Tak po tom, co se stalo Hannys85 asi Air začala být úplně paranoidní - posílal jsem si dnes peníze na Revolut (částka o něco nižší než v jejím případě a navíc jsem si tam už tak posílal peníze dříve, z čehož by mohli dost jasně poznat, že to podvod být nemůže) a stejně mi to stopli, že jsem asi podvedenej (poslali výstražnou SMS, kterou mi posílají i několikrát do měsíce, volali, pak poslali mail a ještě to budou dál zkoumat a znova volat a pak teprve mi tu platbu povolí).
Každopádně za poslední čtvrtrok se mi po mBance a Partners "pokazila" platba už ze třetí banky - a předtím nikdy nic, takže asi zpřísňujou všichni. Právě z těchto 3 jsem si posílal peníze na nákup nemovitosti, přičemž k blokaci došlo jednou už při té koupi (kde bych to ještě částečně chápal) nebo až při další (a mnohem nižší) platbě. A to jsem se snažil být nepodezřelej - převody mezi svými účty ze kterých už jsem si dříve platil, napsat jim dopředu účel platby, zadávat platbu z předem vytvořené šablony). Ještě štěstí, že už asi nikdy žádnou další nemovitost kupovat nebudu. Akorát začínám mít strach, že až budu někdy skutečně potřebovat nějakou platbu provést rychle, že to neprojde.
EDIT aby to nevyznělo nepatřičně: Já nekriitizuju ten samotnej princip kontroly, ale nevybalancovaný kritéria, kdy měn bloknou platbu která zapadá do běžného rámce mých aktivit nebo z nich jen trošičku vybočuje, zatímco někomu, kdo vůbec nevypadá, že by někdy mohl být mimo svý město nechají projít platbu kamsi do Asie. Ale tak snad to časem nějak vyladíjou.