ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 10:56

Ahoj chci se zeptat jaký kurz se používá při placení KK premiová při platbě v EUR?Nebo to neřešit a platit Revolutem nebo Wise.Dík za odpověď.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 5. 7. 2024 11:01

Nevím jak v ČSOB, to se zeptej u nich, třeba Mbanka má vlastní kurzovní lístek pro své karty a každá karta tam má jiný kurz :-) Málokdo o té stránce ví…

Kartou revolut za mě budeš mít kurz lepší v pracovních dnech Londýna.

Leda že by ČSOB měla bez přidážkovou kartu, jen kurzem asociace?
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 7. 2024 11:03

Ze zákona nesmí banky za SEPA platby účtovat vyšší poplatky, než za platby korunové. Jenže nebyly by to naše banky, aby nevymyslely nějaký trik. U korunového účtu jsou platby v CZK "v balíčku" a je tedy odpuštěna "standardní sazba 5 kč" (takto je to u ČSOB). Ale u eurového účtu žádné platby v balíčku nejsou.

Nemají to tak všechny banky, třeba FIO žádné balíčky nemá, prostě má standardní sazbu za platbu (korunovou i SEPA) 0 Kč.

-- 5. 7. 2024 12:06 --

V téměř všechn případech vyjde Revolut výhodnější, než české banky. Konkurovat mu může snad jen mBank Svět o víkendech (kdy má Revolut širší spread) a pokud máš levný zdroj Eur, tak eur karta Creditas.

Také pozor na to, že u bezplatného tarifu má Revolut limit pro směnu 25 000 Kč za klouzavý měsíc, pak je poplatek.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 11:10

czpetr píše:Ahoj chci se zeptat jaký kurz se používá při placení KK premiová při platbě v EUR?Nebo to neřešit a platit Revolutem nebo Wise.Dík za odpověď.

Používá se standardní kurz deviza prodej, který mají uvedený na webu. U karet VISA se platba přepočítá kurzem ze dne, kdy proběhla platba, u Mastercard kurzem z předchozího dne.

Díky ČSOB Na cesty https://www.csob.cz/lide/na-cesty lze získat vratku 1,5%, takže ve výsledku ten jejich kurz nemusí být tak hrozný.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 11:25

PULPANM píše:@Jantars- ano, vztqhuje se i máti, neb je to rodinw. Takže může jet klidně sama.
V jednu dobu max 2 dospělí a 4 děti do 21 let
Níže emailová odpověď na dotaz

takže když máti cestuje někam sama a synek někam sám v jinou dobu, pak jsou oba pojištěni v rámci pojištění Extra Family k mé kreditní kartě.

ano, v totmo případě je Vaše matka brána jako druhá dospělá osoba zahrnuta v pojištění a syn jako dítě do 21 let věku.

Aha, tak to si musím nastudovat na jaké členy rodiny případně svěřené děti se to vztahuje.....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 11:35

Takže stačí mít app do kapsy a aktivovat na cesty. To pojištění extra family mám u KK. Myslím si že to není tak spatne jak píše Miloš. Když vrátí 1,5% tak to bylo horší cca 0,30kc na 1 eur.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 11:53

"Takže stačí mít app do kapsy a aktivovat na cesty."
To ale platí jen do konce tohoto měsíce :-(
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 12:03

To vím třeba to prodlouží nebo to jistí Revolut
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 12:06

Je velká šance, že tu platnost prodlouží, stejně jako v předchozích letech.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 13:26

Jantars píše:
PULPANM píše:ano, v totmo případě je Vaše matka brána jako druhá dospělá osoba zahrnuta v pojištění a syn jako dítě do 21 let věku.

Tak jsem si to napitval ale ať koukám jak koukám, není mi jasné jak se určují ty pojištěné osoby. Pokud pocestuje moje matka s otcem do zahraničí, kdo z nich je pojištěný? Údajně si prý musím vygenerovat potvrzení a v tom definovat "navždy" kdo konkrétně je pojištěný - to mě ale přijde jako blbost - těžko mohu vědět dopředu že na dovolenou s námi za měsíc vyrazí synovec. Ale nějak definované to být musí, protože když bychom vyrazili na dovolenou jako běžná pětičlenná rodina, tak stále by ještě mohli vycestovat rodiče, prarodiče, vnuci a sourozenci...... ví někdo jak to je?

Jinak pozor - v aktuálních podmínkách to jsou max 3 děti ne 4 (pozn. pokud je držitelem karty dítě je to trochu odlišné).
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 5. 7. 2024 13:33

Dva týdny zpět jsem platil v Turecku KK ČSOB nákup kolem 500 korun a kamarád kupoval to stejné a platil kartou Revolut.Můj nákup vyšel o 2.12 Kč dráž než jeho.Lira byla asi 0,71 Kč.

-- 5. 7. 2024 14:38 --

Jantars : Smlouvu mám již dlouho.Přímo do ní mi napsali jako pojištěnou i manželku,děti mám už staré víc než 26 let.Vztahuje se to jen na rodinu, ne na rodiče,prarodiče...tak mi to vtedy řekli.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 13:39

@Jantars- no jestli to chápu správně, v jednu dobu může byt pojištěn čili cestovat mimo ČR držitel+ 1 další dospělá osoba( rodina)+ max 3 děti do 21 let.
To potvrzení jsem teď generoval jak máti, tak synkovi. Pokaždé zadáš nové údaje, takže jméno, datum narození a vztah. Takže to sotva bude napořád když můžeš pokaždé vygenerovat potvrzení pro jinou osobu. Ta osoba ale musí splňovat pojistné podmínky, takže musí být rodina ( rodiče i prarodiče), děti…
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 14:05

@mate59: FYI z aktualnich podminek:
EXTRA FAMILY
Pojištěné osoby: držitel PK + 1 další dospelá osoba + 3 deti do 21 let vcetne
Rodinní príslušníci jsou pojišteni pouze v prípade, že byla zvolena nekterá z variant Family, pricemž rodinní príslušníci nemusí cestovat spolecne s držitelem platební karty.
Mezi rodinné príslušníky se (krome držitele platební karty) pocítá 1 další dospelá osoba a až 3 deti do veku 21 let vcetne. Za rodinné príslušníky držitele platební karty je považována blízká rodina, tzn. rodice a deti, prarodice a vnuci, sourozenci, manžel/manželka, partner/partnerka, druh/družka.

@PULPANM: a co brani tomu to zneuzit, mit v cizine tech lidi 10 a vygenerovat potvrzeni az kdyz se neco stane - casova souslednost? (nemam zajem podvadet jen se to snazim pochopit). No a co kdyz kazdych par dni jezdim s manzelkou potazmo detmi do sousedni zeme na nakupy - to jim musim napoprve (nedejboze pokazde) vygenerovat potvrzeni? To by mj. znamenalo ze tim ze tu pojistku jen mam ale potvrzeni jsem jeste zadne negeneroval tak krome drzitele neni aktualne nikdo pojisten - jest tak? (sorry zeptal bych se na hotlajne ale jsou jen po-pá)
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 14:17

mate59 píše:Dva týdny zpět jsem platil v Turecku KK ČSOB nákup kolem 500 korun a kamarád kupoval to stejné a platil kartou Revolut.Můj nákup vyšel o 2.12 Kč dráž než jeho.Lira byla asi 0,71 Kč.

Oba nákupy byly provedeny ve stejný den/stejný čas? Jaký konkrétní den to byl? Byl to pracovní den nebo víkend? Porovnával jsi jen blokované částky nebo až zaúčtované částky? Neměl ten kamarád už přečerpaný limt 25000Kč pro kurzovní převody?
Naposledy upravil Milos dne 5. 7. 2024 14:32, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 14:21

@PULPANM: Ten formulář jsem objevil na čsobpoj kde se pojištění ke kartě objevilo - ale to je opravdu jen formulář kterej si vyplním sám (a můžu do něj namatlat nesmyslný údaje) přičemž jsem přesvědčený že se ty údaje nikam nezapisují a můžu si jich vygerovat třeba 10 různých za sebou.

Dopoledne jsem kupoval letenky tak mě teď extrémně zajímá, jestli je aktuálně pojistka platná i na letenku ženy kvůli případnému stornu .....

-- 5. 7. 2024 15:49 --

@PULPANM: tak uz mi to smysl dava: ochotna operatorka mi rekla, ze se to automaticky vztahuje na vsechny potencialni lidi z rodiny tj. dle definice "rodice a deti, prarodice a vnuci, sourozenci, manžel/manželka, partner/partnerka, druh/družka" což můžou být desítky lidí. V praxi tedy můžete naložit do autobusu a vyrazit nepojištěni ale v případě problémů pojišťovna bude plnit jen u (mimo držitele) jednoho dospělého a tří dětí (opět opakuji nejde mi o zneužívání ale pochopení).

V kazdem pripade by melo platit, ze pojistka je platna a nikde nic nemusim dodatecne definovat aby se vztahovala na cleny me rodiny....
Jantars
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka