Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 1. 2012 07:07

To je pravda, ale dokud nebude možné tyto cizí měny na účet nějak bezplatně dostat a stejně bezplatně je dostat ven, tak je to hodně omezená výhoda. To mě vyjde levněji platit Axou. Prý chystají alespoň možnost vkládat a možná i vybírat z jejich bankomatu EURa, tak pak by to možná bylo zajímavé.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod MirdaM 29. 1. 2012 09:34

Také mně na pobočce řekli, že plánují vkládání a výběr EUR na jejich vkladobankomatu na pobočce, termín ale nebyli schopni sdělit.
MirdaM

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 1. 2012 09:43

Ideální by bylo, kdyby umožnili příchozí europlatby na účet zdarma. Ti, kdo prodávají na eBay by si platby nechali směřovat tam a pak by platili kartou (osobně, přes PayPal). Banka by na tom jen vydělala.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 1. 2012 10:20

PayPal neumožňuje na účet v ČR poslat peníze přímo v EUR, prostředky na PayPal účtu je třeba směnit jejich kurzem...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 29. 1. 2012 10:37

PatrikChrz píše:To je pravda, ale dokud nebude možné tyto cizí měny na účet nějak bezplatně dostat a stejně bezplatně je dostat ven, tak je to hodně omezená výhoda. To mě vyjde levněji platit Axou. Prý chystají alespoň možnost vkládat a možná i vybírat z jejich bankomatu EURa, tak pak by to možná bylo zajímavé.

Nemyslím si, že je to hodně omezená výhoda. Účty se dají nabít korunama. Pro lidi kteří takové řešení potřebují je to supr, protože jinde by za vedení karty k cizoměnovému účtu platili jak mourovatí.
AXA není špatná ale také má nevýhody. Je to neemboska, nefunguje všude a hlavně operuje se zůstatkem z minulého dne - takže pro případné rychlé dobití účtu a okamžitou platbu je nepoužitelná.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 1. 2012 12:58

fremantle píše:PayPal neumožňuje na účet v ČR poslat peníze přímo v EUR, prostředky na PayPal účtu je třeba směnit jejich kurzem...

Já jsem měl na mysli spíše německou / rakouskou eBay, kde většina plateb probíhá převodem na účet.

-- 29. 1. 2012 12:59 --

franko_cz píše:
PatrikChrz píše:To je pravda, ale dokud nebude možné tyto cizí měny na účet nějak bezplatně dostat a stejně bezplatně je dostat ven, tak je to hodně omezená výhoda. To mě vyjde levněji platit Axou. Prý chystají alespoň možnost vkládat a možná i vybírat z jejich bankomatu EURa, tak pak by to možná bylo zajímavé.

Nemyslím si, že je to hodně omezená výhoda. Účty se dají nabít korunama. Pro lidi kteří takové řešení potřebují je to supr, protože jinde by za vedení karty k cizoměnovému účtu platili jak mourovatí.
AXA není špatná ale také má nevýhody. Je to neemboska, nefunguje všude a hlavně operuje se zůstatkem z minulého dne - takže pro případné rychlé dobití účtu a okamžitou platbu je nepoužitelná.

Tak nabití korunama při těch kurzech co AirB má jaksi postrádá smysl. To už můžu rovnou platit Axou.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fremantle 29. 1. 2012 15:17

franko_cz píše:AXA není špatná ale také má nevýhody. Je to neemboska

To bych zrovna jako zásadní nevýhodu v současnosti neviděl, spíše naopak.
Ale rozhodně i přesto, že zůstatek na kartě není "online" je to slušný produkt, už jenom proto, že pořád neexistuje víc spořících účtů, k nimž je vydávána přímo debetka (akorát možná eMax, kde je ale zase vydání karty zpoplatněno) a spíše je tento trend opačný (zrušení VISA Classic k Červenému kontu).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 1. 2012 01:45

klodynka píše:Jo,tak to už chápu...tak to je lepší přes toho kurýra,ten Tě ověří,vezme kopii OP,,výpis z účtů být nemusí a zas jim to odveze...

Tak předpokládám, že pro většinu lidí je pohodlnější otevřít skener a hodit kopie přímo do bankovního systému.. A to z těchto důvodů - rychlejší ověření, žádné čekačky typu, že ti kurýr zavolá a min. v rozmezí 2 hodin *****íš doma a třetí věc je, že cizím lidem svěřuješ své údaje o osobě, r.č., adrese a včetně podpisu..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod qsubt 9. 2. 2012 19:52

Obrázek
to jsou limity na debetni kartu... a defakto to je jediny duvod proc to nemuze byt muj jediny (hlavni) bankovni ucet..., i ty 5kc za odchozi platby bych zkousl.
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 9. 2. 2012 20:31

To qsubt:

A o co přesně ti jde? Limity karty jdou měnit.
http://www.airbank.cz/cs/o-air-bank/dok ... source.pdf
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod qsubt 9. 2. 2012 22:24

Havers:

wow dik:) no jak vidno, nekdy nebyva na skodu vic zapatrat a az pak nekam psat, ja jsem totiz zkousel prvne menit limity ty klasicke nekartovni a ty tam jsou primo nastavene na MAX a s nemoznosti to zvysit - tim myslim treba tech 100tis v IB/den... a pak jsem se teprve doklikal ke karte a uz mne nenapadlo to znovu zkusit nastavit...
huh?
qsubt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Havers 9. 2. 2012 23:06

To qsubt:

"100tis v IB/den" jde zvýšit až na 1 mil. přes telefon či na pobočce. Můžeš využít i zpětného volání.
http://www.airbank.cz/cs/o-air-bank/dok ... source.pdf
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod Gandalf007 10. 2. 2012 15:24

AirBank se mi celkem líbí. Na FB sice debatují o padání systému, zejm. nestandardním chování IB při odesílání příkazu, který se tváří jako neprovedený a ve skutečnosti odešel. Ale to může být z části i chybou uživatele nebo připojení. Mě zatím jejich IB nespadlo.
Jedinou vadou na kráse je pro mne 5Kč za odchozí platbu, když to tolik bank umí zdarma... :hm
Je to pro mne levná pokladnička s rychlým přístupem k/od peněz a solidním úrokem na SÚ, protože na pobočku to mám kousek.
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 10. 2. 2012 15:31

To jsme na tom stejně. Super varianta bezplatného výběru z bankomatu a dobrého spořicího účtu. Těch 5 Kč ale vylučuje udělat z ní svojí hlavní banku.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 10. 2. 2012 15:43

vidíš, a já myslím, že to přesně banka chtěla, odradit tento typ klienta, co banku jen vysává a nic nepřinese :-) běžný klient korunové položky neřeší
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka