ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 18:00

DoubleSix píše:
vpe píše:Netuší někdo kdy se ČSOB bude namáhat poskytovat okamžité platby eur? A to je ten jejich eurový účet prý zpoplatněný jak jsem se dozvěděl..?
EUR účet mám u nich zdarma, ale SEPA platba stojí 5Kč.
SEPA platba zdarma je pouze z jejich BU v Kč, ale pak si připlatíš za konverzi.
K Premium účtu máš BU v EUR a USD zdarma (je tam až 5 BU v cizích měnách zdarma)

Ta J&T opravdu umí SEPA platby jako okamžité a je vše zdarma, účet i platba.

Coze? Me to rekla obracene pani na infolince, ze pry devizovy ecet za 25,- mesicne …? Za odeslani mi to nic nenauctovalo :-oMam
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 7. 2024 18:46

Počkejte, platba z eurového účtu na jiný eurový účet stojí peníze? Vždyť to má i Moneta zadarmo :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 4. 7. 2024 19:08

Ano je to 5kc za sepa platbu která je jinde zadarmo.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 20:50

Podle EU law myslim nesmi stat vic nez z jineho uctu (lokalne), takze pokud mate czk platby zdarma tak eur jsou taky zdarma, ale ten ucet stoji 25,- uuuu

Nevite jak u sporitelny? Take maji vypalne za eur ucet?
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod petrr95 4. 7. 2024 21:03

Jakým způsobem se účtuje ten 5 Kč poplatek za SEPA platbu z EUR účtu? Včera jsem posílal peníze z devizovýho účtu v EUR (ten, co je zdarma k premiu) do Patrie (protože z jiný banky by Patrie chtěla poplatek za příchozí platbu, ale z ČSOB je to zdarma).
Částka dorazila celá a žádných 5 Kč nikde odečtených nevidím. To strhávají nějak hromadně třeba za měsíc, nebo mi něco uniká?
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod czpetr 4. 7. 2024 21:09

To ti strhnout v EUR z devizového účtu ale to se týká jen o odchozí platbu. Příchozí Sepa je zdarma
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 22:17

Ale jen, pokud by mel poplatkovany i czk ucet coz BU Plus konto neni. Jinak i odeslani z eur uctu je za stejnou cenu jako z jeho czk uctu (u plus konta zdarma)… tak mi to tvrdili na infolince dnes.

Kdo se v tom ma vyznat!?

https://www.csob.cz/documents/10710/423 ... -fo-cz.pdf rika ale neco jineho na strance 4, o 6 kc tam nic nevidim a vedeni 25 a transakce zdarma viz priloha

CSOB podminky jsou nepruhledne netransparentni zmatene!

Jestli to tu nekdo z CSOB cte, tak je traga, ze dodnes CSOB neumi vkladomat pres NFC (to uz umi i Fio, Moneta, Airbank, Sporitelna), zruseni uctu zalozeneho online nejde jinak nez pres pobocku, ackoliv v VOP z 1.7.24 maji napsano ze to jde i pres aplikaci, pokud to umoznuje (neumoznuje)…

To uz snad take vetsina bank umi, zrusit neprimarni ucet zalozeny online, tak take zrusit online :hm
Přílohy
IMG_7160.jpeg
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 4. 7. 2024 23:12

Nesmíš věřit všemu, co ti řeknou na infolinkách. Odchozí SEPA platba z eurového účtu není zdarma, ale stojí 6Kč (viz. strana 7 v ceníku). A není to v rozporu s EU nařízením, jelikož ČSOB má zpoplatněné i tuzemské platby z eurového účtu.
Přílohy
CSOB-Zahranicni platby.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 08:21

PULPANM píše:Jinak opět s radostí využívám cestovní pojištění k Premium účtu- synek jede na tábor Bulharska a je pojištěný k mé kartě, máti letí do Chorvatska na dovolenou a je pojištěna k mé kartě. To je skvělý.

Toho synka chápu, ale máti?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2024 09:26

Miloš - Jenže to co jsi nakopíroval se týká CZK účtu a ne Eur účtu. Všimni si nadpisu v ceníku u mého obrázku výše. Navíc, já mám asi to plus konto - Kde to je i tak zdarma … Ale podle mého názoru by to měli mít zdarma všichni, na eurovém účtu stejného názvu.

Samozřejmě nemohu vyloučit, že se pletu, protože takové neprůhledné nesmyslné nelogické pravidla, viz můj příspěvek ve vláknu spořitelna, je to hnus (u velkých bank).

Já se Čobky zastávat nebudu, jsou to ……, bo platba SEPA zadaná on-line včera třeba ve 13h - tak oni se budou obtěžovat jí zadat do SEPA až v pondělí tedy zabetonují peníze na 5 dnů!!! Holt čemu je nedonutí legislativa, která začne platit až za rok za dva, no tak to sami od sebe budou odrbávat jak sedá :-(
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 10:42

A na to jsi přišel jak, že se ta mnou nakopírovaná tabulka týká jen CZK účtu? Jinak zde je ceník přímo pro běžný účet v cizí měně https://www.csob.cz/documents/10710/423 ... i-mene.pdf a v něm je jasně uvedeno, že odchozí SEPA platba stojí 6Kč.

Mít účet v ČSOB tě přece nikdo nenutí. A když se ti podmínky ČSOB nelíbí, tak si prostě založ účet v jiné bance a nemusíš se následně zbytečně rozčilovat :-)
Naposledy upravil Milos dne 5. 7. 2024 10:48, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2024 10:47

Přinejmenším tam máš napsáno že se poplatek netýká Plus konta, on má někdo snad jiný typ účtu? Aby platil i za tuzemské odchozí příkazy?!

Takže můj prvotní výrok byl platný, pro některé typy účtu odchozí transakce jsou bez poplatku, informace od druhé pracovnice byla správná. To nic nemění na totální nepřehlednosti jejich sazebníku pro spotřebitele. Ona mi tvrdila, že když mám + konto, takže ani k devizovém účtu poplatek nebude účtován, no ale vidíš že se v tom sám také neorientuješ. Každopádně poplatek z transakce ji na účtován nebyl, takže pokud se neúčtuje dodatečně někdy poslední sobotu v měsíci, tak možno uzavřít, že to je pravda.

Teď se dívám na ten můj obrázek, a oni tam mají uvedenu jen příchozí úhradu. Až teď jsem si všimnul že tam nemají odchozí úhradu, a já se ptám proč? No protože to je dobrá sviňárna - přesně jak popisují, nikdo se v tom pak nevyzná!
Naposledy upravil vpe dne 5. 7. 2024 10:51, celkově upraveno 1
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 10:49

@Jantars- ano, vztqhuje se i máti, neb je to rodinw. Takže může jet klidně sama.
V jednu dobu max 2 dospělí a 4 děti do 21 let
Níže emailová odpověď na dotaz

takže když máti cestuje někam sama a synek někam sám v jinou dobu, pak jsou oba pojištěni v rámci pojištění Extra Family k mé kreditní kartě.

ano, v totmo případě je Vaše matka brána jako druhá dospělá osoba zahrnuta v pojištění a syn jako dítě do 21 let věku.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2024 10:54

Oops. Tak nějak nerozumím tomu, co to je příchozí úhrada tuzemská - na účtu v cizí měně? Viz můj obrázek download/file.php?id=112487&mode=view

No, ale už to vzdávám. Musíme věřit, že pro majitele + účtu jsou odchozí transakce bez poplatku z libovolného typu účtu, včetně SEPA.

Pokud ne, zadám reklamaci :-)
Naposledy upravil vpe dne 5. 7. 2024 10:55, celkově upraveno 2
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 10:54

vpe píše:Přinejmenším tam máš napsáno že se poplatek netýká Plus konta, on má někdo snad jiný typ účtu? Aby platil i za tuzemské odchozí příkazy?!

Takže můj prvotní výrok byl platný, pro některé typy účtu odchozí transakce jsou bez poplatku, informace od druhé pracovnice byla správná. To nic nemění na totální nepřehlednosti jejich sazebníku pro spotřebitele. Ona mi tvrdila, že když mám + konto, takže ani k devizovém účtu poplatek nebude účtován, no ale vidíš že se v tom sám také neorientuješ. Každopádně poplatek z transakce ji na účtován nebyl, takže pokud se neúčtuje dodatečně někdy poslední sobotu v měsíci, tak možno uzavřít, že to je pravda.

Teď se dívám na ten můj obrázek, a oni tam mají uvedenu jen příchozí úhradu. Až teď jsem si všimnul že tam nemají odchozí úhradu, a já se ptám proč? No protože to je dobrá sviňárna - přesně jak popisují, nikdo se v tom pak nevyzná!

To bys ale tu SEPA platbu musel provést přímo z Plus konta nevýhodným převodním kurzem CZK/EUR. Ty chceš ale poslat SEPA platbu přímo z běžného eurového účtu. Pro banku to jsou totiž dva rozdílné účty.

Co vím, tak ČSOB účtuje poplatky hromadně na konci měsíce.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka