ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 12. 9. 2024 15:02

Proto používat kreditky :)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni +11% pa)
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za registraci
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 12. 9. 2024 15:12

Toto je zjevně nějaká šedá zóna. Mám slíbeno dostat novou kartu zdarma (z linky pro blokaci, prémiový bankéř se neobtěžuje odepsat už 2 dny), když to byl únik čísla karty.
Takže ceník říkající "Poskytnutí obnovené debetní nebo kreditní karty v případě ztráty či krádeže původní karty nebo žádosti klienta o její předčasnou obnovu" asi slouží k tomu, aby si lidé pořádně prohledali šuplík, než si budou blokovat kartu s tím, že jí ztratili.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 12. 9. 2024 16:45

Taky mi před pár lety při zneužití vydání nové karty těch 300,- naúčtovali. Dost mě to překvapilo, protože garážové banky předtím mi při zneužití kartu vydali bezplatně.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod petr_xxx 12. 9. 2024 17:00

To je normální, že u ČSOB nelze zadat převod SÚ => BÚ jako okamžitou platbu nebo dělám něco špatně? A ve večerních hodinách jde zadat převod SÚ => BÚ s datem splatnosti až následující den? To zlatá Moneta, kde mi okamžité platby fungovaly zatím vždy, jak mezi vlastními účty, tak i mimo banku.
petr_xxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod icemat 12. 9. 2024 17:52

U ČSOB lze poslat převodem jen 300 tisíc za den. Pokud chcete více tak musíte volat na infolinku, která ale pracuje jen v určitý hodiny.

Převod ze spořícího účtu na běžný trvá i půl hodiny.

nejhorší banka na českým trhu.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 19:55

ČSOB není jediná banka, která má "nízké" základní limity. To zvýšení limitu stačí přes infolinku provést jednou a pak už zůstane trvale zvýšené. Já mám například limit nastavený na 3 miliony.

Jsou daleko horší banky než ČSOB. Podle mě ČSOB naopak patří k těm lepším bankám v ČR :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod icemat 12. 9. 2024 19:58

Pokud vím tak limit zvednou jen na jeden den.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 20:09

Já mám limit zvýšený trvale.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petr_xxx 12. 9. 2024 21:13

icemat píše:U ČSOB lze poslat převodem jen 300 tisíc za den. Pokud chcete více tak musíte volat na infolinku, která ale pracuje jen v určitý hodiny.

Převod ze spořícího účtu na běžný trvá i půl hodiny.

nejhorší banka na českým trhu.

O tom limitu vím, už jsem si ho párkrát jednorázově navyšoval. Teď jsem potřeboval poslat jen 20.000 Kč. Při takové rychlosti převodů to pro mě zůstane pouze "průtoková" banka s cestovním pojištěním...
petr_xxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 12. 9. 2024 21:17

xls píše:Taky mi před pár lety při zneužití vydání nové karty těch 300,- naúčtovali. Dost mě to překvapilo, protože garážové banky předtím mi při zneužití kartu vydali bezplatně.

až na fio, což je v mnoha aspektech garáž i dnes :-D
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 13. 9. 2024 08:06

Limit (pro potvrzení smart klíčem) se na infolince zvýší navždy, není to jen na den.
A ano, někdy po 22. hodině už nejdou přesuny mezi účty v běžném módu cca do 2-3 minut, ale datum je až na další den. To se týká i splátky kreditky. Z bú tam (na kreditku i na sú) dostanete peníze okamžitou platbou, no ty z sú nejdou zadat.
Za mě stále jeden z lepších spořáků, platby z něj aspoň přijdou hned ráno, ne jako z mnohých jiných bank až po desáté, nebo vůbec, protože se z sú nedá platit ven.
Ono to asi nebude na dlouho, co bude mít ČSOB nejlepší úroky, pak to zas bude irelevantní.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 9. 2024 12:38

U akce ČSOB 5 plateb kartou a přísun minimálně 15 tis. Kč měsíčně, vratka 3x 500 Kč, je nutné ponechat těch minimálně 15 tis. Kč nějaký den na BÚ v ČSOB, nebo je možné je obratem odsunout na jiný účet (jiného majitele účtu), než z kterého byly přisunuty?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jenda_s 13. 9. 2024 13:33

klidně hned jinam
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod culti 15. 9. 2024 11:11

MirekM.: Klidně i na svůj účet do jiné banky můžeš.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 16. 9. 2024 11:05

Kate Coin: odpoved na opakovane pripisovani KC jsem jiz nalezl, ale prispevek bohuzel nelze smazat
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka