ČSOB

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod outlier 19. 3. 2025 09:02

slavo963 píše:Pozdeji vecer take nefunguji platby ze sporaku na BU, to povazuji docela za fail... Jednou jsem nechal platbu na cca 23h a provedla se az na dalsi den - platil jsem kvuli tomu nejake drobaky za uroky z kontokorentu...

V tomhle ale ČSOB není jediná, to samé se mi stává v Raiffeisen, i jinde. Málokterá banka je 100% spolehlivá.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 19. 3. 2025 09:12

Převody mezi SÚ a BÚ v RB dělám velmi často v různé dny a v různé časy a zatím se mi nestalo, že by převod neproběhl okamžitě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mimous 19. 3. 2025 10:06

U Monety jsem s tím nikdy problém neměl. Tam posílání peněz mezi účty probíhá okamžitě. Nebo alespoň vizuálně v tom, co člověk vidí na účtu.
V tomhle mě ČSOB trochu štve. I po připsání na spořák pak někdy není možné umístit do obálek, protože to není komplet propsané.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 19. 3. 2025 10:40

u ČSOB nelze po 22. splatit kreditku, resp. se nenavýší rámec, až ráno
Převody mezi SÚ a BÚ v RB chodí okamžitě kdykoliv pokud není odstávka, 2 hodiny+ ale poslední dobou trvá přípis na kreditku.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod outlier 19. 3. 2025 10:48

Milos píše:Převody mezi SÚ a BÚ v RB dělám velmi často v různé dny a v různé časy a zatím se mi nestalo, že by převod neproběhl okamžitě.

Mně se to stalo snad předminulý týden v pátek večer po 23.hodině, penize přišly až v sobotu a odstávka myslím zorvna nebyla. Tak snad to není časté, RB jsem měl donedávna jako spící banku po převodu z Equa, teď jsem ji ale dal znovu šanci. Kde se mi to snad ještě nikdy nestalo je Moneta a Airbank, jinak asi všude.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 25. 3. 2025 01:09

Zajimavost:
Znamy si chtel zalozit ucet u CSOB ONLINE s pomoci bankovni identity, ale neslo to (ONLINE) dokoncit kvuli tomu, ze v systemu CSOB meli jeho nejakou historickou velmi davnou obcanku (kdyz tam mel kdysi davno ucet) a tato obcanka tedy nesedela s tou jeho aktualni obcankou z jeho bankovni identity.
Zaver: Musi jit zalozit ucet osobne na pobocku.

To jsou ty "vyhody" digitalizace :-)
kdy stroje a systemy nezvladnou jakekoliv i minimalni odchylky od teoreticky ocekavane cesty.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drkarel 25. 3. 2025 06:38

Tak "nepřemýšlející" stroje jsou takto postaveny. Za to, že to nezvládají může čověk, který je programuje.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod losalamos 25. 3. 2025 06:47

Tohle je jako z díla indického programátora.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 07:36

Včera pokus o odeslání okamžité platby po 22. hodině - výsledek čekající platba s datem na další den.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 25. 3. 2025 09:37

Měl jsi zapnutý přepínač "okamžitá platba"? Do jaké banky jsi peníze posílal? Možná byl zrovna technický výpadek na straně přijímací banky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 25. 3. 2025 10:00

ČSOB->RB. Samozřejmě to mohl být i problém na straně RB, která o víkendu měla velkou odstávku a možná ještě na něčem pracují.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 25. 3. 2025 10:13

Na první digitální pobočce ČSOB se klienti obsluhují se svým mobilem sami. Chodí na ni i starší generace.
https://www.mesec.cz/aktuality/na-prvni ... -generace/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Snorlax_C 25. 3. 2025 19:25

platba z Monety a uz cekam 3 hodiny na pripsani …

edit: rano v 7h doslo a opacnym smerem jiz okamzite
Snorlax_C
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dockalacek 26. 3. 2025 18:50

Zedna1 píše:Zajimavost:
Znamy si chtel zalozit ucet u CSOB ONLINE s pomoci bankovni identity, ale neslo to (ONLINE) dokoncit kvuli tomu, ze v systemu CSOB meli jeho nejakou historickou velmi davnou obcanku (kdyz tam mel kdysi davno ucet) a tato obcanka tedy nesedela s tou jeho aktualni obcankou z jeho bankovni identity.
Zaver: Musi jit zalozit ucet osobne na pobocku.

To jsou ty "vyhody" digitalizace :-)
kdy stroje a systemy nezvladnou jakekoliv i minimalni odchylky od teoreticky ocekavane cesty.

Teď už by to jít mělo, konkrétně ČSOB Plus Konto, což je mimochodem důvod, proč před dvěma týdny nešlo bankovnictví ČSOB 19 hodin místo obvyklých šesti. Nově jde založit a podepsat bankovní identitou, takže v tom mám prsty já.

Bohužel to stále není to, co chci. Já chtěl stávající účet překlopit do Plus Konta a to nejde, tím vznikne druhý účet, ale překlopení musíte stále podepsat propiskou před kurýrem.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DrumSession 26. 3. 2025 22:29

A pohladil jsi chameleona ?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka