Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Prcek 24. 7. 2024 22:10

Air Bank spouští investování do akcií a ETF: https://www.airbank.cz/produkty/akcie/
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 24. 7. 2024 22:46

Nějak tam nevidím, o kolik natáhnou investora na výhodném kurzu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 24. 7. 2024 23:07

Fakt je to investování už spuštěné? Ceník není zaktualizovaný, cena je zmíněná jenom kdesi v článku ve volném textu. A v článku https://www.airbank.cz/produkty/akcie/ nepíšou, přes koho jedou ty akcie a ETF.

Přepočet měn očekávám podle platného kurzovního lístku https://www.airbank.cz/kurzovni-listek/, EUR je aktuálně +2,939 % vůči ECB.

Jestli půjde využít EUR z vlastního EUR účtu bez konverze, to opět nikde nepíšou.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 25. 7. 2024 00:09

Nic nespousti, ale davno spustili!
Tady se nekdo probudil ze zimniho spanku...
Jinak to provozuji pres Interactive Brokers (stejne jako treba Trading212 - ten je ale v mnoha ohledech lepsi)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ilja2001 26. 7. 2024 10:05

Milos píše:
ilja2001 píše:Akorat jsem se teda sam trochu vydrbal s tim, ze kemp, kde jsme bydleli a castecne stravovali, tak patril ceske spolecnosti. A byt to bylo v zahranici a v eurech, tak za to vratky nebyly.

Nezkoušel jsi to vyreklamovat? Podle podmínek bys i v tomto případě měl 1% vratku získat.

Jak už jsem psal, reklamaci jsem nakonec podal. Teď mi odpověděli, že reklamaci uznávající a 2% vratka za zbylé platby mi přijde příští měsíc.
Díky za ponouknutí k reklamaci.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 26. 7. 2024 10:51

Rádo se stalo :-) Někdy se člověk prostě musí o své slevy a odměny u bank hlásit formou reklamace.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 6. 8. 2024 11:24

Skvělá zpráva! Vkladomaty jsou tady!
Spolu s Komerční bankou a MONETA Money Bank nově sdílíme téměř 800 vkladomatů. Jako naši klienti si tak můžete peníze vložit 24/7 a bez poplatků. Věříme, že vám tato novinka vykouzlí úsměv na tváři.
Mrkněte na mapu a najděte si svůj nejbližší.
https://www.airbank.cz/vkladomaty

zdroj: Facebook
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 8. 2024 09:26

To propojení vkladomatů je parádní. Nejdříve jsem v bankomatu KB zkusil kartu Air bank v hodinkách a podle očekávání to nabídlo jen výběr peněz. Při použití fyzické karty už se objevila nová položka "vklad hotovosti". Celý proces je o chlup pomalejší než při použití vlastní karty, ale není to nic rušivého, prostě to na pozadí komunikuje s dalším subjektem. Peníze na účtu jsem měl ihned. Věřím tomu, že jednoho dne budou podporovány i tokenizované karty, prostě tohle všechno zavést je dost práce a jednou se dočkáme. Jsem rád, že konečně můžu zrušit účet v KB. :-)
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod davsopl 12. 8. 2024 20:57

Vklad probíhal o víkendu a vše se hned zaúčtovalo? V tom případě to je paráda.
davsopl
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 8. 2024 00:46

jj, dělal jsem to v sobotu a do disponibilního zůstatku se to dostalo ihned
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod technikus 16. 8. 2024 09:58

Dobrý den,
protože Česká národní banka opět snížila úrokové sazby, upravujeme výši bonusového úročení na korunových spořicích účtech i my. Nově vám budeme úspory do 1 milionu Kč úročit sazbou až 3,4 % ročně. Tato sazba začne platit 17. srpna 2024 a garantujeme ji až do 10. října 2024.

Jak funguje naše úročení? Čím více nás používáte, tím více peněz vám bonusovou sazbou úročíme:
- Za 5 plateb naší kartou v průběhu měsíce vám následující měsíc budeme výše uvedenou sazbou úročit úspory do 500 tisíc Kč.
- Když vám k tomu na účet v Air Bank během měsíce přijde aspoň 25 tisíc Kč, následující měsíc vám pak stejnou sazbou budeme úročit úspory až do 1 milionu Kč.

Nový přehled úrokových sazeb se všemi promítnutými změnami najdete v internetovém bankovnictví v části Nastavení / Žádosti a smlouvy / Smluvní podmínky nebo na našem webu. Upravená sazba platí i pro zůstatky do 250 tisíc Kč na účtech na šetření pro děti.

Přejeme vám pěkný den.
Vaše Air Bank
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hannys85 19. 8. 2024 20:53

I přesto, že jsem matku několikrát upozorňoval na způsoby, kterým útočníci podvádí klienty bank (poslal jsem ji milion odkazů na yt videa, články na netu, osobně ji žádal, že když si nebude jistá má mi zavolat, snad denně jsou v TV či na netu příběhy podvedených lidí), tak matku podvedli a vybrali ji z účtu asi 70 tisíc. Dozvěděl jsem se to až dnes. Typ podvodu, kdy se ji ozvali na inzerát na prodej zboží a chtěli zaslat zboží přes balíkovnu a ona někde vyplnila údaje, aniž by měla peníze za zboží :grr: :grr: :grr: Když se dívam di IB (mám k ní náhled), tak vidím přesun peněz mezi SÚ a BÚ, to prý nedělala ona (takže se musela někde přihlásit do falešného bankovnictví), a z BÚ jsou vedeny dvě platby kartou a v podrobnostech jsou částky v AED, Dubai. Mamka si to prý za chvíli uvědomila a volala hned do airbanky, kde ji zablokovali účet a kartu. Nechápu však, proč peníze nedokázaly bloknout, když v podrobnestech vidím jako datum provedení 15.8.2024 19:25 a 19:30 a přitom datum zaúčtování je 19.8.2024..Samozřejmě je chyba plně na straně matky, ale čekal bych že má banka i nějaké funkční risk oddělení a když vidí platby do Dubaje u člověka (důchodce) u kterého nebyla za 5 let u airbanky provedená jediná zahraniční platba, že prostě ta platba nepůjde provést...Z banky už ji odpověděli, že má smůlu, PČR samozřejmě nic nevyšetří, tam není od nich třeba nic čekat (přece jen umí stíhat jen nevhodné komentáře na netu). Předpokládám, že chargeback ji bude asi k ničemu, co ?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 8. 2024 21:30

Chargeback tady nevidím jako úspěšnou cestu. Reálně je to pryč bez návratu, přesto bych alespoň podal TO a předal PČR informace, které si vyžádají. Tyto případy často PČR spojuje a spolupracuje i v rámci přeshraniční spolupráce. A kdyby nic, aspoň to bude někde v celkových číslech a třeba to pomůže nějakým způsobem do budoucna.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 8. 2024 09:12

hannys85 píše:I Nechápu však, proč peníze nedokázaly bloknout, když v podrobnestech vidím jako datum provedení 15.8.2024 19:25 a 19:30 a přitom datum zaúčtování je 19.8.2024..Samozřejmě je chyba plně na straně matky, ale čekal bych že má banka i nějaké funkční risk oddělení a když vidí platby do Dubaje u člověka (důchodce) u kterého nebyla za 5 let u airbanky provedená jediná zahraniční platba, že prostě ta platba nepůjde provést...

Platební karty jsou určené právě k tomu, aby nimi šlo platit a to i v a do zahraničí. Já bych byl na banku naopak velmi naštván, kdyby my "z důvodu mé bezpenčnosti" zablokovala jakoukoliv platbu (třeba jako to udělala GE Money, dnes Moneta https://www.mesec.cz/aktuality/ge-money ... zahranici/ ). A zaúčtování už je opravdu jen účetní operace, ty peníze z účtu "zmizely" okamžikem platby, protože v tu chvíli banka obchodníkovi "slibila" (zaručila se), že za odebrané zboží nebo službu bude zaplaceno.

Reálně s tím už nic moc dělat nelze, ale pokud nemáš co na práci, můžeš banku donutit, aby podala žádost o chargeback s odůvodněním, že chceš prokázat, že za zaplacenou čásktu bylo reálně poskytnuté protiplnění a jaké, jinak, ať obchodník přes chargeback peníze vrátí. Když banka pokus o chargeback odmítne, lze ji k tomu donutit přes finančního arbitra. Samozřejmě, pokud nebyli podvodníci blbí, koupili třeba dárkové kupony, které pak dál prodali.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 8. 2024 10:36

....ještě mě napadlo, chtěl bych po bance informaci, jakým způsobem byla platba kartou autorizována. Pokud totiž byla využita platba bez 2 faktorového ověření, tak jde případná škoda za obchodníkem (pokud karta 2 faktorovou autorizaci umožňovala a obchodník ne) nebo za bankou (pokud 2 faktorovou autorizaci obchodník umožňoval a banka ji z nějakého důvodu neprovedla)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka