024 11:23

drkarel píše:Tak dělají to všichni, abychom je neobtěžovali. :) Ale u ČSOB zřejmě stále zůstává možnost kliknoout v IB na "Zavolejte mi".

Já to chápu, tzv. zelené linky mají vysoké procento tzv. zlomyslných hovorů a představuje to velký náklad (nejen hovorné, ale hlavně čas operátora). Vzhledem k tomu, že hodně klientů má místní hovory v rámci paušálu, nedává držení zelených linek moc smysl.

Nevím u koho jsem to chtěl, ale myslím, že to byla zrovna ČSOB, kdo mi po kliknutí na zavolejte mi volal okamžitě
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 5. 2024 11:40

ČSOB, ČS ... reagují v podstatě okamžitě. Asi áleží na obsazenosti. Každopádně lepší, než čekat na zelené lince "Nezavěšujte se, prosím, jste v pořadí.".
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 11. 5. 2024 11:50

Pokud je to tak jak pisete, budiz jim odpusteno.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 11. 5. 2024 12:45

Kubika1 píše:Ahoj, měl bych dotaz. Mám hypotéku u ČSOB s automatickým inkasem z ČSOB účtu, který ale nepoužívám. Splátku mám k 12. dni v měsíci a včera (poslední pracovní den) jsem neměl dostatečný zůstatek na účtu. Dnes jsem tam peníze poslal a měly by být automaticky strženy následný pracovní den (tedy v pondělí 13.). Už mi to píše nějaký úrok z prodlení pár korun, což mě až tak moc netrápí, ale chci se zeptat propíše se mi tento den po splatnosti někam do registrů? Příští rok mi končí fixace a nerad bych tam měl kvůli takové blbosti negativní záznam. Díky.

Řekl bych, že platba zpožděná o jeden den se do registrů nepropíše. Tam se dle mého propisují až takové neuhrazené platby, na které byla vystavena nějaká upomínka či urgence.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 11. 5. 2024 20:19

Ok, díky trochu za uklidnění. Vůbec netuším jak ty registry fungují. Chci si příští rok k refixu i připůjčit na stavbu, tak jsem byl trochu nejistý, aby kvůli takové blbosti nedělali vlny.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 11. 5. 2024 21:04

Ty splátky chodí na účet ČSOB Hypoteční banky (kód banky 2100) nebo na účet ČSOB banky (kód banky 0300)? Do ČSOB banky by to šlo případně "ručně" poslat okamžitou platbou klidně teď o víkendu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 12. 5. 2024 10:29

Mám to u hypoteční banky, ale to už je snad natvrdo pod ČSOB. Každopádně u odchozích plateb není ani vidět číslo účtu respektive kód banky. Název protiúčtu je jen 9 čísel bez lomítka (alespoň u plateb za minulé měsíce). V hypoteční zóně nevidím číslo účtu kam to poslat. Je tam jen dluh po splatnosti a že k úhradě dlužné částky stačí mít dostatek peněz na mém běžném účtu. Právě jsem to také chtěl někam poslat ale není kam nebo jsem to nikde nenašel a na infolince o víkendu nikdo není.

-- 12. 5. 2024 10:38 --

Teď jsem ještě vyhrabal smlouvu a v ní je technický účet a je s kódem banky 0300, takže ČSOB. Nicméně ve smlouvě je vyloženě napsáno, že vyjma inkasa neslouží k přímým platbám. Tak nevím jestli to tam poslat natvrdo.
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavelxcz 12. 5. 2024 10:59

Já bych se do žádného víkendového dobrodružství s ručním posíláním splátky nepouštěl. Dostaneš se tím "mimo standardní proces". Pravděpodobně se stane to, že zítra se ti splátka automaticky strhne znovu a potom během týdne bude Hypoteční banka složitě s tebou řešit co jsi jim to poslal, a proč.
Navíc, já třeba vůbec žádný 0300 účet pro řadnou splátku nikde uvedený nemám. V Hypoteční zóně vidím jako účet pro řádnou splátku číslo svého účtu u ČSOB, potom Vedlejší účet pro splátku vidím manželčin účet u ČSOB a jediný "jejich" účet je pro Mimořádnou splátku s koncovkou 2100, který stejně neumí okamžité platby. Ale můžeš to mít samozřejmě jinak.
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 5. 2024 11:21

Tomu zítřejšímu automatickému stržení splátky (inkasa) by šlo kdyžtak jednoduše zabránit tím, že peníze z účtu dnes převede jinam a účet nechá pár dnů vynulovaný.

Jinak dle dostupných informací se člověk skutečně nedostane do "registrů", pokud se o jeden den zpozdí s nějakou splátkou. Takže bych to neřešil a nechal to na pondělní automatické stržení inkasní splátky :-)
Naposledy upravil Milos dne 12. 5. 2024 11:34, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kubika1 12. 5. 2024 11:33

Asi to raději nechám. To číslo účtu vidím jen v papírové smlouvě (a je tam i napsáno neslouží k přímým platbám). V bankovnictví a hypoteční zóně ho nevidím. Kdoví jestli je to číslo účtu ještě platné, když hypoteční banka se transformovala pod ČSOB. Snad jeden den nevadí a nikam se to do úvěrové historie negativně nepropíše.

Za mě jinak trochu zvláštní, že banka si vynutí strhnout platbu 10. a úroky si napočítává do 12. Nicméně neumožňuje peníze nikam zaslat (i když je to vnitřní bankovní převod). Ale je to i tak ve smlouvě když jsem v ní listoval, tak asi ok.

Každopádně díky za rady.

-- 12. 5. 2024 11:48 --

Milos píše:Jinak dle dostupných informací se člověk skutečně nedostane do "registrů", pokud se o jeden den zpozdí s nějakou splátkou. Takže bych to neřešil a nechal to na pondělní automatické stržení inkasní splátky :-)

Ok, díky za uklidnění. :-)
Kubika1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stroopwafel 14. 5. 2024 14:03

Nevíte někdo, jestli ČSOB dává i uvítací bonus 1000 Kč, když si založíte prémiový účet? Konkrétně se zmiňuje pouze o „Plus Konto“.
Stroopwafel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 14. 5. 2024 14:47

Premioví klienti neřeší "drobné", proto ta odměna až 1000Kč pro ně není :pozor
Nicméně můžeš si založit obyčejné Plus Konto, získat odměnu a následně si nechat změnit účet na Premium Konto.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 15. 5. 2024 10:40

Je někde možnost nastavit si zaslat info (mail,sms) při výběru z bankomatu. V IB jsem tuto možnost nikde nenašel...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 5. 2024 10:49

Levé menu -> Nastavení -> Moje info -> Karty -> Platba kartou -> Poslat na E-mail/SMS
Pokud máš karet více, musíš to nastavit pro každou kartu zvlášť.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka