Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod marvy 25. 10. 2015 15:24

Tak k tomu rušení mi Air napsala,že si to mam zrušit v IB a dodala návod. Jenže jim od začátku píši,že IB nechci,já ho nehoddlám ani aktivovat. V tom neaktivovaném volba zrušení účtu není. Psal sem jim zprávu i přes IB.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod soban 26. 10. 2015 19:11

Nejseš na hlavu přes internet si to založíš a když to máš přes internet zrušit tak se šprajcuješ?

To je fakt takový problém aktivovat IB a podat tam výpověď? Pošleš tam korunu a pak si ji pošleš spátky.....

I důchodci to pochopí.......když se jim to vysvětlí a ty jsi postup jak to zrušit taky dostal!

Pak už zbývá jedině papírově s ověřeným podpisem poslat a tam za ověření podpisu zaplatíš za poštu zaplatíš za dodejku zaplatíš aby jsi měl doklad že to převzaly atd.... a to se oplatí!
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod padavan 30. 10. 2015 21:33

Ahojte, chtěl bych se něco optat ohledně hypotéky. Chápu to správně, že jde u Airbank zatím pouze refinancovat hypotéku, nikoliv založit novou - popřípadě kdy to bude možné? Nějak to tam nemůžu nikde vyčíst. Druhá otázka je ohledně fixace? Je fixace pouze na 3 roky? Zkoušel někdo vyjednávat třeba na 5 ? Dík
padavan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 30. 10. 2015 22:26

Chápeš to správně a ohledně toho, kdy bude možné založit novou, se budeš muset obrátit na AB - slibují to hodně dlouho a stále to odkládají, viz jejich stránky na FB (stěžuje si na to více lidí). Stejně tak odkládali i převedení...

Ano, fixace je pouze na 3 roky, mají to na webu. Takže bude nejspíš zbytečné zkoušet to na 5 let, že...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod lemming 30. 10. 2015 22:38

Ano, jde zatím jen refinancovat. Nové hypotéky také slibují, ale zatím bez slíbeného termínu, takže to bude ještě na dlouhé lokte.

Fixace je vždy na tří roky, jinou prostě nenabízí, takže nic jiného nevyjednáš.
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod padavan 31. 10. 2015 12:50

díky chlapi ještě mám takovou offtopic otázečku.. Kde je dneska nejvyhodnější si sjednat hypotéku pro mladého člověka s průměrným platem, bez dluhů a s nějakou rezervou?
padavan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drkarel 31. 10. 2015 15:30

To si asi musíš obejít. Kolega teď dostal od UCB při 5leté fixaci 1,49 % (možná i 1,39 %, teď nevím přesně) - samozřejmě s pojištěním neschopnosti splácet, prémium kontem ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod X123 31. 10. 2015 17:20

Bezkontaktní nálepky už k dipozici. Nelze měnit PIN, bude přidělen... 1. zdarma, další za 100,- Kč...

https://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-ban ... 3-2-1-ted/
X123
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 10. 2015 23:48

Opravdu je ta platebni nalepka takova vyhra, ze nad tim nekdo uvazuje?? Jednou jsem si ji nechal vydat ke kreditce od GE a stejne lezela v supliku, protoze pod kryt mobilu se nevesla a na klicence to prece nosit nebudu :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 1. 11. 2015 07:44

Tak mě se pod kryt vejde a na platby kartou už nepoužívám nic jineho. Neměnil bych.
anonymni

Odeslat příspěvekod marvy 1. 11. 2015 14:30

soban píše:Nejseš na hlavu přes internet si to založíš a když to máš přes internet zrušit tak se šprajcuješ?

To je fakt takový problém aktivovat IB a podat tam výpověď? Pošleš tam korunu a pak si ji pošleš spátky.....

I důchodci to pochopí.......když se jim to vysvětlí a ty jsi postup jak to zrušit taky dostal!

Pak už zbývá jedině papírově s ověřeným podpisem poslat a tam za ověření podpisu zaplatíš za poštu zaplatíš za dodejku zaplatíš aby jsi měl doklad že to převzaly atd.... a to se oplatí!

Že sem to psal do podrobna vid. Sobane ty si chytrej. Já se nešprajcuju, zrušit to přes internet umim i bez návodu,už sem kdysi Air měl a našel sem si to v IB sám, tak ze mě nedělej vola.

Nepujčí každému a neprošel sem. Ok ovšem účet prostě nepotřebuji, mam jiný a nechci si ho ani aktivovat,posílat tam korunu a zase ho rušit. Proto sem jim psal, at mi to rovnou zruší. Ověřit si mě můžou po telefonu nebo na jakékoliv pobočce.

A znovu si přečti někde v análech(ale ne v mém)to nemyslím nějak osobně, že sem od nich pujčku nedostal,tudíž učet pro mne ztratil smysl. :-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod soban 1. 11. 2015 16:38

Panebože proč se šprajcuješ ? Za tu dobu co se tu rozčiluješ by byl účet už několikrát aktivní a i zrušený přes internet.

Zrušení účtu nemá nic společného s tím že jsi nedostal půjčku.

Proč to udělat jednoduše podle návodu když si můžu vymýšlet jiné postupy které airbank nepoužívá a pomocí nich to nejde zrušit?

Fakt mi to hlava nebere!!!!!!!

Každá banka má nějaké postupy k rušení účtu a nevím proč by se to mělo dělat jinak - samozřejmě jak to udělat jinak co by banka měla akceptovat jsem ti poradil napsat výpověď nechat ověřit podpis a poslat poštou s doručenkou aby jsi měl doklad o výpovědi - toto musí akceptovat každá banka.

Vznik rámcové smlouvy

5. Rámcová smlouva je uzavřena podpisem a nabývá účinnosti okamžikem splnění všech následujících odkládacích
podmínek:

e. pro smlouvu, kterou uzavřete na dálku, platí dále povinnost připsání identifikační platby z Vašeho
identifikačního účtu, pro provedení převzaté identifikace, a to tak, aby byla na Vašem účtu připsána do 60 dnů
od podpisu rámcové smlouvy,

Pokud nebudou splněny tyto podmínky a rámcová smlouva nebude účinná, zrušíme Vám přístup
do internetového, mobilního a telefonního bankovnictví a odstoupíme od smlouvy. O této skutečnosti Vám dáme
vědět.

Zánik bankovní služby a rámcové smlouvy

3. Když nám pošlete žádost o zrušení poštou, zavoláme Vám, abychom ověřili Vaši totožnost. Pokud Vás nebude
možno kontaktovat telefonicky, žádost o zrušení podanou poštou nepřijmeme.

Podle toho pokud do 60 dnů neprovedeš identifikační platbu tak by to měly zrušit samy.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvy 1. 11. 2015 19:14

Jediné co je z toho konstruktivní je ta rámcová smlouva. Díky za ní, ano zruší to sami. No já to vím že pujčka nehraje roli, ovšem já sem ten účet jinak nechtěl,jen kvuli splátkám.

Už to nebudu psát znova.Ta má věta byla jen pouhé konstatování.To, jestli mi to zruší až jim zavolám, nebo pujdu kolem pobočky je má věc. Peníze jim zasílat nebudu.
Ani žádné nemám.
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod soban 1. 11. 2015 22:57

Tak o co jde? Akorát jsi si tedy postěžoval že jsi nedostal půjčku no a? Mě se to stalo taky a kvůli tomu si nedělám starosti.

PS. Fakt koruna je takový velký problém?

PS2. Ty něco podepíšeš a ani nekoukneš na smlouvy? Taky dobrý......
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 2. 11. 2015 21:24

pobočka v Opavě otvírá ve čtvrtek 5/11.. kdo je z okolí či z města má už ovšem možnost výběrů a vkladů přes jejich vkladomat
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka