ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tramin 3. 12. 2024 09:03

tmx643 : já jsem zadával platbu ze spořáku do jiné banky v neděli ráno. Do Creditas dorazila v pondělí těsně před polednem. Takže asi tak...
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 3. 12. 2024 09:06

To je na 95 % o Creditas. Z mého pozorování oni posílají platby nejpozději (po desáté) a připisují taky pozdě. Do Monety, ČS, AB to z ČSOB přijde mezi šestou a sedmou ráno.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 12. 2024 09:09

@Abu Simbel:
Pokud chceš být informován i o BLOKACI platby kartou (tedy i takové, která vůbec nemusí být obchodníkem zaúčtována, i proto to má ČSOB zvlášť), stačí si nastavit e-mailové notifikace v internetovém bankovnictví v Nastavení - Moje info - Karty a tam Platba kartou. Chodí to pak i při běžné blokaci. A že je to (blokace a zaúčtované platby) v historii oddělené, ano pro někoho to je nezvyk, ale je to proto, že před zaúčtováním může být obchodníkem platba změněna, nebo vůbec nezaúčtována, pak by to v historii v těch opravdu zaúčtovaných přece mylně informovalo. Ano že to tak dělá Air Bank a jiné banky vím, ale ne každému to tak vyhovuje. To že se o skutečně zaúčtované částce dozvíš až jejím zaúčtováním, a ne nějakou blokací, je přece zcela běžné, i to že se tyto částky liší. Takže to oddělení má něco do sebe, pár příkladů:
- u samoobslužné benzínky uděláš blokaci třeba na 1000 Kč ale v reálu natankuješ jen za 678 Kč. Pak je blokace vyšší než za pár dní zaúčtovaná částka a banky, které to dávají do společné historie transakcí, tě vlastně mystifikují
- opačný případ je třeba u plateb v MHD, autobusech atd. Tam jde do blokace typicky jen 1 Kč, kterou si dopravce ověřuje, že je karta "živá", až při zaúčtování je stržena skutečná částka (mnohdy až cca za týden od první takové platby)
- no a třetí případ je plná či částečná refundace obchodníkem, kdy je částka zablokována, ale pak následně zčásti či komplet vrácena, automaticky či manuálně ze strany obchodníka (třeba nápojový automat nevydá nápoj, eShop zašle jen část objednávky a zbytek vrátí atd)

U všech těchto případů tě styl "Air Bank" mystifikuje, protože v historii mezi běžnými transakcemi uvádí i blokace kartou, které s reálnou později zaúčtovanou platnou nejsou shodné, takže mít blokace separátně může z tohoto důvodu mnohým vyhovovat. Já osobně jsem zvyklý na oba způsoby, ale ani jeden není dokonalý, je třeba to prostě chápat, že platba kartou je mezi blokací a zaúčtováním "živá" a může se změnit.
Asi nejhorší systém v tomto má UniCredit Bank, kde blokace v historii na několik hodin v den zaúčtování zmizí a až pak se tam objeví zaúčtovaná platba - takže určitou dobu to není v historii vůbec, to je ten správný bordel :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod J8iAVvJcSqzZHQf 3. 12. 2024 13:32

tmx643 píše:Trvalák neumí snad žádný spořák.

Trvalák na spořáku umí UniCredit.
J8iAVvJcSqzZHQf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 3. 12. 2024 16:00

Ja bych take radsi vedel o blokacich na CSOB kartach ihned kvuli bezpecnosti, lze krome objizdky pres emailovou(nevedel jsem, diky) nastavit i push ze smartu?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 12. 2024 17:09

Si ten Smart banking otevři v nastavení notifikací a uvidíš že ne :), tam jsou jen nějak tři možnosti zap/vyp. Obecně toho u ČSOB appka umí o dost méně než web(IB), to je ostatně typické i pro další velké banky. Zmíněná Air Bank se vymyká, u ní umí appka fakt hodně.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 3. 12. 2024 17:25

J8iAVvJcSqzZHQf píše:
tmx643 píše:Trvalák neumí snad žádný spořák.

Trvalák na spořáku umí UniCredit.

Spořák v UCB není SÚ ale v reálu je to BÚ s nastavenou "velkou" úrokovou sazbou.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 3. 12. 2024 18:34

ekvivalent trvalé platby na spořáku je třeba u RB možnost nastavit trvalý příkaz na běžný účet a pokud je zůstatek nízký, tak se prachy ze spořáku doplní a platba realizuje
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 5. 12. 2024 08:36

S474N píše:Jde s tim CSOB neco udelat na dalku? Zmena na jiny (nizsi) tarif nebo vypoved?

Nikdo nic?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 12. 2024 09:29

Jestli myslíš ČSOB premium, tak nejde, psali to v těch mailech.
Pokud nemáš kreditku, tak můžeš použít bankovní mobilitu ke zrušení bú, pokud kreditku či jiné další účty máš, tak musíš zjevně na pobočku.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 5. 12. 2024 15:55

Před chvílí mi přišla nabídka v rámci ČSOB Premium ohledně Dvora Králové a safari, že prý najdu v ČSOB smart. Koukám tam jak trubka, ale nikde to nevidím.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tomov 5. 12. 2024 16:50

minarjo píše:Si ten Smart banking otevři v nastavení notifikací a uvidíš že ne :), tam jsou jen nějak tři možnosti zap/vyp. Obecně toho u ČSOB appka umí o dost méně než web(IB), to je ostatně typické i pro další velké banky. Zmíněná Air Bank se vymyká, u ní umí appka fakt hodně.

A co si tak to nastavení notifikací rozkliknout? Pak uvidíte že jde nastavit u každé karty push notifikace blokace i zaúčtování.
tomov
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aldadol 5. 12. 2024 20:43

kecinzer píše:Před chvílí mi přišla nabídka v rámci ČSOB Premium ohledně Dvora Králové a safari, že prý najdu v ČSOB smart. Koukám tam jak trubka, ale nikde to nevidím.

A šel jsi do záložky Karty? U karty MC WE si najdeš “Výhody karty Mastercard” a přesměruje té to na stránku s výhodami včetně Safari(sekce Zážitky).
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 12. 2024 09:12

Tak jsem si vyzkoušel výběr z KK Premium a následný vklad na spořící konto, no je to docela opruz.
Na první zádrhel jsem narazil, když mi banka virtualizovala debetní kartu, ale jaksi ještě nezprovoznila vklady přes NFC a vyžaduje plast. Takže jsem musel přes kreditku a zadávat číslo účtu.
Ještě otravnější pak bylo přemlouvání bankomatu, aby přijal celou částku, nejdřív vzal 2x jen 50 tis. a pak ještě asi 4x po menších částkách zbytek, zřejmě se mu nelíbila nějaká bankovka, ale nakonec akceptoval všechny.

Tak bych měl dotaz, kde v podmínkách najdu, že převod z KK je také bezúročný? Všude totiž čtu jen o výběru z bankomatu.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 6. 12. 2024 09:33

To, že vkládat jde jen přes plast je tu zmíněno několikrát. Já používám jen výhradně plasty. Problém s tím, že mi vkladomat nechtěl vzít bankovky, které mi před minutou sám vydal jsem měl jen 1x ze všech výběrů/vkladů které jsem prováděl (mohlo jich být kolem 40).

Pokud vím, tak o využívání toho převodu tu už někdo psal, takže bude též bezúročný.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka