ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jir.vesely 1. 6. 2024 09:54

Tohle mají napsané na webu a když si člověk rozklikne dokument, tak tam je právě to, co tady už je napsané.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 1. 6. 2024 11:05

Je to banka s miliony klientů, myslím, že mají velmi dobrý přehled o tom, jaké typy klientů mají a kolika klientů se tímto zbaví a kolik jich přesvědčí si k nim něco přesunout.
Možná to je opravdu zaměřené na eliminaci studentů nebo "lidí s příspěvkem na bydlení", kteří těch 50 tisíc vytáhli z kreditky a ani je neměli.
Polovina Čechů má úspory do 100000 Kč, jen 20 % nad půl milionu.
Takže šaškovat s 300000 Kč bude minimum lidí.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2024 11:25

Radek.Hulan píše:
xls píše:Tak ty podmínky jsou relativně skákatelný. Část akcií můžu mít přesunout do Patrie, to překousnu, posílání a vracení peněz s pomocí 2 účtů taky zvládnu. Celý mi to přijde jako prakticky zbytečný změny, na místě banky bych se soustředil na něco užitečnějšího.

"Jen upozorňujeme, že měsíční příjem nově nebude možné řešit přeposíláním peněz z jiného účtu a jejich vracením zpět, a to ani na účet v jiné bance."

Myslím, že to úplně nepůjde..

Já žádné zpětné přeposílání peněz neřeším. Z peněz zaslaných na Premium konto obratem splácím kreditku ČSOB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 6. 2024 11:53

Ahoj všem, mně to konto nevadí ani ty nové podmínky, ale nejvíc používám KK jiné banky, například RB nebo Moneta, kde je vratka. Platby KK ČSOB premium žádné ani minimální vratky nemají a nebudou mít ani od 1/2025, ani body se nesbírají...nechápu, proč. Pak bych tuto KK možná začal používat aktivněji
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 6. 2024 12:24

To je standardní vlastnost všech prémiových KK, že nedávají vratky. Na druhou stranu mají velké kreditní rámce, díky kterým lze vydělat na úrocích na SÚ :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 1. 6. 2024 12:35

Vydělávat pár procent na úrocích bance a ještě zdaněných? Husty.

K cemu je ten Premium pro vas tak potrebny? Ze se 1x za rok nadlabnete v
salonku zdarma ?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod libol 1. 6. 2024 12:42

Já ho používám kvůli celoročnímu pojištění (pro jistotu) a vyjímečně naberu benzín.
V salónku jsem s čsob ještě nebyl ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 1. 6. 2024 12:47

Pojisteni ceho? Ty jsi na duchodu nebo statni zamestnanec, ze mas cas a jistotu, ze vzdycky kazdy mesic budes mit cas a chut nekde neco preposilat, konat rutinu?

Teď když to čtu tak ještě řešit nějaký úrok, na sporaku a navic tady maji bad linky https://www.csobpremium.cz/lide/poplatk ... em-premium

no prostě mi to přijde jako neefektivni, pokud už nemám hypotéku od skupiny ČSOB.

A benzín, máš pak levnější cenu než tank ono? Stále hledám důvod, jakou to přináší hodnotu, když nevyjídám salónky
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 1. 6. 2024 12:52

Myslím, že je všem jasné, že jde o cestovní pojištění.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod baron84 1. 6. 2024 12:58

Tak na tohle z vysoka... V pondělí zaskočím na pobočku a celou tuhle jejich komedii zruším. Už teď se mobilní aplikace kvůli Kate nedala používat. Zlaté Erste
baron84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 1. 6. 2024 13:02

hyper9 píše:Myslím, že je všem jasné, že jde o cestovní pojištění.

Aha to mne nenapadlo :-) Ledaze vycestovavas kazdy mesic pak to ma asi smysl.

A jina karta ho v cene nema? Neni lepsi si to zaplatit pri vycestovani tech par korun? Take to jde objednat a do 14 dnu zrusit ze :-)

Bohuzel me nenapada, jaka je pro mne hodnota toho premiera, pojisteni cestovni to tedy asi taky nebude ;-(
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 6. 2024 13:16

Milos píše:To je standardní vlastnost všech prémiových KK, že nedávají vratky. Na druhou stranu mají velké kreditní rámce, díky kterým lze vydělat na úrocích na SÚ :-)

to je pravda
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 1. 6. 2024 13:16

Stejně mně přijdou ty požadavky naprosto ujetý. Proč by mi měla chodit na účet každý měsíc chodit stejná částka, když se třeba dividendy vyplácejí 1x ročně? Jak jsem psal, mít tam nějaké akcie za 300 tis. nebude problém. S pohybem to je jednoduché: ráno si převedu peníze z pákového účtu, přepošlu na matčin, odtamtud okamžitá platba do bank, které chtějí obrat, vzápětí převod zpátky na pákový účet. Nic to nestojí a je mi jedno, jestli chtějí točit 50, 60 nebo 150.

Jinak naprosto mě irituje ta jejich reklama, co teď běží, na to, abych jim předváděl nějakou aktivitu, se můžu vys**t, já potřebuju bankovní služby, když je opravdu potřebuju. Asi tak 10x jsem si zkoušel navýšit limit kreditky - nabízí mi to pořád řádově 150-250 tis. a i když jsem to zkoušel zvednout o 10-20 tis., tak to automat hned zamítne. Tohle fakt potěší.

Cestovní pojištění se hodí, vysoký limit, 4 měsíce v kuse. V cizině jsem obvykle tak 6 měsíců v roce. Salónky mohou být občas velice užitečné, ale to přestává taky fungovat, protože bývají přeplněné a ten program LK je asi nejhorší.
Naposledy upravil xls dne 1. 6. 2024 13:19, celkově upraveno 1
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 1. 6. 2024 13:17

hyper9 píše:Myslím, že je všem jasné, že jde o cestovní pojištění.

Přesně tak
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod jir.vesely 1. 6. 2024 13:22

Takže když těch několik příspěvků shrnu, tak jsi přišel na to, že pro někoho to smysl má a pro někoho ne. A stejně tak, že někdo plní nové podmínky už teď a někdo ne. A o tom to tak nějak je. Samozřejmě pokud někdo ty benefity nevyužije a zároveň neplní podmínky, tak to nemá smysl. Pokud je někdo plní bez nějakých oklik, tak je škoda to nemít, i kdyby se to prostě mohlo hodit. No a nakonec budou lidi, kteří benefity využijou, ale nové podmínky jsou čára přes rozpočet a pak budou muset zvážit, co je lepší cesta - nemít a nebo nějaký workaround plnění.
jir.vesely
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka