Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 2. 2024 09:53

To je na úrovni reklamního cancu z PR článku. Trend je spíše opačný, doporučuje se, nemůžeme vyloučit, možná, asi...
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 18. 2. 2024 11:47

Já se klidně podepíšu pod to, že používat biometrii je spíš dobře.

Vynucovat v obchodních podmínkách mi přijde nepodložené (ale hádat se nebudu, mně to problém dělat nebude).
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod gaabi 21. 2. 2024 11:02

Od 24.2. snižují sazby na spořicím účtu o 0,5, jak v pásmu do 250tis, tak i do 500tis.
-------------

Mám prosím dotaz - založila jsem si ten jejich speciální účet se sazbou 5/6%, ale zatím ho nevidím v IB. Píšou, že se objeví až na konci měsíce, takže asi v pořádku. Ale je to tak, že se mi změní můj současný na tento účet a nebo se přidá další, takže tam budu mít 2 spořicí účty?

A ještě potom se chci zeptat - když kartou už jsem nějaké platby tento měsíc dělala, ale ještě předtím založením - bude se to počítat jako splnění podmínky pro lepší úrok na příští měsíc a nebo se počítají platby kartou až od té chvíle, co ten účet založím/zažádám o založení.

Děkuji
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 21. 2. 2024 11:13

Budete mít jeden spořicí účet s novou sazbou a 5 plateb kartou v únoru se vám už budou počítat.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod čulibrk 21. 2. 2024 19:12

gaabi píše:Od 24.2. snižují sazby na spořicím účtu o 0,5, jak v pásmu do 250tis, tak i do 500tis.

Hlavně že mají všude reklamu na 6 %. Kde píšou o této změně od 24.2.2024?
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod fijosh 21. 2. 2024 20:11

Včera posílali zprávu do IB:
Dobrý den,

bonusové úročení na našich korunových spořicích účtech pro zůstatky do 500 tisíc korun se odvíjí od výše základní sazby České národní banky. Ta svou sazbu snížila, a proto na těchto účtech klesají úroky i u nás.

Nově tedy budeme zůstatky do 250 000 Kč úročit sazbou 4,25 % ročně a zůstatky od 250 000 do 500 000 Kč sazbou 3,25 %. Uvedená změna úročení bude platit od 24. února 2024. Nový přehled úrokových sazeb s promítnutými změnami najdete na našem webu nebo v internetovém bankovnictví v části Nastavení / Žádosti a smlouvy / Smluvní podmínky a pod odkazem níže.

Vy ale můžete stále využívat výhody marketingové akce, do které jste se zapojil. Po dobu trvání akce budou vaše vklady na korunovém spořicím účtu do 250 tisíc Kč nadále úročeny výhodně 5 % ročně, a nad 250 tisíc Kč dokonce 6 % ročně. Budeme se snažit marketingovou akci, kterou máte zapnutou, udržet a dávat vám úrokové zvýhodnění, jak dlouho to jen půjde. Určitě ho ale neudržíme napořád. Proto si jej užijte, dokud to jde.

Ať se daří vám i vašim úsporám.

Vaše Air Bank

Mimochodem ta "akce" na 5%, resp 6% platí podle podmínek do odvolání a o změnách nebo úplném zrušení by měli informovat minimálně 14 dnů předem.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 23. 2. 2024 11:01

z Facebooku

U nás už peněženku přecpanou platebními kartami mít nemusíte. Nově si totiž v aplikaci My Air vytvoříte jednu, dvě nebo třeba dvacet virtuálních karet. A k čemu je virtuální karta dobrá, kromě toho, že vám nezabírá místo v peněžence?
Oceníte ji především při placených registracích, online nákupech nebo rezervaci ubytování. Zkrátka vždy, když chcete mít po zaplacení jistotu, že se k vašemu účtu skrze tuto kartu nikdo nedostane. Stejně snadno jako si virtuální kartu vytvoříte a okamžitě s ní zaplatíte, si ji také totiž kdykoliv raz dva zamknete nebo zrušíte. Vydání i zrušení vás samozřejmě nic nestojí, takže si klidně teď můžete jednu na pár kliknutí vydat.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lukas1107 23. 2. 2024 11:13

Ty nové OP jsou taky perla.
https://www.airbank.cz/file-download/ob ... 4-2024.pdf

Taxativně povolit stahování aplikací jen z App Store nebo Google Play, přitom ignorovat všechny ostatní oficiální zroje. To je opravdu moderní banka.
lukas1107
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 23. 2. 2024 11:26

Mám Samsung a třeba v takovém Samsung Galaxy Store ani Air Bank není.
Některé jiné aplikace jsou dvojmo i v Obchodu Play.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 23. 2. 2024 12:36

lukas1107 píše:Ty nové OP jsou taky perla.
https://www.airbank.cz/file-download/ob ... 4-2024.pdf

Taxativně povolit stahování aplikací jen z App Store nebo Google Play, přitom ignorovat všechny ostatní oficiální zroje. To je opravdu moderní banka.

Jaké jsou ostatní oficiální zdroje? Pro Apple nic jiného není. Za mě v pořádku.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 23. 2. 2024 12:43

Na Androidu je toho hned několik.
Více tady
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod P_H_ 23. 2. 2024 12:56

Nejčastěji se jedná o obchody výrobců. Pamatuji si, že když jsem spustil aplikaci ČSOB na telefonu Xiaomi, tak si stěžovala na některé aplikace přímo od Xiaomi, že jsou instalovány mimo Google play.
Z těch třeťostranných má jediný smysl asi F-Droid.

Ale zpátky k požadavku banky: aplikace z F-Droidu nebo od výrobce vadí, ale podvodné aplikace prolezlé malwarem, které Google odstraní, až když se začnou zajímat média, ty nevadí. To je něco jako Youtube, blokovače reklam strašně vadí, ale že ty reklamy jsou deepfake videa s prezidentem propagujícím podvodné investice, to už tolik ne.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 23. 2. 2024 12:58

Tak už v nadpisu toho článku je výraz alternativní, což asi neznamená totéž co oficiální (viz např. oficiální vs. alternativní kultura). V článku je dokonce použito slovo pololegální.
Bankovní aplikaci by si odsud stahoval jen velký hazardér.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 23. 2. 2024 14:11

Není překvapením, že nové Obchodní podmínky toto řeší přesně ve stejném okamžiku, kdy byl Apple donucen Evropskou unií k otevření iOS pro nové aplikační obchody.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 23. 2. 2024 16:28

Lenka_2 píše:....
Bankovní aplikaci by si odsud stahoval jen velký hazardér.

Tady prece nejde o bankovni aplikace, ale o vsechny aplikace. Prijde doba, ze budou drze banky v obchodnich podminkach vyzadovat, aby si zakaznik na mobil neinstaloval vubec nic nez appku banky.
:D
...
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka