Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kerryblue 23. 11. 2011 10:31

Když budu vybírat bankomatem u AIR bank ze spořicího účtu (2,5%), je výše částky výběru nějak omezena nebo ji mohu nastavit ?
kerryblue
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 23. 11. 2011 10:34

na www strankach maji tabulku s nastavitelnymi limity pro vyber z bankomatu. Neomezene to neni, okonce neni neomezena ani vyse prevodu pres IB :(
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod 4honza 23. 11. 2011 10:53

Co je na ceníku a podmínkách zajímavé je výběr kdekoliv v EU za 25,- Kč z bankomatu, kurz ovšem podprůměrný.

Pro příznivce papírových příkazů je určitě bomba 5,- Kč za příkaz zadaný na pobočce, to je levnější jak složenka. Tihle klienti by mohli mít tuhle banku rádi, uvidíme jestli to bude i naopak. Mimo mísu je však výběr z bankomatu mimo EU za 200,- Kč.

Co se týče FUP, dost bude záležet, jestli ho budou vynucovat, tipnu si, že na začátku asi nikoliv, až se nasbírají nějaké ovečky, tak se salámovou metodou zbaví postupně fanoušků bankomatů.

-- 23. 11. 2011 10:00 --

Pan Jan píše:Mně to přijde celkem fér. Normální člověk (ani aktivní uživatel) nevybírá z bankomatu víc jak 3-4x měsíčně, natož z cizího nebo na pobočce.

Nojo, jenže poboček je pár, takže výběr z vlastního bankomatu moc nehrozí. A pro klienty velkých bank, na které AB míří, je zcela běžné, že vybírají prostě když potřebují, klidně třikrát týdně. Stačí se podívat na permanentní fronty u ČS bankomatů. O tom, že by více než procento z těchto klientů přečetlo VOP, se nedá ani pochybovat, tam je to jistota, že nikoliv. To budou asi dost překvapeni, pokud si náhodou zvolí tu dražší variantu, až na ně banka naběhne s tím, že jím převádí účet na variantu pay-as-you-go, která bude pro ně dražší...
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod tatoch 23. 11. 2011 11:06

Cus, kdyz budu chtit vybrat ze sporaku tak budu muset prevest castku na bezny a pak pouzit bankomat a kartu nebo to pujde dostat nejak primo ze sporaku...?
Naposledy upravil tatoch dne 23. 11. 2011 11:11, celkově upraveno 1
tatoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 23. 11. 2011 11:10

Nutné převést z SU na BU.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod xtonda 23. 11. 2011 11:59

Tak sem projížděl obchodní podmínky abych viděl na vlastní oči ty podmínky rozumného využívání a je to fakt tak, 5 a více výběrů, 20 a více plateb už je problém, to mi tedy řekněte k čemu vůbec ten Velký tarif vůbec je.

U spořáku nelze mít inkaso, trvalý příkaz, SIPO ani kartu a mohou odmítnou přijmout platbu/donutit vás převést peníze pryč pokud by zůstatek přesáhl 5 000 000 Kč.

A nejhorší vtip jsou transakční limity, výchozí pro internetové a telefonní bankovnictví jsou 100 000 Kč. Zvýšit to lze pouze na pobočce a to pouze na maximálně 1 000 000 Kč. Limit je na zadané příkazy v rámci jednoho dne a je kumulativní pro všechny podúčty rámcové smlouvy a disponenty.

Na co si to sakra hrajou, s takovouhle šaškárnou sem se nesetkal nikde, mám eKonto a online založené spořicí účty u ING, AXA a Wustenrot.

I když sem už včera uploadoval podklady, tak vážně uvažuju o tom, že to stornuji a účet si nezaložím, protože tohle fakt vážně ne.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 23. 11. 2011 12:09

Těch 100 tisíc je vážně směšných - hlavně když ta pobočka pro zvednutí pro mě prakticky neexistuje. Bankomaty vzal u spořicího účtu čert. Holt další paskvil na úrovni mB, jen ještě víc zaměřený na rýžování. Nepotřebují prostě klienty, kteří by tam pohazovali melouny, stačí jim klienty do 100 tisíc a ty co nejvíc dřít.

Jinak nechápu ani ty zmatky při zřizování, když to tak dlouho "testovali".
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod filip893 23. 11. 2011 12:20

Limit by měl jít zvednout i po telefonu ale je to fakt opruz. S takhle nízkým limitem jsem se ještě nesetkal.
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Bohy 23. 11. 2011 12:29

nod32 píše:To:Bohy-zabezpeceni to je neco pro me.Vcera jsem psal email na info@airbank.cz jestli je treba sms kodu pro prihlaseni do IB.Do ted mi nikdo neodepsal.

Taky jsem jim napsal ohledně zabezpečení a autorizačních SMS .Zatím nic. Maj ted toho asi hodně ;-]
Bohy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 11. 2011 12:46

He he, jak koukam, tak jsem neslapl vedle, kdyz jsem tohle nechal jit mimo me :-)
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod nod32 23. 11. 2011 13:01

Ja jsem zalozil pred dvema tydny Equabank.A kdyz to ted srovnam tak Equa na me pusobi nejsolidnejsim dojmem ze Zuno,Air bank.Nelibi se mi.

Zuno-Při daňové výhodě výnos až 2,3 % ročně .
Zruseni bezneho uctu jen po telefonu.
Tyto veci slusna banka neudela.

Air bank-V případě, že využíváte Velký tarif nadměrným způsobem, můžeme vám jednostranně změnit Velký tarif na Malý tarif
Transakční limity, výchozí pro internetové a telefonní bankovnictví jsou 100 000 Kč
U SU donutit vás převést peníze pryč pokud by zůstatek přesáhl 5 000 000 Kč.
nod32
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 23. 11. 2011 13:10

No u Equa Bank se zase platí 9 Kč za jakýkoliv převod ze SÚ včetně převodu na BÚ. Ve výsledku jseš nucen držet na BÚ vyšší částku, abys nemusel pořád převádět ze spořáku a platit za to. V tomhle je Zuno i Airbank lepší.
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod nod32 23. 11. 2011 13:21

filip893:To samozrejme souhlasim v tom jsou lepsi,ale nevidim v to poplatku nic spatneho/zadnou vychcanost.
Tu solidnost-zatim u Equa jsem myslel napr.i v tom ze maji SU 2,3%
Zuno SU se snazi docilit stejneho vynosu urcitym svindlem
Air bank SU 2,5% ale na jak dlouho??A pak??
Ja mam jako sberny ucet u GE(hodne pobocek) sporici ucet Genius.Vklad hotovosti taky zdarma.No a z toho uctu rozeslu prachy kde je potreba.Takze poplateky a transakce mezi SU a BU u Equa,nemam.
Samozrejmne v pripade neplanovaneho vetsiho vyberu ze SU bych se prevodu za 9,-Kc nevyhnul.
nod32
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 23. 11. 2011 13:52

Haha :-D Jen idiot si nechá od banky za 150 KČ měsíčně diktovat kolik udělá plateb nebo vybere z bankomatu... Další věc je to, že jen idiot zaplatí bance 150 KČ měsíčně za běžný účet.. Říkám stále po zveřejnění sazebníku, že je to banda přiteplených zelených Kellnerovců :-D

A až zde zase příjde s chytrou pan Kocman..tak pro Vás pane Kocmane.. u KB zaplatím za vedení účtu 34 KČ (kdybych nesplnil podmínky jsem stále na 68,-), mohu si založit balíček odchozích plateb za 39,- KČ a nikdo mě nebude buzerovat kolik těch plateb odešlu... Z bankomatu KB vybírám běžně 7x do měsíce a banka mě vždy bez keců poplatky za výběry v rámci odměn vrátí.. Když to tedy spočtu mohu mít plnohodnotný účet u KB za 73 KČ (respektive za 107,- KČ) a nikdo nepříjde a neřekne bububu..chlapečku prosímtě máme zelenou dohodu o rozumném užívání účtu :-D No běžte radši do řiti :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 23. 11. 2011 14:05

Z bankomatu KB vybírám běžně 7x do měsíce No hlavně že jsi jinak zdráv, najmě duševně...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka