ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 2. 12. 2024 09:56

Mám pořád 1.5 miliónu. Úrok jsem včera převedl do Creditas (mimochodem pořád tam jesště nedorazil...).
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 2. 12. 2024 10:24

také 3,75%
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tramin 2. 12. 2024 10:42

Tak mám tam 15 haléřů navíc, ale jinak furt 3.74%. Co s tím?
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 12. 2024 10:54

Je otázka, jak rychle se to aktualizuje. Já tam mám taky 3,75 %, ale úroky nad limit jsem odesílal včera (myslím). A těch 15 halířů může "vadit". Co s tím? Buď se spokojíš se zobrazováním 3,74 %, nebo těch 15 halířů odešleš.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 2. 12. 2024 11:08

Tak jsem se zbavil těch 15 haleřů a uvidím...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karel304 2. 12. 2024 15:57

karel304 píše:Osloven jsem byl v říjnu, mám to potvrzené ve zprávách (půl roku bez podmínek maximální sazba do 1M), přesto mi na příští měsíc svítí ve Smartu "nesplněno". Tak uvidíme co tam bude 1.12. (za listopad nesplněn příjem >=15.000).

Je to OK, Kate sice i nadále hlasí podmínky nesplněny, ale spořák udává 3,75% tj dle nabídky bez podmínek.
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavelxcz 3. 12. 2024 06:58

To, že převod ze spořícího účtu na běžný zadaný ve čtyři hodiny ráno se provede v 6:05, až Franta přijde do práce, je u ČSOB standard, nebo jsem měl štěstí na nějaké "vylepšení"?
pavelxcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 3. 12. 2024 07:33

Ja jsem po prechodu k CSOB take v soku, vsechno takove obstarozni (napr. blokace vs zauctovani plateb kartou po X dnech, to je jak navrat 10 let zpet). Platbu musis zadat jako okamzitou. Jinak to trva dele. Taky jsem se na to parkrat nachytal. Ano, i v dnesni dobe existuji banky ktere prevody mezi vlastnimi ucty nemaji jako okamzite automaticky. (A i ta okamzitost u CSOB trva dele nez jednotky vterin)
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 3. 12. 2024 07:54

Okamžitost plateb u ČSOB je jedna z nejlepších, rozhodně to netrvá déle než vteřinu. Ale musí to být okamžitá platba. Převod ze spořáku není okamžitá platba, takže to trvá 2-3 minuty, v noci možná výrazně víc. Stejně jako třeba splátka kreditky po desáté večer dostane datum splatnosti dalšího dne, pokud se nepošle jako okamžitá (což umí jen bú).
Na druhou stranu z toho spořáku jde platit, což mnoho bank vůbec neumí, a mají asi nejrychlejší převod do jiné banky. Ne že platba zadaná dopředu přijde po desáté, už někdy po šesté je tam (to je dobré u trvalého příkazu z jiné banky, kam jdou peníze ze spořáku).
Takže se s tím musí člověk naučit pracovat, pak to má i velké výhody.

Abu Simbel: zaúčtování plateb třeba po 3 dnech je úplně normální, která banka to dělá hned? Jako že fakt že dělá, ne jen že člověk neví, kdy se to z blokace změnilo na zaúčtovanou platbu?
Naposledy upravil tmx643 dne 3. 12. 2024 07:56, celkově upraveno 1
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod PaulPaul 3. 12. 2024 07:54

Mě se líbí, že raději dávají vstupní bonusy místo toho, aby investovali do předělání systému.

Všude se musí 100x klikat jako magor, neustále zadávat hesla i SMS kódy. Zmatený popisky tak, že minutu přemýšlíš, co tím chtěl básník říci. "AI asistent", který je asi 1000x horší než Ind na technický podpoře. Opravdu nechápu, že zadám platby, ale stejně tam svítí plný disponibilní zůstatek jako kdyby se nic nestalo. Nemůžu změnit PIN na kartě atd.

To samé u KB.
PaulPaul
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 3. 12. 2024 08:28

tmx643 píše:Abu Simbel: zaúčtování plateb třeba po 3 dnech je úplně normální, která banka to dělá hned? Jako že fakt že dělá, ne jen že člověk neví, kdy se to z blokace změnilo na zaúčtovanou platbu?

Dela to treba AirBank, pri platbe kartou mi hned prijde na telefon notifikace o provedene platbe. Nic jako blokovane platby v bankovnictvi vubec neexistuje, vsechny platby jsou hned provedene.

U CSOB dostanu notifikaci na mobil az po X dnech kdyz se z blokovane platby stane zauctovana. Tj kdyby nekdo zaplatil moji kartou, tak se to vubec nedozvim, pokud bych sam iniciativne nezkoumal sekci Blokovane platby v bankovnictvi.
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 3. 12. 2024 08:33

To jim křivdíte, tohle už je předělaný systém.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 12. 2024 08:36

Nekolikrat predelany a vzdy k horsimu. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod faun1 3. 12. 2024 08:42

[quote="tmx643"]Na druhou stranu z toho spořáku jde platit, což mnoho bank vůbec neumí, a mají asi nejrychlejší převod do jiné banky. Ne že platba zadaná dopředu přijde po desáté, už někdy po šesté je tam (to je dobré u trvalého příkazu z jiné banky, kam jdou peníze ze spořáku).
Takže se s tím musí člověk naučit pracovat, pak to má i velké výhody.

Platit ze spořáku jde jenom jednorázově, nebo lze i nějak nastavit trvalý příkaz?
faun1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 3. 12. 2024 08:54

Abu Simbel: To není pravda, Airbank taky zaúčtuje platbu až po 2-4 dnech, jen o tom nedá vědět. Je to vidět v detailu platby kartou.
Je to čistě o nastavení notifikací, jestli chodí informace o zaúčtování platby kartou (v nastavení notifikací bú), a/nebo informace o provedení platby kartou (v nastavení notifikací karty).

Faun1: Trvalák neumí snad žádný spořák.
Naposledy upravil tmx643 dne 3. 12. 2024 09:04, celkově upraveno 1
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka