ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 27. 9. 2024 15:57

Je to garance jejich aktualne nejvyssiho uroku v dane chvili, tzn. ne dnesni platba na pristiho pul roku, ale po dobu pul roku jejich nejlepsi sazbu, pokud by v te dobe meli zaroven i jine nizsi sazby (asi i s jinymi podminkami).

Alespon takto jsem to pochopil ja.

V mem prehledu sporaku mam u teto garance hvezdicku jako ze to je neco specifickeho ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 27. 9. 2024 16:51

Ano, garantují vyšší limit a zvýhodněnou úrokovou sazbu bez podmínek. Žádnou konkrétní hodnotu úrokové sazby ale negarantují, může se průběžně měnit dle aktuálního vývoje úrokových sazeb.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 9. 2024 15:30

Zdar, Teď jsem si v SB všiml, že tam je e-Směnárna. Máte někdo i cizoměnový účet a zkoušeli jste, jaký kurz to pro směnu nabízí? Předpokládám, že nedobrý, ale u firemního účtu mě překvapili a nabízí kurz lepší než Revolut.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod petrr95 29. 9. 2024 15:42

1 EUR za 25,81 Kč, tj. i teď o víkendu Revolut vychází skoro o půl koruny líp.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 29. 9. 2024 15:52

Určité testy kurzu e-Směnárny zde proběhly už v červnu viewtopic.php?p=13744303#p13744303 a rozdíl vůči Revolutu byl skoro 2,5%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 29. 9. 2024 17:52

Jo, díky a sorry, zapomněl jsem na to, ale takový kurz jsem předpokládal.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod gaabi 30. 9. 2024 22:09

Dobrý večer,

teď koukám na spořicí účet a vidím, že se mi dnes už připsal úrok. Ale když jsem si to počítala, tak mi o jeden den ošidili. Je to tím, že dnešek ještě není ukončený? A zítra se částka úroku bude měnit? Mám to již započítané i do disponibilního zůstatku.

S ČSOB jsem nikdy nespořila, tak nevím, jak to u nich funguje. A nebo to máte taky tak?

Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 1. 10. 2024 05:58

V ČSOB mají velké bankomaty problém s Apple Pay? Dnes zase zamítnut výběr, tentokrát z Moneta kreditky.
Dokonce mi přišla zpráva z Monety..
"Vazeny kliente, dne ... jste pouzil Vasi platebni kartu c. .... vyber z bankomatu v castce 200 000 CZK. Duvod zamitnuti transakce je nefunkcni bankomat/terminal. Pokud jste transakci neprovadel, kontaktujte nas na tel. 224 446 666. Vase MONETA Money Bank"

To jsem zkoušel oba bankomaty, co máme vedle sebe.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 07:26

Milos píše:Ano, dobití Revolutu se počítá do obratu 3000Kč pro získání bezplatného vedení KK.
Ano, tu slevu 20Kč z karetních poplatků výměnou za 20 Katecoinů lze využít opakovaně.

Asi jsem prisel s krizkem po funusu, ale zadny poplatek 50Kc za vyber z ATM kreditkou mi kompenzovany nebyl.
Dal bych ruku do ohne, ze kdyz jsem ten perk pred tydnem aktivoval(pred vyberem z ATM), zminka o debetnich kartach tam nebyla...asi to nema kvuli 20kc smysl reklamovat
Přílohy
kate.jpeg
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 1. 10. 2024 07:45

gaabi píše:Dobrý večer,

teď koukám na spořicí účet a vidím, že se mi dnes už připsal úrok. Ale když jsem si to počítala, tak mi o jeden den ošidili. Je to tím, že dnešek ještě není ukončený? A zítra se částka úroku bude měnit? Mám to již započítané i do disponibilního zůstatku.

S ČSOB jsem nikdy nespořila, tak nevím, jak to u nich funguje. A nebo to máte taky tak?

Děkuji
Také si teď přepočítávám úroky a nesedí to, u mne asi o půlku jednoho dne (záleží kterého). Nebo je to, jako by počítali s 372 dny v roce. Prostě je v tom nějaký háček. Když to převedu, tak mi místo 4,25 % vychází nějakých 4,18 %.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 07:47

@slavo963: Taky si myslím, že tam dříve nebylo uvedeno, že se to týká jen debetních karet.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod JoKaHo 1. 10. 2024 07:54

Mám podezření, že prvních 5 dnů v září neaplikovali bonusovou úrokovou sazbu. Pak mi výpočet úroků sedí
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 1. 10. 2024 07:57

A jaká byla ta sazba?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 08:01

@JoKaHo: Spořicí účet máš založený krátce nebo už dlouho? Protože ČSOB uvádí:

Mám nově založený spořicí účet a plním podmínky pro získání bonusové sazby. Kdy tuto sazbu uvidím na mém účtu?
Bonusovou sazbu uvidíte nejdříve 6. den následujícího měsíce. Nárok na bonusovou sazbu totiž vzniká zpětně. To znamená, že když splníte obě podmínky například do konce března, tak od 6. dubna získáváte bonusové úročení na celý duben, až do 5. května.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod regin 1. 10. 2024 08:09

Takže když mám spoření založené od září a podmínky plním od srpna, mělo by to znamenat, že od 1.9. do 5.9. mám základní úrok 1,5 % a od 6.9. do 30.9. úrok 4,25 % ?
regin
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka