Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod hyper9 12. 7. 2024 14:09

Chápu to správně, že v okamžiku, kdy jsi potvrzoval platbu (např. biometrikou), tak tam ještě svítilo "okamžitá"?

A v době, kdy to řeklo "standardní", už to bylo odeslané?
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 7. 2024 14:36

Air Bank je v tomhle zvláštní, při odesílání platby dle šablony mi u platby 40 000 Kč pošle upozorňovací SMS, že posílám vyšší platbu. Dá se tohle někde nastavovat?
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod gman 13. 7. 2024 09:10

Nemůžu nikde v aplikaci najít autorizaci plateb kartou. Něco jako třeba mklíč u mBank. Zaplatím přes platební bránu ale nikde v apce nevidím notifikaci k potvrzení. Přihlašuji se biometrikou.
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 7. 2024 11:08

Jakože při provádění platby čeká platební brána na autorizaci a tobě žádná výzva o autorizaci nepřijde?
Nebo že platba proběhne bez autorizace? To je normální, některé platební brány nevyžadují autorizaci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod curvecardik3 13. 7. 2024 12:53

hyper9 píše:Chápu to správně, že v okamžiku, kdy jsi potvrzoval platbu (např. biometrikou), tak tam ještě svítilo "okamžitá"?

A v době, kdy to řeklo "standardní", už to bylo odeslané?

Přesně tak, při odkliknuti se to stále tváří jako okamžitá, ale pak ti to napíše, že to bude standardní. Jiné banky to mají mnohem lepší, ještě před potvrzením ti oznámí, že to nebude možné poslat okamžitou platnou. Podal jsem v AirBank žádost o náhradu škody, tedy ušlý zisk 17 Kč. :-)
curvecardik3
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gman 13. 7. 2024 18:27

Milos píše:Jakože při provádění platby čeká platební brána na autorizaci a tobě žádná výzva o autorizaci nepřijde?
Nebo že platba proběhne bez autorizace? To je normální, některé platební brány nevyžadují autorizaci.

¨
Právě že se neobjeví žádná výzva k autorizaci. Zkoušel jsem i v aplikaci a nikde nevidím potvrzení platby kartou. Na stránce platební brány je výzva abych potvrdil platbu kartou v aplikaci.
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 13. 7. 2024 19:07

A máš dané zařízení nastavené jako potvrzovací?
Pokud ano, měl bys v aplikaci v "Menu - Nastavení - Internetové bankovnictví - Potvrzování" vidět něco jako "Platby a další akce potvrzujete tímto zařízením".

Pokud ne, musíš ho přes internetové bankovnictví nastavit (Nastavení - Aplikace - Správa zařízení - kliknout na zařízení a poté na "Nastavit pro potvrzování")
fijosh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 7. 2024 19:11

@gman: Když se do appky nepřihlásíš a místo toho na úvodní přihlašovací obrazovce vpravo nahoře klikneš na obdélníček vedle tří teček, tak se ti tam zobrazí nějaké operace k autorizaci? Pokud ne, tak zkontroluj nastavení, jak uvedl @fijosh.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 13. 7. 2024 19:43

fijosh píše:A máš dané zařízení nastavené jako potvrzovací?
Pokud ano, měl bys v aplikaci v "Menu - Nastavení - Internetové bankovnictví - Potvrzování" vidět něco jako "Platby a další akce potvrzujete tímto zařízením".

Pokud ne, musíš ho přes internetové bankovnictví nastavit (Nastavení - Aplikace - Správa zařízení - kliknout na zařízení a poté na "Nastavit pro potvrzování")

Tak to bylo jak píšeš. Zařízení jsem neměl nastavené jako potvrzovací. Nyní už autorizace přichází a platba kartou je funkční. Díky
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod adeeeee 14. 7. 2024 12:57

Ahoj, máte někdo zkušenost s cashbackem na platby kartou AB v zahraničí? Vrací to bez problémů nebo s tím jsou potíže? V unity výhodách (spojení O2 s AB) mám nabídku na 2% z každé platby jejich kartou v zahraničí. Pak by tam byl lepší kurz než třeba u mbank a podobný jako u Revolutu. Díky.
adeeeee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 7. 2024 16:32

Ani nebyl... https://www.airbank.cz/kurzovni-listek/ - dnešní kurz Air Bank 26,116 Kč/Eur, čili po 2% cashbacku cca. 25,59 Kč/Eur
https://www.mbank.cz/osobni/karty/debet ... arta-svet/ - dnešní kurz Visa s 0,4 % přirážkou u mBank cca. 25,51 Kč/Eur...

A u Revolutu je nyní 25,475 Kč/Eur.

Reálně záleží kdy se přesně transakce provede a zaúčtuje, jen za poslední týden se kurz koruny vůči euru zhoršil téměř o 1 % (z 25,18 na současných 25,40): https://www.xe.com/currencycharts/?from ... ZK&view=1W

Pak může být rozdíl i u jednotlivých měn (kurzy obou karetních asociací Visa i MC poskytují lepší spread do eura (i USD), než do "třetích" měn - pak pro měny, které má Air Bank v kurzovním lístku to může vyjít teoreticky výhodnějí, ale s určitostí bych si dovolil říct, že to srovnatelné s Revolutem nebude, tedy až kromě víkendů, ale i to by chtělo srovnat).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod ilja2001 15. 7. 2024 16:56

adeeeee píše:Ahoj, máte někdo zkušenost s cashbackem na platby kartou AB v zahraničí? Vrací to bez problémů nebo s tím jsou potíže? V unity výhodách (spojení O2 s AB) mám nabídku na 2% z každé platby jejich kartou v zahraničí. Pak by tam byl lepší kurz než třeba u mbank a podobný jako u Revolutu. Díky.

Pred 14 dny jsem to vyuzil v Rakousku. Po kazde platbe prisla do aplikace zprava o tom, kolik je vratka. A zhruba za tyden byly odmeny pripsany na ucet. Pripsane castky byly zvlast pro kazdou kartu. Akorat jsem se teda sam trochu vydrbal s tim, ze kemp, kde jsme bydleli a castecne stravovali, tak patril ceske spolecnosti. A byt to bylo v zahranici a v eurech, tak za to vratky nebyly.
Kurzove si to musis ale propocist.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod adeeeee 15. 7. 2024 18:12

Dobře, díky fremantle i ilja2001 za podrobné a užitečné odpovědi. :-)
adeeeee
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 15. 7. 2024 18:26

ilja2001 píše:Akorat jsem se teda sam trochu vydrbal s tim, ze kemp, kde jsme bydleli a castecne stravovali, tak patril ceske spolecnosti. A byt to bylo v zahranici a v eurech, tak za to vratky nebyly.

Nezkoušel jsi to vyreklamovat? Podle podmínek bys i v tomto případě měl 1% vratku získat.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ilja2001 15. 7. 2024 18:40

Nezkousel, nejak detailne jsem Ty podminky nezkoumal. A uvedomil jsem si to az na miste, kdyz za platby v kempu neprichazely ty zpravy do aplikace. Ale dik za upozorneni, zkusim na to jeste mrknout.

Edit: tak jsem pres SB odeslal reklamaci, uvidim, co mi k tomu napisou.
ilja2001
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka