ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 12. 2024 09:55

Tak jsem na ně zvyklý u Airbank a když má ČSOB bankomat s NFC, nenapadlo mě, že neumí vklad. Ale na to se ani neptám, pouze konstatuji. Navíc poslední zmínku jsem tu dohledal od tebe z ledna. Dohledal jsem i článek z května loňského roku, kde mluvčí ČSOB zmiňuje, že chtějí s instalací technologie začít ještě v roce 2023, je konec 2024 a stále nic.

O převodu jsem tu právě četl, ale nedohledal jsem nic oficiálně na webu banky, proto se ptám, jestli to je někde podložené, nebo je to jen zkušenost a může se to ze dne na den změnit.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 6. 12. 2024 10:33

Je pravda, že v brožuře píší jen o výběrech z bankomatu. Snad to tu tedy někdo dohledá.

Já se už setkal, že mi ČSOB vkladomaty neberou ani karty v Apple Pay pro výběry, tak s sebou raději tahám plast.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petr.novak888 6. 12. 2024 11:46

Čsob vkladomat použito NFC pro vklad cca 10x během dvou let, vždy bez jakýchkoliv problémů. Vkladomaty umístěny pokaždé na pobočce.
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chrudimi 6. 12. 2024 12:50

To je zajímavé, mně právě přišlo toto vyjádření z infolinky:
Vklady prostřednictvím virtuální karty nejsou možné. V současné době se nad změnou neuvažuje.
chrudimi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod luke811 6. 12. 2024 13:04

chrudimi píše:Tak jsem na ně zvyklý u Airbank a když má ČSOB bankomat s NFC, nenapadlo mě, že neumí vklad. Ale na to se ani neptám, pouze konstatuji. Navíc poslední zmínku jsem tu dohledal od tebe z ledna. Dohledal jsem i článek z května loňského roku, kde mluvčí ČSOB zmiňuje, že chtějí s instalací technologie začít ještě v roce 2023, je konec 2024 a stále nic.

O převodu jsem tu právě četl, ale nedohledal jsem nic oficiálně na webu banky, proto se ptám, jestli to je někde podložené, nebo je to jen zkušenost a může se to ze dne na den změnit.

V obchodnich podminkach pro KK je definovana moznost cerpat prevodem na ucet v bode 3.5 a nasledne bezurocne obdobi v bode 5.9. V 3.5 nejsou prevody vynate z bezurocneho obdobi a stejne tak v 5.9 neni zadne omezeni. Z toho vyplyva, ze se vztahuje na vsechny transakce. Explicitne to tam receno nikde nemaji, neni to potreba.
luke811
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petr.novak888 6. 12. 2024 13:53

chrudimi píše:To je zajímavé, mně právě přišlo toto vyjádření z infolinky:
Vklady prostřednictvím virtuální karty nejsou možné. V současné době se nad změnou neuvažuje.

Tak možná mi to funguje tím, že mám v blízkosti mobilu (v otvíracím pouzdře) zastrčenou plastovou kartu. :-)
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod quino 6. 12. 2024 17:18

Potvrzuji bezúročný převod. V aplikaci tapnu na platbu, a pak tapnu na horní řádek a mohu vybírat, odkud se platba provede. Ale je to za 150 a strhávají si je hned.
quino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 6. 12. 2024 17:46

Co se týká těch vkladomatů, tak pokud se v posledních měsících nic nezměnilo, tak bez karty (pomocí mobilu nebo hodinek) lze vložit hotovost jen do vkladomatů Airbank, ČS, FIO a Moneta.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 17. 12. 2024 20:20

Dlouhodobě (asi tak 3 roky) se mi nedařilo navýšit limit u KK ze stávajících 190tisíc na 250tisíc, přestože se mi v IB/SB tento limit stále zobrazoval jako předschválený. Přitom se mi v tom období 3 let bez problému podařilo získat několik KK v jiných bankách. Přisuzoval jsem to tomu, že jsem v ČSOB na blacklistu za Cool karty :nenapadne Dnes jsem po několika měsících opět zkusil v SB zažádat o navýšení limitu a světe div se, žádost prošla a limit mi navýšili :tleskani Nevím, jestli se v ČSOB něco změnilo, ale u mě se příjmy/výdaje nijak nezměnily.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod taylor729 17. 12. 2024 20:59

Mas pravdu, taky jsem to zkusil (z 50k na 150k) a proslo. Párkrát jsem to v minulych letech zkousel a nikdy to neproslo.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 17. 12. 2024 21:15

Předpokládám, že mně před nějakým rokem kvůli CK odmítli opakovaně znovu vydat KK, i když jsem všechny podmínky pro znovu vydání KK splňoval. Nyní ale žádat o KK ČSOB nebudu, KK které mám mně postačují.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 17. 12. 2024 21:22

Možná to schvalování vyšších limitů teď prochází, jelikož jsou Vánoce a v ČSOB klientům rozdávají dárky :D
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 17. 12. 2024 21:26

Již jsem dárek ve výši 1500 Kč za "rozhýbání účtu" dostal, na další již nemám tyto Vánoce nárok. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 18. 12. 2024 01:17

Odmena za doporuceni za novy BU nahodou neni, ze? Nikde jsem zadnou nenasel, tj. jen max. 2 000 ( 500 + 3x500 ).

Dikes! :)
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 18. 12. 2024 07:32

Hledal jsi dobře, žádná odměna za doporučení není.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka