Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod TomZ 13. 8. 2015 06:59

Mam dotaz- kdyz mam 2 bezne ucty a jeden sporici. Mam 2 karty k jednomu beznemu uctu (disponent) a 1 k druhemu beznemu uctu. Staci na jedne (jakekoliv) z techto 3 karet splnit podminky poctu plateb (5 plateb mesicne(, abych mel na sporicim uctu vyssi urok?

U BU je to jedno, jestli je 1.1 nebo 1.5 pri 100.000kc je prd rozdil.
TomZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rochus 13. 8. 2015 08:00

Ano stačí jednou jakoukoliv kartou 5x zaplatit.Já mám už splněno hned na začátku srpna.A na září to vidím v IB že mě budou zvýhodnovat na všech účtech.
Rochus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 13. 8. 2015 10:08

Dokonce stačí udělat 5 plateb v součtu na všech kartách, to kterou kartou platíte se totiž v započítaných platbách pro splnění podmínky nerozlišuje takže třeba 2 platby jednou a 3 platby druhou kartou.
viz odpověď z nejčastějších dotazů:
K jednomu běžnému účtu mám více platebních karet pro sebe a mého držitele/disponenta. Budou se mi platby těmito kartami sčítat?

Ano, platby na všech kartách navázaných k jedné rámcové smlouvě se sčítají. Úročí se pak všechny korunové běžné účty pod smlouvou a to i v případě, že platby byly uskutečněny kartou k účtu v cizí měně.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomason87 13. 8. 2015 16:39

Nevíte prosím, jestli má nějaká další banka ještě systém "obálek" jako Air Bank, tedy že si v rámci účtu můžete vytvořit virtuální oddíly a do nich vkládat prostředky různého určení?
Tomason87
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2015 06:08

Tak FIO umí (podle mne neomezený počet) více spořicích účtů. Nevýhodou je úrok blízký nule.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 14. 8. 2015 07:46

A používáte někdo ty obálky? Vygeneruje se pro každou obálku zvláštní výpis s patrnými připsanými úroky?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 14. 8. 2015 08:04

Místo obálek v AirBank jsem používal před lety více spořících účtů v Zuno.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2015 08:21

drkarel píše:A používáte někdo ty obálky? Vygeneruje se pro každou obálku zvláštní výpis s patrnými připsanými úroky?

Jednu dobu jsem používal. Ne, nevygenerují, úroky se připisují do "rootu", tedy do základního adresáře na účtu.

Kolik těch obálek potřebuješ a jak velké částky tam budou? Objevil se tu jeden tip - založit si 10 běžných účtů u Air Bank, na každém do 100 000 Kč a 5 x zaplatit kartou a budeš tam mít stejný úrok jako na spořáku :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 8. 2015 08:31

Docela blbý je, že se ty obálky objeví na výpisu z účtu...Když má člověk k žádosti o kreditku doložit 2 poslední výpisy z účtu a má tam třeba třeba obálku "Hampejz" :-D.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 14. 8. 2015 20:55

Puvodni zprava:

Dobrá zpráva: Každému, kdo často používá naše služby, zvýšíme úroky
https://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-ban ... ime-uroky/

Dnes mi dosel email z Air bank:

Ještě jednou a lépe: jak to bude od září s úročením

Dobrý den,
v uplynulých dnech jsme Vám psali o připravovaných změnách v úročení. Chci Vám poděkovat za všechny telefonáty, maily, zprávy nebo komentáře, které jsme od Vás dostali, ať už pochvalné, nebo kritické.
Z některých Vašich reakcí je vidět, že se nám změny v úročení tentokrát nepovedlo moc dobře vysvětlit. Omlouvám se za to a pokusím se to teď napravit. Možná to bude trochu delší, ale vždy nám záleží na tom, abyste rozuměli všemu, co děláme, i důvodům, proč to děláme.

V únoru 2014 jsme všem novým klientům snížili strop TOP3 garance na 250 tisíc korun. Úrokové sazby zcela bezpečných vkladů totiž po celé Evropě dlouhodobě klesaly a pro nás už nebylo dost dobře udržitelné ponechat strop ve výši 1 milionu korun. Tenkrát jsme se ale rozhodli, že dokud to bude možné, ponecháme dosavadním klientům původní podmínky. Od září 2015 je už ale sjednotíme:

Pro všechny klienty sjednotíme strop TOP3 garance na 250 tisíc korun
Od září snížíme strop TOP3 garance z původního 1 milionu korun na 250 tisíc korun i klientům, kteří k nám přišli před 1. únorem 2014. Část úspor nad 250 tisíc korun tak už nebudeme úročit TOP3 garancí, ale nižší sazbou. Víme, že většina z Vás se do stropu 250 tisíc korun pohodlně vejde. Víme ale i to, že část z Vás má úspory vyšší nebo je aspoň vyšší do budoucna plánovala. A moc nás mrzí, pokud zrovna Vy jste jedním z klientů, kterým tato změna uškodí.

Neděláme to ale proto, abychom si ušetřené peníze nechali pro sebe. Naopak nám to umožní vylepšit Air Bank pro všechny z Vás, kdo nás aktivně používáte jako svoji hlavní banku. Je Vás už dnes většina, a od Vás víme, že byste chtěli více poboček, bankomatů a také možnost vyššího úročení na účtech. Proto přidáváme další pobočky. Proto se teď díváme na to, kolik pro Vás můžeme postavit nových bankomatů. A proto jsme také hledali způsob, jak Vás za Vaši aktivitu odměnit vyššími úroky. Přicházíme tak ještě s další změnou:

Aktivní klienty odměníme bonusovým úročením na spořicích i běžných účtech
Od září zvýšíme úrokové sazby všem klientům, kteří nás kromě spoření používají i aktivně pro běžné bankovnictví. To poznáme tak, že měsíčně zaplatí alespoň pětkrát kartou. Berte to jako naši odměnu za to, že nás rádi používáte jako svoji hlavní banku – o to se celou dobu snažíme a je to pro nás velmi důležité i do budoucna. Doufám, že jsme Vám tím udělali radost.

Jak na tom budete od září s úroky právě Vy, snadno zjistíte z nového úrokového lístku. Tabulku s úroky rovnou přikládám:
Doufám, že se mi podařilo případné nejasnosti z naší předchozí zprávy objasnit. Dáme si pozor, abychom byli dost srozumitelní i u jakýchkoliv dalších novinek. Těch pro Vás chystáme celou řadu. A půjde nejen o zmíněné pobočky nebo bankomaty, ale i některé úplně nové služby. Věřím, že je oceníte.
Přeji Vám hezký den.
Michal Strcula
generální ředitel Air Bank

--> Proc to nemohli napsat takto ferove hned napoprve?
S tou jejich reklamstinou o "dobre zprave" si pokazili reputaci a ted se snazi to napravit ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod franko_cz 15. 8. 2015 16:14

Možná je to teď férově napsané, ale férové to není.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 15. 8. 2015 20:42

No už to, že vekslák založí banku, by bylo v normální zemi prakticky nemožné. No a po těch krocích a kecech, které v předvedli, kdy z nějakých garantovaných výhod pro první zákazníky zůstal naprostý prd, si budu těžko z podobného ústavu dělat hlavní banku, to bych musel být opravdu padlý na hlavu.

Teď už zbývá jen další PR ve smyslu "Vážení klienti, my toho pros**li v Rusku i Číně tolik, že vám z vašich výhodných vkladů můžeme nabídnout 10 % pro pár nejrychlejších, kteří se ovšem musí vzdát nároku na zbývajících 90 %, zbytek máte smolíka pacholíka. Pozdravy z Baham váš ....".
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 8. 2015 21:37

V normální zemi by bylo prakticky nemožné, aby agent StB bez lustračního osvědčení dělal ministra financí.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod JannV 15. 8. 2015 21:50

V které normální zemi?

V těchto zeměpisných šířkách je bohužel normální, že např. Evropská komise bývá plná komunistů, ale ani maoismus či stalinismus není překážkou…
JannV
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soban 16. 8. 2015 15:30

U AirBank to není férové a u jiných bank je to férové?

Pokud vím tak ceníky a podmínky se mění všude, a i třeba stavební spoření ti banka vypoví aby nemusela platit takové úroky.....

Prostě když mě nebude AirBank vyhovovat změním banku jinak se to nedá dělat....

PS. Už nejsme v komunismu kdy byla pouze jedna banka pro občany - ČS!
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka