Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 15. 10. 2015 15:58

Tomáš Marný píše:
xls píše:To IB od Airbank je opravdu tak vymakané, že i po letech se s tím dá pracovat jen metodou pokud-omysl.

To asi záleží na tom, jak je člověk chápavý. Po pár měsících s ním opravdu nemám problém.

To já opravdu chápavej nejsem, protože používám IB od 9 bank, ale ta debilnost u AiB mě vždycky dostane.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod soban 15. 10. 2015 17:17

A můžeš být konkrétní?

A proč tam teda jseš, když se mi něco nelíbí tak tam přece nebudu tak jak se mě nelíbí mBank tak už tam nejsem.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod davsopl 15. 10. 2015 21:00

Jinak souhlasím. Equa bank má jedno z nejlepších-nejintuitivnějších IB bankovnictvích, co jsem kdy viděl. O UniCredit Bank IB raději ani nebudu psát. Air Bank IB nemohu posoudit.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 10. 2015 21:43

Nejintuitivnější bankovnictví klidně mít můžou, ale pokud mně strhnou nějakou částku jako "splátku půjčky", ačkoliv na splátkách nedlužím ani haléř, a na dotaz ze ZAREGISTROVANÉHO mailu mně odpoví, že mně na mail neodepíšou, ať si zavolám na PLACENOU klientskou linku, tak mně klidně můžou políbit Brusel... U takové banky nebudu, i kdyby měla to nejluxusnější bankovnictví na světě.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 16. 10. 2015 22:37

Nevíte, jestli jde přes vkladomaty Air vkládat přímo na spořák? Nebo nejprve musím vložit na běžný účet a převést?

Jde mít pouze spořák, nebo člověk musí mít otevřený i běžný účet?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 10. 2015 22:49

Jde vkládat přímo na spořicí účet, po vložení karty si lze zvolit vklad na účet ke kartě nebo vepsat číslo jiného účtu - popravdě je pohodlnější odkliknout BÚ a pak si to okamžitě převést přes smartphone...

Ale hlavně pokud nebudeš mít BÚ, tak nebudeš mít kartu a tím pádem ti půjde přes bankomat vložit velké kulové :-) (nebo minimálně bys musel poznat někoho, kdo kartu má a prostřednictvím ní vkládat na svůj spořák).

Je sice pravda, že si lze vygenerovat jednorázový vkládací/vybírací kód, ale ten funguje jako jakási virtuální karta místo fyzické, která se nevkládá - tedy je taktéž spojený s BÚ (a ke spořáku jej "vydat" nelze).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 16. 10. 2015 23:45

Čili, když u Air člověk otevře výhradně spořák, nemá žádnou šanci na něj vložit hotové peníze? (S výjimkou složenky na poště.)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 10. 2015 23:56

Ne.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 17. 10. 2015 11:22

A jinak ten vkladomat umí konzumovat i mince, nebo jen bankovky?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 10. 2015 12:18

Pouze bankovky.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tx999 17. 10. 2015 14:40

Mincomat ma napriklad CS (co vim tak treba v OC Novy Smichov).
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Markas1988 20. 10. 2015 09:43

davsopl píše:Jinak souhlasím. Equa bank má jedno z nejlepších-nejintuitivnějších IB bankovnictvích, co jsem kdy viděl. O UniCredit Bank IB raději ani nebudu psát. Air Bank IB nemohu posoudit.
- rodiče u staré banky (KB) vůbec IB nepoužívali, přetáhl jsem je k Equě a ukázal jim jak je to přes net intuitivní, dneska jsou nadšení...
Markas1988
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvy 20. 10. 2015 10:43

Přesně, já si nakonec běžný účet Air ani nezakládal. Jediné co mi u Equa vadilo, byl pomalý převod mezi spořákem a BU. Ale ted už mam stejnak jen běžný účet. IB je intuitivní a jako bonus vypadá hezky. ;-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 10. 2015 11:07

Markas1988 píše:U Equa jsem byl taky překvapený, že jsem v 10:30 zadal a v 16 už to bylo na účtu v KB...

zajímavé upozornění od uživatele broucajz ve vláknu FIO, kde upozorňuje na nekritickou adoraci Equa ze strany uživatele Markas1988, tak jsem se na to kouknul a zjistil jsem následující:

Uživatel Markas1988 se registroval před 2 měsíci, 10 příspěvků, všechny jen a pouze podporující Equa.
Ze stejné IP adresy píše ještě jeden uživatel - Miliki, 1 příspěvek, ve vláknu Equa a michalduffek5 3 příspěvky v různých vláknech, všechny podporující Equa. Ať si každý udělá názor sám....

Si říkám, kdyby Equa místo investic do sociálních sítí raději vylepšila (a hlavně stabilizovala, protože lítají nahoru a dolu) své marže na cizoměnových platbách kartou.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod ripper6 23. 10. 2015 21:23

davsopl píše:Jinak souhlasím. Equa bank má jedno z nejlepších-nejintuitivnějších IB bankovnictvích, co jsem kdy viděl. O UniCredit Bank IB raději ani nebudu psát. Air Bank IB nemohu posoudit.

Ukazka IB Equa je na netu, to zas ja nemohu posoudit ale nevypada zle.
http://www.bankovnipoplatky.com/userfil ... mePage.jpg
UniCredit mno podle toho jak fungujou nektery pobocky banky, tak bych si iluze radsi nedelal.
AirBank za me v poho, alespon i starej matce duchodci vyhovuje. Me tez az teda na to ze ma jako i jine banky, casto odstavky systemu.
Sporitelna byla hrozna, aspon me to IB nesedlo a moc me nesedlo Fio.
mBank tez nic moc, ale tam jsem si nak zvyk. GE me jeste sedi, alespon me funguje.
Zuno me moc nesedi, ale nekdy ho preziju to jejich IB.
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka