Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod osobne2 4. 1. 2016 17:58

astrapa píše:Půjč mi je na 12 let a budu ti je splácet se slušným úrokem 4,9 %.

Pokud muzes dat do zastavy barak nebo byt, tak by se o tom mozna dalo uvazovat. Ale se zastavou dostanes lepsi urok mozna i v bance.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod mmme 4. 1. 2016 18:48

Tak já kdysi na začátku AB k nim přestoupil i proto, že mi v KB začali účtovat poplatek za výběr z vlastního bankomatu. Prý ale když budu platit kartou, zase mi poplatek vrátí. U AB nabízeli jednoduchost a proto jsem k nim šel. A teď je jednoduchosti konec... neskutečně mě tenhle přístup neustálého měnění pravidel se*e! Ale moc toho nezmůžu...
mmme
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 1. 2016 20:16

Kde je u AB s jednoduchostí konec? A to tvoje měnění pravidel - podívej se třeba na zdanění úroků nebo stavební spoření, tam vládní estébácko-bolševická mafie pravidla nemění, že?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod msimcard 4. 1. 2016 21:18

Přesně. Pravidla mění v dnešním světě kdekdo. Podívej se na spoustu firem - zjistí, že na něčem prodělávají, je to pro ně nevýhodné a už se mění pravidla. Dnes je to na denním pořádku a bez flexibility se nikdo neobejde. Je to takový moderní trend, že se podmínky a pravidla mění jako ponožky.
msimcard
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 4. 1. 2016 21:36

Souhlas. Já si kdysi půjčil od Lišky vyčůrané na meziúvěr s tím, že meziúvěr mohu kdykoliv s jejím souhlasem splatit. Když se ukázalo, že jejich meziúvěr je zoufale nevýhodný, chtěl jsem splatit - a ***** *****, slavný soude, Liška vymočená přestala dávat souhlas 3 týdny před tím, než jsem o to požádal...

Tak holt jsem zatnul zuby, výhrůžkami z nich alespoň vyrazil snížení úroku z meziúvěru o 1,7% a po překlopení do řádného úvěru jsem je okamžitě poslal do pekel i s dalším úvěrem, který jsem u nich měl...
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod mmme 5. 1. 2016 16:38

Příklad s KB byl jen jeden z důvodů proč jsem od nich utekl. A AB mě zaujala jednoduchostí, která prostě pomalu přestává platit. Alespoň pro mě. Nepoužívám kartu a chci co nejvýhodněji zúročit peníze na úctu, pokud možno v rámci jedné banky. Dřív to šlo a nyní již ne. Toť vše.
mmme
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lemming 5. 1. 2016 20:40

mmme: Nojo, no. Pro banku je ale takový klient jako ty přítěž, tak se nediv. Ve finanční krizi všichni ječeli, jak jsou banky hrozně špatné že dávaly peníze do ne-stoprocentně-bezpečných investic. Tak je začaly dávat jen do těch hodně bezpečných a všude je levných peněz jak mraky...
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 6. 1. 2016 08:52

Založili si banku, ale lidi jim tam ukládali peníze...
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lemming 6. 1. 2016 09:29

Copak, že ukládají peníze nevadí, ale chtějí za ně velký úrok :)
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod trumpeta1 6. 1. 2016 11:39

Je to tedy konečná a mohu úročit 1,5 % pouze 350 000?
Když budu mít 5 běžných účtů, ke každému kreditku a provedu 25 plateb měsíčně, tak se dostanu na výhodné úročení celých 750 000 nebo jsem stále limitován těmi 350 000?

Proto od dubna budeme peníze úročit do výše 100 tisíc, ale ne na každém účtu zvlášť, ale za všechny běžné účty dohromady.

Kam to dát jinam teda?
trumpeta1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fremantle 6. 1. 2016 12:22

Air Bank "kreditky" nevydává...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod trumpeta1 6. 1. 2016 12:27

Platební karty. Je tak?
trumpeta1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 6. 1. 2016 12:29

Proto od dubna budeme peníze úročit do výše 100 tisíc, ale ne na každém účtu zvlášť, ale za všechny běžné účty dohromady.
Co je na tom nesrozumitelného :shock: ?
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod trumpeta1 6. 1. 2016 12:36

Minule na tom taky nebylo nic nesrozumitelného a přesto si šlo vytvořit 10 účtů a úročit 1 000 000. já úž raději zase zapomenu svůj login, jako se mi to stalo 3x. budu pozorovat z dálky O:-)
trumpeta1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rochus 6. 1. 2016 12:37

trumpeta1 píše:Je to tedy konečná a mohu úročit 1,5 % pouze 350 000?
Když budu mít 5 běžných účtů, ke každému kreditku a provedu 25 plateb měsíčně, tak se dostanu na výhodné úročení celých 750 000 nebo jsem stále limitován těmi 350 000?

Kam to dát jinam teda?

Možnost je to v AIR rozhodit na /babku,dceru a pod./
Nebo něco zabukovat TV na 3-4 léta v Creditas /s možností státi se brzy akcionářem Creditas banky/.
Rochus
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka