ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod petrr95 30. 12. 2024 11:41

Myslím, že autor k splácení KK používá oranžový tlačítko v SB "Splatit", kde pak aplikace dává na výběr "Splatit minimum", "Splatit bezúročné období" a "Splatit všechno". A neuvědomil si, že tyhle předvolby lze ignorovat a do pole "Částka" napsat libovolnou částku podle potřeby.

Nebo to tam jde poslat jako klasickou vnitrostátní platbu, jak už bylo řečeno (což má tu výhodu, že lze poslat prachy přímo ze spořáku).
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pezzay 30. 12. 2024 15:04

.. přesně tak; autor (tedy já) je pako, které několik roků měsíčně mačká na tlačítko "bezúročné období" a neuvědomil si, že tam může napsat libovolnou částku.. co už, zas tolik se nestalo..
pezzay
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 12. 2024 15:47

Njn, mě zase nenapadlo to tlačítko, i když ho občas taky používám. Primárně ale splácím příkazem z jiné banky. Tak zase jsi o něco "chytřejší".
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 30. 12. 2024 15:50

LaNov píše:Chtěl bych upozornit na chybu v IB ČSOB: pokud v nabídce Pohyby něco vyfiltrujete a dáte stáhnout jako pdf, tak to do toho souboru vygeneruje všechny pohyby za maximální období (v ČSOB 5 let). Dřív to šlo, odkdy to blbne nevím. Export do csv funguje správně, filtr zohlední. Škoda, že to zlobí takto ke konci roku, kdy se dělají různé přehledy .... :/

Tuto chybu s generováním pohybů v PDF jsem zaznamenal již 6.12.2024 v IB a následně na to upozornil banku. Chyba ale stále přetrvává :-(
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jantars 5. 1. 2025 13:40

Mám CZK, během několika málo dnů potřebuji v několika platbách zaplatit cca 15000USD na účet RB který je CZK/USD.
Když pošlu jednoduše CZK tak asi dost prodělám, jakou jinou cestu je lepší zvolit abych měl lepší kurz?

-- 5. 1. 2025 13:54 --

Ještě přidám info že kamarád má Reifku vč. USD účtu že by si tam aktivoval směnárnu a přes ni by mohly být lepší kurzy ....
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 14:29

Ke směně bych využil nějakou místní směnárenskou společnost, například Akcentru, Citfin, Easychange, Fortissimo, SAB, Roklen FX. Mají lepší kurzy než ČSOB či RB Směnárna a většina z nich má i bankovní účet v RB, takže platební převod na cílový účet v RB bude rychle a bez poplatku. Obdobná diskuse na toto téma je kdyžtak zde viewtopic.php?p=13808976#p13808976
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 5. 1. 2025 15:37

Rb směnárna je nepoužitelná, ne moc dobrý kurz, poplatek a omezení na 40 tis. Zkusil bych ale dealing Rb, který mě nabízeli, jestli nenabídnou konkurenceschopný kurz.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod vojta80 5. 1. 2025 18:36

Milos píše:většina z nich má i bankovní účet v RB, takže platební převod na cílový účet v RB bude rychle a bez poplatku

To je nějaká novinka u RB? Tohle platí a vždy platilo u Fio, ale RB nic podobného (zdarma v rámci banky) v minulosti nenabízela.

Když jsem je ještě používal, tak měli jednu přichozí a odchozí zahraniční platbu měsičně pro některé typy účtů.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 19:10

Vycházím z toho, že se bude jednat o interní platbu v rámci jedné banky a že pro firemní účty v RB platí trochu jiné cenové podmínky, než pro soukromé účty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 1. 2025 22:04

Měl bych dotaz na ty, kteří využívají max. limitů na ČSOB premium kreditce, kolik vytáhnu na jeden výběr z ATM a poplatek platí pořád kilo? Takto vybrané peníze stále neúročí?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 22:27

Vkladomat vydá najednou maximálně 200tisíc (bankomat jen 80tisíc), celkových 250tisíc tedy musíš vybrat nadvakrát. Jeden výběr stojí 50Kč, celkově tedy za dva výběry zaplatíš 100Kč. Můžeš případně provést převod peněz z KK na účet, ten stojí 150Kč. Výběry i převody spadají do bezúročného období.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 1. 2025 22:59

Díky ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod drummond 7. 1. 2025 20:24

Nevím jestli je to náhoda, nebo důsledek mé akce, ale dnes mi CSOB “konečně” nabídla spoření do výše 1,5M z těch ubohých 250 tisíc. Měl jsem tam vždy par tisíc max nižší desítky tisíc, ale v prosinci jsem hybal nějakými penězi a využil SU do tech jejich 250k. Teď v lednu jsem to vyvedl z poloviny pryč a rázem přišla nabídka :)
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod obbr 7. 1. 2025 21:23

Dnes jsem dostal podobnou nabídku. Do 1 milionu na půl roku a bez plnění podmínek.
Akorát teda v apce se pořád ukazuje, že na příští měsíc nemám splněno. Uvidím zítra, jestli se to opraví.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 7. 1. 2025 21:37

do 1,5 MIO za 3,75 ?
PULPANM
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka