ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 31. 8. 2024 16:08

Úrok 4,25% je garantován do 15.10.2024
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mimous 1. 9. 2024 12:17

Mám ČSOB Premium a zřídil jsem si i EUR účet.
Poslal jsem na něj peníze z Revoulutu a následně posílal platby do Patria.
Žil jsem v tom, že jediné zpoplatnění je pro platby mimo ČSOB, ale evidtně ne.
Přehlédl jsem něco v sazebníku nebo správně nepochopil?
Mám tam aktuálně strženo 96 centů za 4 platby.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 1. 9. 2024 12:32

ČSOB má zpoplatněny všechny SEPA platby z EUR účtu, i ty v rámci ČSOB. Poplatek za SEPA platbu je 6Kč, takže těch 0,96EUR odpovídá poplatku za čtyři platby.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod czpetr 1. 9. 2024 12:43

A není jednodušší když investuješ přes Patria vyjednat si snížení poplatků za směnu 0,5%.Stačí poslat czk do Patrie.Ten kurz je totožný např. když jsem měnil přes Roklen a nechal to poslat do Patrie.Měním USD.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mimous 1. 9. 2024 12:53

Díky.
No, jelikož jsem spíš přemýšlel o celkovém zrušení ČSOB Premium, protože nebudu od nového roku plnit podmínky, tak mi dává větší smysl to zrušit včetně toho EUR účtu a posílat tam EUR z jiné banky, kde to samotné posílání je zdarma. Jen ne každý měsíc, ale třeba jednou za půl roku, takže se tam vyrovná ten poplatek, co si bere Patria proti tomu "zdarma" z ČSOB.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 1. 9. 2024 17:28

EURové účty zdarma i SEPA platby mám u AirBank, FIO a Moneta. U posledních dvou mám i USD účty. Ale na inv.ú. posílám $ přes Revolutku (zcela zdarma). Značná část "Premium" od CSOB je k dispozici jinde stanadard, free a bez nutnosti plnit nějaké podmínky... Patria je poplatkově také drahá a účtuje si poplatek i za držení zahr. akciíí... jinde také za 0 !
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 1. 9. 2024 21:28

Jak přesně ČSOB úročí SÚ? Tím myslím s kolika dny v roce počítá - s 360, 365 nebo skutečným počtem dnů?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 2. 9. 2024 05:38

DrumSession píše:EURové účty zdarma i SEPA platby mám u AirBank, FIO a Moneta. U posledních dvou mám i USD účty. Ale na inv.ú. posílám $ přes Revolutku (zcela zdarma). Značná část "Premium" od CSOB je k dispozici jinde stanadard, free a bez nutnosti plnit nějaké podmínky... Patria je poplatkově také drahá a účtuje si poplatek i za držení zahr. akciíí... jinde také za 0 !

Dotaz trošku mimo, ale kde tedy doporučuješ investovat pro minimalizaci poplatků, když Patria je drahá?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod karel304 2. 9. 2024 10:26

regin píše:Jak přesně ČSOB úročí SÚ? Tím myslím s kolika dny v roce počítá - s 360, 365 nebo skutečným počtem dnů?

Měl by to být německý způsob, kde měsíc je 30 dní a rok 360 dní, viz supertabulka od Zedna1.
karel304
Návštěvník

Tento příspěvek byl odstraněn.
karel304

Odeslat příspěvekod regin 2. 9. 2024 17:19

Nic proti tabulce, ale ten německý způsob úročení se mi nezdá. Jestli to chápu dobře, tak počítá se stejnou délkou každého měsíce, tudíž ze stejné částky by měl být stejný úrok v lednu i v únoru. Ale žádnou takovou banku neznám, ač má být tento způsob úročení údajně nejrozšířenější.

U všech bank, kde mám (měl jsem) spořicí účet, byl úrok za únor vždy nejnižší kvůli nejnižšímu počtu dnů.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod JakubAsgard 2. 9. 2024 17:49

Už je to dlouho, co jsme to ve škole počítali... ale není to tím, že ten počet dní v roce je důležitý pro výpočet denního úroku... a oni pak připíšou ty denní úroky za celý měsíc? Takže každý měsíc bude jiná částka dle počtu dní, ale to nic nemění na tom, že uvnitř toho vzorce kalkulují s rokem o 360 dnech?
JakubAsgard
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 2. 9. 2024 18:41

Jenže popis německého úročení, jak uvádí Zedna1 v tabulce, počítá s 30 dny v každém měsíci. Je tam i příklad úroku za leden, únor a březen.

Vypadá to, že abych jistil, s kolika dny v roce počítají, budu muset počkat do října a ještě déle, abych zjistil, s kolika dny v měsíci.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod gaabi 2. 9. 2024 19:00

Dobrý den,

taky se vám děje u aplikace ČSOB Smart, že přijde od banky nějaká notifikace(nabídka nějakého jejich produktu, nějaký tip apod.) a když na to klepnu, tak se sice otevře aplikace, přihlásím se, ale jsem na základní obrazovce, ale ta zpráva notifikace se neotevře. A ani není dohledatelná v aplikaci.
Toto se mi děje jen u ČSOB. Mám odzkoušeno už na několika posledních notifikacích. U jiných bank to nepozoruji.

Nevíte, čím to může být? Napadá mi snad jedině, že k přihlášení jsou potřeba 2 aplikace. Mám nejnovější verzi pod Androidem.

Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Alone89 3. 9. 2024 14:16

Prave mi volal banker z CSOB, ktery po me vyzadoval navstevu pobocky, protoze neplnim nova pravidla premia (i kdyz se na me vztahuji az od noveho roku), abychom to "poresili", protoze se mi dle jeho slov "aktualne nedari" nebo zmenili ucet na Plus z Premia... Ze by se mi chtelo jit na pobocku, to asi ne-e. Nestalo se to taky nekomu dalsimu?
Alone89
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka