Poslani penez pres EUROGIRO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karel88l 5. 4. 2011 21:26

Mam zaplatit aukci na ebay.de,prodejce mi poslal tyhle udaje: Friedrich Schmidt
Nr.0921536000 BLZ 20080000 Commerzbank,penize chci poslat na ucet pres EUROGIRO a nevim jestli tyhle udaje staci dival jsem se na vyplnenou predlohu cesky posty a tam je jeste uvedena adresa prijemce a adresa banky,pak se chci zeptat kde zjistim IBAN a BIC nemecky Commerzbank ?
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 4. 2011 06:01

Jestli chces setrit dve stovky, udelej si smlouvu s easychange.cz. Prevody do cele EU zdarma (sam jsem uz posilal 8 EUR ;-) )

Jestli je to jenom jednorazove a nejaka drobna castka, muzu zaridit. Ale presto doporucuji udelat si vlastni smlouvu, je to navykove :D
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod karel88l 6. 4. 2011 17:55

Tak jsem to nakonec poslal pres to Eurogiro,kdyz jsem se potom ptal jak dlouho to bude trvat rekli mi pani,ze minimalne 7 dni,nema nekdo zkusenost jak dlouho trva takovyhle prevod ?
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 6. 4. 2011 18:38

Záleží na bance. Když jsem to posílal přes REOL, tak to bylo týden, když přes FIO, tak to tam bylo už druhý den :). Přes Easychange tak tři až čtyři dny (z toho ale jeden trval převod na jejich český účet)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Ondrej1 7. 4. 2011 09:17

Eurogiro do Německa na adresu (nikoli na účet) trvalo tak tři dny.
Ondrej1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karel88l 2. 5. 2011 23:01

Chci se zeptat je potreba uvadet adresu prijemce kdyz je to bezhotovostni prevod a penize jdou na ucet ? Adresu prijemce neznam,prisli by mu penize kdybych si adresu "vymyslel" ?
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 3. 5. 2011 05:11

Je to takové opatření "pásek + kšandy", aby v případě chybně uvedeného čísla účtu šla platba lépe dohledat. Já mám zkušenost, že platba došla i když jsem jako jméno příjemce uvedl přezdívku na eBay, ale to jsem posílal přes FIO.

Jinak jestli chceš ušetřit 2 stovky za převod, pošli to přes devizovku, ideálně přes Easychange. Smlouva je zdarma, kurz lepší než u jakékoliv banky.
Pro převody do Polska a Maďarska zase doporučuji Akcentu. Pro ostatní platby REOL, který převádí jen za 80 Kč (Europlatby za 50 Kč).

Jestli jde o nějakou drobnou platbu, klidně ti po pošlu, poslal bys mi peníze na moje Červené konto, klidně dle kurzu ČSOB deviza-prodej. A ušetřil bys za poplatek.
Potřeboval bych IBAN + SWIFT + něco místo jména (klidně i tu přezdívku na eBay) a zprávu pro příjemce.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor