ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Abu Simbel 9. 1. 2025 09:38

Spis je mi zahadou, proc dobiti Revolutu nespada do "dobití kreditu předplacených služeb"
Abu Simbel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 09:46

Asi jako vsude, omezeni musi nastavit pres MCC kody a nejspise MCC pro dobiti revolutu v seznamu nemaji

drummond píše:Úvěrový rámec mám 250k, peníze na sporák jsem točil v době 5% úroku. Vím, ze se to furt vyplatí, ale už to není kdoví jaké terno a rozhodne to pro mě není důvod k tomu ji dále držet. Tím spíše, ze mám jiné.

Inu zrušili svět odmen, zrusim kreditku, celkem jednoduchá matematika. Asi nějaká nova filozofie CSOB. Kdo chce kam….

250k hodi na 4% sporaku cca 700Kc netto, i kdyz nebudes sachovat u vkladomatu(s umyslem usetrit 50kc proti prevodu), prevod z KK na ucet vyjde 150....prace na minutu no a 550Kc na chodniku nenajdu :-)
Jinak zruseni CSOB KK/Spay = dozivotny ban na KK/Skippay(kdyz nezmeni interni smernici :mrgreen: )
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 9. 1. 2025 09:58

Tak já měl v listopadu 5x dobití Revolut přes KK a v prosinci výhody měl. To stejné v prosinci a v lednu jsem bez výhod. Dvě z těch “plateb” byly až 23.12., takže je taky klidně možné, že to začali takto vyhodnocovat třeba v půlce prosince. V každém případě bych dával teď pozor. Leden neotestuju, protože jsem to vzal jako fakt a splnil platby dobitím tankarty.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 9. 1. 2025 10:10

Dobil jsem 5x v lednu a na další měsíc mi to hlásí, že splněno mám
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 10:13

Abu Simbel píše:Spis je mi zahadou, proc dobiti Revolutu nespada do "dobití kreditu předplacených služeb"

Dobití Revolutu má MCC kód 4829 a ČSOB ho má zařazen v kategorii "platby kartou fakticky provedené aplikací nebo kartou jiné instituce", která je/byla například ve výjimkách pro sběr bodů do Světa odměn.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 10:13

jir.vesely píše:Tak já měl v listopadu 5x dobití Revolut přes KK a v prosinci výhody měl. To stejné v prosinci a v lednu jsem bez výhod. Dvě z těch “plateb” byly až 23.12., takže je taky klidně možné, že to začali takto vyhodnocovat třeba v půlce prosince. V každém případě bych dával teď pozor. Leden neotestuju, protože jsem to vzal jako fakt a splnil platby dobitím tankarty.

tzn, ze ti take nauctovali(a nepreplatili) poplatek 60Kc za KK(za nesplneni podminky 3000Kc obratu)?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 10:22

Jestli má Premium kreditku, tak obrat 3000Kč nemusí plnit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 9. 1. 2025 10:40

Tak tak. Mám premium a navíc individuální nabídku na lepší úrok na spořáku, takže fakticky se nic nepřihodilo. Jenom mi tam svítí, že nemám výhody. Divné teda je, že jenom u mě...
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 10:52

Jestli máš individuální nabídku, tak podmínky aktivity nemusíš 6 měsíců vůbec plnit, výhodný úrok získáš i když neprovedeš žádnou platbu. Pokud se nepletu, tak někteří zde psali, že při získání individuální nabídky se jim v appce taky nesprávně zobrazovalo, že nemají výhody. A zároveň si myslím, že ten status pro další měsíc se v appce mění nejdříve až 6. den v měsíci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod pezzay 9. 1. 2025 11:09

[quote="slavo963"]Jak funguje nove Svet odmem? Prakticky, teorii znam, ale platba KK s 0,5% CB provedena 30.12, zauctovana 2.1. (cca 1000Kc) neni odmenena..
.. se dívám že to mám taky tak 30.12. platba za mobil(40K) a zaúčtováno až 2 ledna,,.. 200 bodů mi už nepřipsali.. škoda no ještě že se to dá využít dát to na spořák.
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 9. 1. 2025 11:44

Už jsem přišel na to, co byl problém. ČSOB mi zaúčtovala jedno dobití s týdenním zpožděním, takže dobití z 5.12. (u ČSOB) bylo v realitě už 28.11. a tím pádem jsem měl v prosinci jenom 4 platby. Takže se omlouvám za zbytečnou paniku. Fun fact - dobití z 1.12. bylo zaúčtované 4.12. - matení nepřítele dokonalé :)
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 1. 2025 13:06

Za platbu se teda pocita den platby a ne az zauctovani?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 9. 1. 2025 13:24

Ano, při plnění aktivity je rozhodující datum provedení platby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 9. 1. 2025 13:33

jj tak to bylo vždycky. Jenom jsem to teď "podcenil", protože kvůli ničemu teď tu aktivitu plnit nemusím. Takže bacha na to případně, no.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petr.novak888 9. 1. 2025 13:47

U ČSOB od začátku prosince 2024 pozoruji delší prodlevy v zaúčtování plateb kartou. V novém roce prodlevy přetrvávají, např. platba kartou provedena 2.1.25 v 5:11, zaúčtována dnes 9.1.25 v 10:15. �

-- 09 led 2025 14:00 --

V prosinci 2024 jsem dostal individuální nabídku na spořicím účtu bez plnění podmínek a ve SB mi taktéž svítí, že pro příští měsíc není aktivita splněna.
petr.novak888
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka