ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 8. 10. 2024 23:46

Dotaz na ČSOB Drobné, jak to vlastně funguje? Včera založeno (neřešit nevýhodnost a podobně, je to pro člověka, který jinak neuspoří ani korunu :-D ), nastaveno 5x Turbo.

Včera kartou zaplaceno:

1101 Kč - 19 Kč se zaokrouhlí - 5x Turbo je odloženo 95 Kč
699 Kč - 1 Kč se zaokrouhlí - 5x Turbo je odloženo 5 Kč
15 Kč - 5 Kč se zaokrouhlí - 5x Turbo je odloženo 25 Kč

Součet 125 Kč, ve Smartu to ukazuje: Aktuálně odloženo 125 Kč z 300 Kč Zatím to souhlasí, všechno jasný ...

Dneska kartou zaplaceno:

301 Kč - 19 Kč se zaokrouhlí - 5x Turbo je odloženo 95 Kč
380,81 Kč - 19,19 Kč se zaokrouhlí - 5x Turbo je odloženo 95,95 Kč

Součet 315,95 Kč, koukneme do Smartu, co to udělalo a tam je:

Aktuálně odloženo 95,95 Kč z 300 Kč (to odpovídá poslední platbě) a k tomu je Celkově investováno 600 Kč (strženo 2x 300 Kč).

Nic jiného se neplatilo, není tam žádná jiná blokace kartou, žádná jiná zaúčtovaná platba, vůbec nic, je jen jedna debitní karta, žádná kreditka, nic.

Než budeme volat do banky a dělat ze sebe blbce, že jsme to nepochopili, tak je tam něco v podmínkách, co jsme mohli přehlídnout?
HonzaLBC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 9. 10. 2024 05:47

To je nějaké divné. A v blokacích na běžném účtu vidíš jaké částky ČSOB Drobné? 300+300+95?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 9. 10. 2024 08:08

Včera jsem si volal na infolinku ohledně akce na půl roční zvýhodnění bez plnění podmínek a paní byla upřímně úplně mimo. Nevěděla noc a nakonec to skončilo tak, že když mi to psali, tak to určitě platí.

Chtěl jsem po ní vědět, kde zjistím, že se mi opravdu úročí 1,5M a jak je to s neplněním aktivity, protože mi svítí v telefonu, že podmínky neplním. Už se mi nedaří ani dohledat původní informací ve SB.

Update: V IB jsem ve zprávách viděl přílohu, ve které je to psáno správně i s limitem, tak v případě problémů to použiji
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 9. 10. 2024 10:06

Milos píše:To je nějaké divné. A v blokacích na běžném účtu vidíš jaké částky ČSOB Drobné? 300+300+95?

Jj, v blokaci na BU svítí 300+300+95. Ještě zkusíme počkat, jak se to zaúčtuje, třeba se to přitom srovná. A jak se to bude chovat dál při dalším placení kartou.Když se to nespravi při zaúčtování, tak zkusíme zavolat do banky a necháme si to podrobně vysvětlit.
HonzaLBC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 10. 2024 14:04

ČSOB Drobné osobně nemám, ale podobný systém Platím a spořím u České spořitelny také vyžaduje trpělivost, kdy drobné (s boostem až +30 Kč) jsou na SÚ odkládány postupně ve vlnách večer po zaúčtování, určitě ne vše hned brzy po platbách. Čekám, že ČSOB v tom nebude jinak, tedy že si také vše "sedá" až tak den dva nikoliv po realizaci, ale až po zaúčtování příslušných plateb. Tedy Trpělivost! :)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 9. 10. 2024 16:37

Myslím, že nesedá. Když jsem to onehdá před 4 lety používal v rámci nějakého bonusu, tak se ty peníze blokovaly okamžitě. Ale tedy nebylo turbo, takže těch 300 Kč bylo překročeno maximálně o pár korun.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod icemat 9. 10. 2024 19:17

Dneska když jsem chtěl přesunout 250 tisíc ze spořáku na běžnej účet mi tam vyskočila na smartbankingu hláška, pokud chci bonusovou sazbu úroku 4,25% na 6 měsícu ať kliknu na tlačítko. Prý to může trvat několik dní a pak mi to přijde zprávou do mobilního bankovnictví potvrzení.
Stalo se to také někomu?
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 9. 10. 2024 19:32

A odeslal jsi penize pryc nebo ne?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod icemat 9. 10. 2024 19:42

nakonec sem si je tam nechal.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 9. 10. 2024 19:50

A v té hlášce byla přímo sazba 4,25% na 6 měsíců nebo jen bonusová sazba na 6 měsíců?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod icemat 9. 10. 2024 19:51

Bylo tam napsaný přímo to číslo 4,25%.
Škoda, že sem to nevyfotil.

ale našem tu na foru 2 měsíce starý, že něco podobného měli i ostatní:

petrr95 píše:Dostal jsem stejnou nabídku přes notifikaci v mobilu a nic po mě nechtěli, jen mi přišlo potvrzení, že aktivováno.

mate59 píše:V SB jsem kliknul na bublinu 4,5% a vyšla mi nabídka,jestli chci 4,5% do milionu na SÚ.Po potvrzení hláška, že se ozvou zprávou do IB.Co mám očekávat?Budou chtít investice?

mate59 píše:Bublina byla hned nahoře po přihlášení.Teď už tam není.Mně se 4,5% vyplatí,slíbili to na půl roku.Počkám na tu aktivaci.

-- 9. 8. 2024 07:45 --

Po aktualizaci je to v části Jdeme vám naproti až dole.
icemat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 9. 10. 2024 20:13

icemat píše:Dneska když jsem chtěl přesunout 250 tisíc ze spořáku na běžnej účet mi tam vyskočila na smartbankingu hláška, pokud chci bonusovou sazbu úroku 4,25% na 6 měsícu ať kliknu na tlačítko. Prý to může trvat několik dní a pak mi to přijde zprávou do mobilního bankovnictví potvrzení.
Stalo se to také někomu?

Já to zkusil teď a stalo se totéž 4,25 % na 6 m akorát jsem si nevšiml, jestli do 1 MIO nebo do 1,5 MIO a teď ten údaj nemohu nikde najít.
Zeptal jsem se Kate a ta mi napsala do 1 MIo. Zkusím bankéře
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 10. 2024 20:21

Já to taky zkusil a nic :roll: Ta hláška vyskočí při zadávání převodu nebo se ten převod musí úplně dokončit/potvrdit?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod PULPANM 9. 10. 2024 20:27

Vyskočila, když jsem chtěl převést, pak byly 2 bubliny - chci lepší úrok - a nebo další bulina - pokračovat ( s převodem)
Tak jsem potvrdil že chci a přišla hláška, že je nastaven úrok 4,25% na 6 m
Takže peníze jsem nepřevedl, jen jsem chtěl zadat příkaz z sů na bů
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod icemat 9. 10. 2024 20:32

Možná to dávají jen těm co splňují nějaká kriteria.
Mám u nich kreditku na 250 tisíc. Tu hodně používám. Měl sem ted i tu jejich půjčku zdarma 950 tisíc. A chodí mi na běžnej účet větší sumy (210 000Kč+), protože musím jednou měsíčně splatit kreditku. bankomat vkladomat.
icemat
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka