ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 15:24

@Jantars- je to tak. Momentálně mám mimo ČR jen synka a te je tedy pojištěný, neboť v tuhle chvíli jsou všichni ostatní potenciální pojištěnci z řad rodiny v tuzemsku. Takže synkovi jsem vygeneroval ten certifikát.
Až pojede máti, vygenerují certifikát máti.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 15:57

Takže je nutné na každou cestu vyplňovat potvrzení o pojištěné osobě, kterou najdu v čsobpoj nebo se to někde hlásí? Dík za odpověď
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 5. 7. 2024 16:20

Byl to stejný den,platil na pokladně ihned po mně,byla to sobota nebo neděle.Do IB jsme mrkli jak jsme došli na hotel.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 16:40

A u tebe zůstala blokovaná částka (kterou jste porovnávali na hotelu) a následně i zaúčtovaná částka stejná? Pokud se nepletu, tak ČSOB používá jiný kurz pro blokaci a jiný kurz pro zaúčtování.

Jinak ty dva týdny nazpět nebyl u ČSOB kurz TRY tebou uváděných 0,71Kč, ale výrazně více (viz. níže). Schválně se tedy podívej na výpis, jaký datum zaúčtování máš u té platby uveden a jaký konkrétní kurz u té platby vychází.
Přílohy
CSOB-kurz TRY.gif
Naposledy upravil Milos dne 5. 7. 2024 18:21, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 17:13

@CZPETR- nikoliv, stačí vyplnit dodatečně, takové info jsem dostal
Ale když jede synek na tábor do Bulharska, tak jsem mu ten certifikát vytiskl, neb to byl požadavek provozovatele tábora, že je pojištěný.
EDiT- můžeš zpětně vyplnit v případě pojistné události, do té doby víš, že jsi/ jste pojištění.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 5. 7. 2024 17:15

Pak jsem se už nedíval.Koukám zpětně až teď.Za platbu 700 lir mi blokli 497,12 korun,co bylo o 2,12 víc než kolegovi,pak mi strhli 490 korun.Kolik mu strhli Revolut konečně se už nedovím.Nikdy jsem bloklou a konečnou částku neporovnával,rozdíl je mizivý.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 17:16

A ten certifikát najdu tam kde mám tu smlouva u pojištění to je to potvrzení o pojištění? Tam se vyplní jen jména pojištěných a datum narození ne a sám sebe asi nevyplnuji ?
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 17:24

@czpetr- je to tak v zóně pojišťovna najedeš na své smlouvy, na extra family, certifikát, vyplníš co zrovna potřebuješ a vytiskneš
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 17:27

mate59 píše:Pak jsem se už nedíval.Koukám zpětně až teď.Za platbu 700 lir mi blokli 497,12 korun,co bylo o 2,12 víc než kolegovi,pak mi strhli 490 korun.Kolik mu strhli Revolut konečně se už nedovím.Nikdy jsem bloklou a konečnou částku neporovnával,rozdíl je mizivý.

Jakože ve výsledku ti tedy ČSOB naúčtovala o 5Kč méně, než co zaplatil kolega Revolutem (490Kč vs. 495Kč)? Tomu se mi vůbec nechce věřit :hm Můžeš sem hodit printscreen té zaúčtované platby? Jinak u Revolutu zůstává blokovaná částka stejná i po zaúčtování.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 5. 7. 2024 17:40

@PULPANM dík tak jsem to vyplnil jen tam v pdf nevidím jména a příjmení které jsem napsal ale jsou tam rodné čísla to by mělo stačit. Zkusím to ještě vyplnit na pc znovu.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 7. 2024 18:00

divný. Já to dělal před pár hodinama a je to OK - teda na PC.
Je třeba si ale uvědomit že je to jen cár papíru třeba jako potvrzení pro ty táborníky, ale to jestli to je pravda ČSOB tímto dokumentem nepotvrzuje - text si tam píšu sám dle libosti...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 5. 7. 2024 18:07

Cár to není je to potvrzení
Když splňuješ podmínky pojištění tak je to v cajku
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 7. 2024 20:42

Má nový klient první měsíc bonusový úrok na spoření s bonusem?
Dle podmínek se jeden měsíc plní, aby druhý měsíc od 6. měl člověk vyšší úrok. Ale nový klient logicky nemohl splnit, když nebyl klient.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2024 21:06

Dle často kladených otázek uvedených na webu ČSOB to vypadá, že na nově založeném SÚ nemá klient první měsíc bonusový úrok.

Mám nově založený spořicí účet a plním podmínky pro získání bonusové sazby. Kdy tuto sazbu uvidím na mém účtu?
Bonusovou sazbu uvidíte nejdříve 6. den následujícího měsíce. Nárok na bonusovou sazbu totiž vzniká zpětně. To znamená, že když splníte obě podmínky například do konce března, tak od 6. dubna získáváte bonusové úročení na celý duben, až do 5. května.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 7. 2024 21:34

Hmm, no přesně toto jsem taky našel. Tak aspoň 1500 Kč za založení dávají.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka