Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 9. 2024 17:38

Velikost bank se neposuzuje podle počtu klientů, ale podle bilanční sumy.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 13. 9. 2024 18:00

Velikost bank se samozřejmě posuzuje i podle počtu klientů, zejména když je tady řeč o risk oddělení. Tam je podstatnější počet klientů než že tam má miliardy firma dělající stále stejné převody na stále stejné protiúčty.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 9. 2024 18:15

Česko má nadále tři velké banky (ČSOB, Česká spořitelna, Komerční banka) a čtyři středně velké (UniCredit, Raiffeisenbank, Moneta a Fio).
Potřebná hranice pro přestup do kategorie střední banky by ke konci loňského roku odpovídala bilanční sumě kolem 179 miliard.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod ale 16. 9. 2024 16:16

Nevíte někdo jak je to u Eurového účtu u Air Bank při placení kartou v zahraničí? Mám u Air Bank běžný účet v korunách. Když si k němu zřídím i Eurový účet a budu na něm mít Eura, budou se mi při platbě kartou (vydanou k tomu běžnému korunovému účtu) v zemích kde se platí Eurem strhávat peníze nejprve s Eurového účtu a až když by došly tak z korunového nebo klasicky rovnou z toho korunového?
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ROlda78 16. 9. 2024 16:24

nemyslím, že má AB multiměnu
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod ddaveid 16. 9. 2024 18:14

Pro eurový účet se dá zřídit eurová karta. Airbank neumí multiměnový účet nebo multiměnovou kartu.
ddaveid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod technikus 16. 9. 2024 18:41

Když mi bankovnictví nabízí další běžný účet v CZK, EUR, USD,
nebo další spořicí účet v EUR nebo USD, to je něco jiného?
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrumSession 16. 9. 2024 18:52

ale píše:Nevíte někdo jak je to u Eurového účtu u Air Bank při placení kartou v zahraničí? Mám u Air Bank běžný účet v korunách. Když si k němu zřídím i Eurový účet a budu na něm mít Eura, budou se mi při platbě kartou (vydanou k tomu běžnému korunovému účtu) v zemích kde se platí Eurem strhávat peníze nejprve s Eurového účtu a až když by došly tak z korunového nebo klasicky rovnou z toho korunového?

EURový účet si můžeš zdarma opatřit u
AirB, FIO a Moneta - zřízení zdarma
AirB, FIO a Moneta - vedení účtu zdarma
AirB, FIO a Moneta - karta k EURům na EURo-účtu je zde zdarma
AirB, FIO a Moneta - posílání EUR europlatbou (z mezi EURovými účty) taktéž zdarma
AirB, FIO a Moneta - směnit CZK na EURa a naopak raději jinde; "crossit" tj. platit EURama z CZK účtu - jako proč ?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 9. 2024 18:54

technikus píše:Když mi bankovnictví nabízí další běžný účet v CZK, EUR, USD,
nebo další spořicí účet v EUR nebo USD, to je něco jiného?

Spořící účet v Air Bank neumí karty, trvalé příkazy, inkaso a SIPO. Naštěstí jednorázové příkazy k úhradě umí posílat bez omezení. Tak si můžeš vybrat typ účtu podle svých potřeb.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod ale 16. 9. 2024 19:00

DrumSession píše:
ale píše:Nevíte někdo jak je to u Eurového účtu u Air Bank při placení kartou v zahraničí? Mám u Air Bank běžný účet v korunách. Když si k němu zřídím i Eurový účet a budu na něm mít Eura, budou se mi při platbě kartou (vydanou k tomu běžnému korunovému účtu) v zemích kde se platí Eurem strhávat peníze nejprve s Eurového účtu a až když by došly tak z korunového nebo klasicky rovnou z toho korunového?

EURový účet si můžeš zdarma opatřit u
AirB, FIO a Moneta - zřízení zdarma
AirB, FIO a Moneta - vedení účtu zdarma
AirB, FIO a Moneta - karta k EURům na EURo-účtu je zde zdarma
AirB, FIO a Moneta - posílání EUR europlatbou (z mezi EURovými účty) taktéž zdarma
AirB, FIO a Moneta - směnit CZK na EURa a naopak raději jinde; "crossit" tj. platit EURama z CZK účtu - jako proč ?

Sice vůbec nerozumím tomu cos to sepsal ale děkuju.

ddaveid píše:Pro eurový účet se dá zřídit eurová karta. Airbank neumí multiměnový účet nebo multiměnovou kartu.

Takže si k Eurovému účtu je třeba zřídit i extra Eurovou kartu. Chjo. No co už. Dík.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DrumSession 16. 9. 2024 22:26

No že máš na výběr ze tří bank...

Takže si k Eurovému účtu je třeba zřídit i extra Eurovou kartu. Chjo. No co už. Dík.
No nemusíš, ale vždy budeš platit horším kursem za směnu CZK/EUR nebo obráceně.
U transakce u účtů EUR-EUR je to 1:1 bez ztráty kytičky.
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod ale 17. 9. 2024 05:25

Vzhledem k tomu že se ptám na Eura, jejich "zbavování" se z účtu placením kartou tak teda musím. Páč účet v jiné bance si kvůli tomu zřizovat nebudu, to mi za to nestojí.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod A_Delarge 18. 9. 2024 07:09

Ano, je to tak, u AB má každý účet vlastní platební kartu, která musí být vytvořena/vyžádána. Také je možnost vytvořit si virtuální kartu a platit mobilem nebo jiným zařízením, což může být pro některé pohodlnější. (Každopádně to není jako např. Revolut, kde existuje jedna karta pro všechny měny a při placení systém zvolí tu preferovanou.)
A_Delarge
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ale 18. 9. 2024 07:21

Ok, dík za potvrzení.
C220d (S206)
ale
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nikko 18. 9. 2024 08:33

V mobilní aplikaci Air Bank se objevila nová odměna - Zveme vás na drink: Dejte si na nás pivo, limo nebo cokoliv, co je libo. Za útratu v restauraci, hospodě nebo kavárně vám při zaplacení kartou Airbank vrátíme na účet odměnu až 50 Kč.
nikko
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka