MirekM. píše:Dnes (sobota) jsem platil v Albertu Air kartou téměř 2000 Kč. Měl jsem aktivovánu odměnu štědrý pátek a sobota 5 % za nákup nad 500 Kč a také 2 % za nákup nad 500 Kč. V SB mně svítí částka odměny odpovídající jen 2 %, očekával jsem odměnu 5 %.

Odpověď na dotaz přes IB, třeba to někomu dalšímu pomůže:
"Odměny nestrháváme přímo z placené částky a nepřipisujeme je hned po platbě. Informace o zaznamenání využití odměny vyskočí po zaplacení vždy, když je předpoklad k tomu, že máte nárok na odměnu. Objeví se hned po zaplacení a Vy ji vidíte v budoucích odměnách. Teprve poté se čeká na schválení obchodníkem. Když není ihned předpoklad k získání odměny, nemusí to znamenat, že odměnu nezískáte.
Nárok na odměnu běžně uvidíte nejpozději 5 dní po zaúčtování, někdy to ale může trvat i déle. Poprosíme tak o trpělivost, zatím je pořád čas. K zaúčtování může dojít až za několik dní od provedení platby. Zaúčtovanou platbu poznáte tak, že u ní už nebude "Nezaúčtováno", ale "Úhrada kartou".
Nárok na odměnu pak najdete v mobilní aplikaci v záložce Odměny / Vaše odměny. Když obchodník bude ještě částku ověřovat, uvidíte tam symbol hodin a nápis "Čekáme na potvrzení odměny". Jakmile obchodník částku schválí, uvidíte ji místo hodin. Vyplatíme ji do 10. dne následujícího měsíce po jejím přiznání na účet ke kartě. Pokud budete mít odměn víc, vyplatíme je najednou.
Kdyby se delší dobu nic nedělo, nebo se nárok na odměnu objeví a zmizí, znamená to, že byla odměna zamítnutá pro nesplnění všech podmínek. Ty najdete vždy napsané v mobilní aplikaci v sekci Odměny u obchodníka."
PS: minarjo, dík za odpověď, dotaz přes IB jsem posílal po návratu z Albertu, tedy dříve než jsi mně odpověděl ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...