ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 9. 2024 14:56

To se mi nestalo
Nejde změnit typ účtu v IB/SB, aby tam člověk nemusel osobně?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 9. 2024 20:51

Jen pro info, snížení úvěrového rámce na prémium kreditce měl stál přes prémiovou linku kilo..Měl jsem za to, že to jinak nelze, ve Smartbankingu jsem tuto možnost nenašel..v IB až dneska..složitě, na infolince mi nicméně nic o poplatku neřekli a ani mě neodkázali, kde to udělat sám ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 3. 9. 2024 21:07

Na prémiové infolince tě přece nemůžou úkolovat, že si máš něco udělat sám :)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 3. 9. 2024 21:31

@PULPANM: Změnit účet v IB/SB nejde, ale mělo by to jít změnit přes bankéře, bez nutnosti návštěvy pobočky.

@dr._lukas: Kde v IB je možnost snížení kreditního rámce?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 9. 2024 23:06

V IB si najedeš na Premium karta, na ty tři podtržítka, detail produktu, sjedeš dolů, platební karty, detail, najede ti to zase na tu kartu, tři podtržítka, a vyjede ti změnit limit..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod eur.martin 4. 9. 2024 19:46

Mám dotaz, pokud zaplatím kreditní kartou ČSOB za zboží, například u Alzy, a zboží vrátím, vrátí platbu na kreditní kartu, ze které jsem hradil.

Pokud ale budu mít úvěrový rámec na kreditní kartě plně vyrovnaný, kam peníze přijdou, když je úvěrový rámec pevně dán?

Mám také obavu z nepovoleného zvýšení úvěrového rámce na kreditní kartě, za což by samozřejmě byla nějaká sankce nebo poplatek.
Děkuji za vaše zkušenosti.
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 4. 9. 2024 19:56

Peníze se ti vrátí na KK a pokud z ní nebudeš mít nic čerpáno, tak na ní prostě budeš mít více peněz, než je tvůj kreditní rámec. Když to "přebití" nebudeš mít na KK dlouhodobě, tak za to žádná sankce ani poplatek není.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod barnyss 4. 9. 2024 21:22

Jiří P píše:... Protože mají v sazebníku i třetí metodu autorizace čipovou kartu tak jsem si ji nechal zřídit, ale bylo to dost komplikované, protože žádný osobní bankéř, se kterým jsem mluvil nevěděl, že to vůbec ještě nabízí. Nakonec se to ale povedlo.
--- Ano, tuším že to bylo 400 Kč ale součástí je ICA kvalifikovaný certifikát s obnovou zdarma takže teď nemusím platit Poště za PostSignum certifikát.

ICA kvalifikovaný certifikát s obnovou zdarma už asi není k dispozici, nebo se mýlím?
barnyss
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod josefbuba 5. 9. 2024 07:17

Ne, není. Kdo jej má, tak ČSOB zdarma obnoví, ale nesmí mu propadnout a už jej znovu nelze zřídit. Ukončili to k 30.6.2024.
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod obbr 5. 9. 2024 08:54

Dotaz na ty, co dostali nedávno individuální nabídku s úrokem na spořicím účtu 4,5% na půl roku. Ponechali vám tuto sazbu i teď v září nebo ji snížili?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 5. 9. 2024 09:43

Snížili na 4,25.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 5. 9. 2024 10:04

Však hned od začátku bylo jasné, že na půl roku garantují jen ten navýšený limit, nikoliv úrokovou sazbu 4,5% :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod obbr 5. 9. 2024 17:08

Měl bych ještě dotaz k Premium.

Ta podmínka bezplatného vedení - min. 300 tis na vkladech se počítá k jakému dni? K poslednímu? A nebo to tam musí být po celý měsíc?
A těch 60 tis příjem jde pořád plnit posíláním skrz své účty v jiné bance? A nebo už uplatňují ten zákaz, co v poslední době deklarují.

Děkuji
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 5. 9. 2024 17:16

Pro stávající klienty nové podmínky platí od ledna 2025.
Co se týče neúčtování poplatku, je rozhodným dnem konec měsíce. Samozřejmě pak záleží na tom, jak moc budou chtít omezit počet klientů. Vypovědět to samozřejmě můžou komukoliv a posílání 300000 Kč na jeden den by mohlo být důvodem, přestože si nemyslím, že by to úplně tak hrotili hned od začátku.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 8. 9. 2024 05:50

Do ČSOB nejde poslat okamžitá platba z RB ani z Partners.

-- 8. 9. 2024 07:11 --

Tak je odstávka systému.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka