Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rad68 27. 8. 2024 09:57

Tak po tom, co se stalo Hannys85 asi Air začala být úplně paranoidní - posílal jsem si dnes peníze na Revolut (částka o něco nižší než v jejím případě a navíc jsem si tam už tak posílal peníze dříve, z čehož by mohli dost jasně poznat, že to podvod být nemůže) a stejně mi to stopli, že jsem asi podvedenej (poslali výstražnou SMS, kterou mi posílají i několikrát do měsíce, volali, pak poslali mail a ještě to budou dál zkoumat a znova volat a pak teprve mi tu platbu povolí).

Každopádně za poslední čtvrtrok se mi po mBance a Partners "pokazila" platba už ze třetí banky - a předtím nikdy nic, takže asi zpřísňujou všichni. Právě z těchto 3 jsem si posílal peníze na nákup nemovitosti, přičemž k blokaci došlo jednou už při té koupi (kde bych to ještě částečně chápal) nebo až při další (a mnohem nižší) platbě. A to jsem se snažil být nepodezřelej - převody mezi svými účty ze kterých už jsem si dříve platil, napsat jim dopředu účel platby, zadávat platbu z předem vytvořené šablony). Ještě štěstí, že už asi nikdy žádnou další nemovitost kupovat nebudu. Akorát začínám mít strach, že až budu někdy skutečně potřebovat nějakou platbu provést rychle, že to neprojde.

EDIT aby to nevyznělo nepatřičně: Já nekriitizuju ten samotnej princip kontroly, ale nevybalancovaný kritéria, kdy měn bloknou platbu která zapadá do běžného rámce mých aktivit nebo z nich jen trošičku vybočuje, zatímco někomu, kdo vůbec nevypadá, že by někdy mohl být mimo svý město nechají projít platbu kamsi do Asie. Ale tak snad to časem nějak vyladíjou.
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 9. 2024 18:12

U Air Bank lze vyhrát milion Kč za 25 tisíc Kč příchozích plateb na účet, jsou celkem 4 kola (září až prosinec). Více info zde: http://www.airbank.cz/milionovy-ucet/
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 9. 9. 2024 18:27

Hmm, jednoduchá pravidla a možnost vyhrát milion :tleskani
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod peter23p 9. 9. 2024 18:39

Beztak to vyhraje Patrik jako všechno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 10. 9. 2024 08:25

Trochu mne mate to o předchozím měsíci. Znamená to, že pro zařazení do losování za září mi muselo přijít 25.000 Kč v srpnu? Nebo se to bere tak, že první losování je 10.10. a počítá se předchozí měsíc, tedy září?
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod FRENKY33 10. 9. 2024 08:34

"kalendářní měsíc předcházející kalendářnímu měsíci konání slosování"
Tedy září.
FRENKY33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 9. 2024 09:35

Tento typ her mě již nechává chladným, pravděpodobnost menší, než kdyby mně spadl na hlavu meteor ... :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 10. 9. 2024 10:04

Však náhoda je blbec a hra je zdarma, tak proč to nezkusit ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 9. 2024 10:09

Přes Air protáčím nad 25 000 dlouhodobě, ano stačilo by kvůli O2 i méně, ale je to taková ta putovní platba i kvůli podmínkám jinde, takže soutěž pro mě úplně bez práce navíc.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod nikko 11. 9. 2024 22:32

minarjo píše:U Air Bank lze vyhrát milion Kč za 25 tisíc Kč příchozích plateb na účet, jsou celkem 4 kola (září až prosinec). Více info zde: http://www.airbank.cz/milionovy-ucet/

V tiskové zprávě Air Bank se píše, že akce je určena pro aktivní klienty, ale v pravidlech akce toto zmíněno není. Mohou v akci vyhrát i klienti, kteří účet prakticky nevyužívají?
Tisková zpráva: https://www.airbank.cz/novinky/air-bank ... ion-korun/
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2024 23:12

Sice v té tiskové zprávě píšou o aktivitě, ale ta není podmínkou pro získání výhry. Zároveň v té tiskové zprávě totiž píšou toto:

Jednoduchá pravidla, velká odměna

Losování proběhne jednou měsíčně od října 2024 do ledna 2025 a výherce obdrží peněžní odměnu ve výši 1 milion korun v čistém. Do losování v daném měsíci jsou automaticky zařazeni všichni klienti, kteří v předchozím kalendářním měsíci:
- dovrší 18 let,
- mají s Air Bank uzavřenou rámcovou smlouvu pro nepodnikatele s běžným účtem,
- na běžný nebo spořicí účet pro nepodnikatele jim přijde v součtu aspoň 25 000 Kč.

Podrobné podmínky akce najdete na http://www.airbank.cz/milionovy-ucet
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 9. 2024 00:43

Právě tou příchozí platbou 25 tisíc Kč mají za to, že klient je aktivní, tak mi to aspoň formulovali do e-mailu :). Takže to je jediná podmínka aktivity pro účast v té soutěži, těch příchozích 25+ tisíc Kč každý měsíc losování (září až prosinec).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 12. 9. 2024 20:04

aaaa píše:Zda se mi opravdu podivne, ze jste nerozpoznali, ze jde o uplne jiny pripad, na ktery by se mel pouzit jiny postup, nez 30 dnu cekat, jestli prodejce doda spravne zbozi, jako to vyzaduje Airbank. To jenom Milos je dost inteligentni, aby to rozpoznal? Vzdyt tu evidentne pachatel prolomil pristup do IB pomoci socialniho inzenyringu. Jen pachatel vi, jake zbozi bylo kde zakoupeno, uzivatel karty nevi nic. Reklamaci a chargeback by mela banka resit hned a ne cekat 30 dnu.

Aha, takže když se ti nabourám do domácí kasičky a vy beru ti prasátko protože si neumíš koupit pořádný zámek do baráku a nehlídáš si barák, a nemáš pojištění, tak kdo ti to bude řešit? A nebo půjčíš klíčk komukoliv na ulici anebo šrajtofli?

Neboli, U debetní karty je to čistě tvůj problém, že sis nechal nabourat cokoliv nebo zaplatil komukoliv, pokud byly provedeny ověřovací postupy - tak s tím banka těžko něco bude dělat (Záleží, jak to bylo nastaveno a jaké postupy byly použity - Nejlepší možnosti nastavení platební karty má myslím m banka). Co se týče “pojištění nákupu”, tak to mají pouze některé banky jestli se nepletu ( vrácení při nedodanym zboží )?

Nebo se pletu?

-- 12. 9. 2024 21:17 --

Co se týká risk oddělení, no tak to je docela složitý a tyhle malý banky to budou mít bůhví jak nastavený, když se to nastaví moc restriktivně tak to zamítá moc transakcích a naopak, takže to mám ty nastavují tak nějak, pak záleží kolik na to mají lidi na tu ruční zpracování.

Jeden takový pracovník to na hodinové přednášce na YouTube vysvětloval, byl z Komerční banky (To bude asi 3. největší banka?), nějaký Bc., tak si to dohledejte. Já jsem u toho usnul takže už si to moc nepamatuju jenom začátek
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod tmx643 13. 9. 2024 07:16

vpe píše:tyhle malý banky

Airbank má milion a čtvrt klientů, to zrovna malá banka není. :)
Pro srovnání, Fio a Moneta podobně (trochu méně), RB 1,6m, KB 1,664m. ČSOB a ČS víc než 2x tolik co AB.
tmx643
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka